5 jaar Global Dutchies – prachtig avontuur

Mijn reis met Global Dutchies: prachtig avontuur met wereldse vrouwen"

Zonder titel 1920 x 1080 px
5 jaar Global Dutchies - prachtig avontuur 2

5 jaar Global Dutchies

Je kent het gevoel wel, toch? De kriebels om je horizon te verbreden, nieuwe culturen te ontdekken en onbekende paden te betreden. Reizen geeft mij levensenergie en ik weet dat velen van jullie hetzelfde voelen. Maar er is iets bijzonders aan mijn reis die nu al 5 jaar duurt. Een reis die begon als een droom en uitgroeide tot een inspirerende realiteit - mijn reis met Global Dutchies.

Het begon allemaal in mei 2018, toen ik de Facebookgroep: wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw startte. Het doel was simpel: vraag en aanbod bij elkaar brengen van accommodaties onder Nederlandse vrouwen die wonen en werken in het buitenland. Maar al snel werd deze groep een bloeiende gemeenschap van sterke vrouwen, ondernemend en avontuurlijk van aard. Na negen maanden waren we met meer dan 2.000 vrouwen, verspreid over 42 landen en vijf continenten. Dit was niet zomaar een Facebookgroep; dit was een geboorte van iets nieuws.

Toen ik de groei en positieve vibes binnen de groep zag, realiseerde ik me dat we de potentie hadden om iets veel groters te creƫren. Zo ontstond het idee van een website, een plek waar de reizende en ondernemende wereldvrouwen elkaar kunnen vinden en ondersteunen. We spelen allemaal een rol in dit geweldige avontuur van 5 jaar Global Dutchies,

Na een succesvolle crowdfunding ontstond Global Dutchies. Een platform dat verder gaat dan alleen vraag en aanbod van accommodaties. We hebben een aanvullende missie, een missie om bij te dragen aan de empowerment van meisjes en vrouwen. Als lid van de community kun je kiezen voor een gratis account of een jaarlijkse donatie. Deze donaties, hoe klein ook, dragen bij aan twee educatieve projecten voor meisjes. Dit is onze manier om iets terug te geven aan de wereld die we met zoveel passie verkennen. #empowerment.

Global Dutchies wordt geleid door en voor vrouwen die met kennis, kunde en expertise, bijdragen aan dit geweldige netwerk van sterke vrouwen die geloven in de kracht van samenwerken.

Dus, als jij een vrouw van de wereld, een dromer en/of een ondernemer bent, dan nodig ik jou uit om met ons mee te gaan op deze reis. Laten we de wereld verkennen, ondernemen, en tegelijk de levens van meisjes en vrouwen over de hele wereld een beetje verbeteren.

Samen op reis met Global Dutchies! 5 jaar Global Dutchies

Ria Luitjes
Founder Global Dutchies

Heb je een accommodatie, lokale tour of mooi lokaal geproduceerd duurzaam product of een boek geschreven? Meld je dan aan bij ons netwerk voor slechts ā‚¬ 30,00 excl btw per jaar. Of klik bovenaan op zakelijk en maak je keuze! Nu met 5 jaar Global Dutchies maak je kans op mooie prijzen.

Meer over Ria Luitjes (linkedin)

Van 2008 tot 2016 hebben we op CuraƧao gewoond, een heerlijke tijd voor ons gezin. Aangezien onze dochter pas vijf maanden oud was toen we vertrokken, had zij de meeste moeite met onze terugkeer naar Nederland. We zijn trots op hoe onze kinderen in het leven staan en zijn blij dat we hen een internationale ervaring hebben kunnen meegeven. Ons huis ā€˜staat nog steeds op CuraƧaoā€™, zoals men dat zegt. We hebben het tot de corona-periode als vakantiehuis verhuurd. Nu is het voor de lange termijn verhuurd.


"Ik ben ondernemer / marketeer / gecertificeerd agrarisch ondernemer in Italiƫ. Getrouwd met Remco, we hebben drie kinderen: onze twee oudste zonen studeren in Amsterdam, en onze dochter zit op de middelbare school in Den Haag, waar we nu ook wonen op een heerlijk plek op loopafstand van het strand

Als ondernemer zie ik overal kansen. In 2009 ben ik op CuraƧao mijn marketingbureau gestart. Na mijn terugkeer in Nederland leidde mijn ervaring in marketing, het wonen en werken in het buitenland, en mijn kennis van vakantieverhuur tot de oprichting van 'Global Dutchies': een wereldwijd netwerk voor Nederlandstalige vrouwen die actief zijn in de vakantieverhuur. Op 8 maart 2024, Internationale Vrouwendag, viert het platform haar vijfjarig bestaan. Ook ondersteunen we al vijf jaar met onze leden educatieve projecten voor meisjes, als onderdeel van onze maatschappelijke bijdrage. #givingback

Als oprichter van het platform onderhoud ik regelmatig contact met vrouwen over de hele wereld, waaronder mijn voormalige zakelijke partner. Toen zij besloot haar aandeel van 50% in het bedrijf te verkopen, zag ik dat als een kans. Zo ben ik mede-eigenaar geworden van Agriturismo Anna-Rosa in Toscane, en heb ik naast mijn rol als marketeer ook de rol van boerin op me genomen."

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat