Emigratie 2.0 of onze eigen ruimtereis

Deze Global Dutchies verkast. In een maand waarin twee legendarische ruimtereizen plaats vinden, houden wij het bescheiden. Wij verkassen binnen Zuid-Afrika. Al voelt het voor ons bijna als een heuse emigratie versie 2.0. Een stap zo groot als een heuse ruimtereis.

BLOG Global Dutchies verkast migratie in Zuid Afrika

Eigen baas in de bush

Gevoelens van blijdschap, nieuwsgierigheid en thuiskomen tuimelen over elkaar heen. En worden afgewisseld met nervositeit en angst voor de nieuwe stap. Logisch, dus ik laat het maar gebeuren. Misschien komt het doordat we 15 jaar op onze vorige plek in de bush hebben gewoond. Die ontzettend goed voelde. Waar we ons al die tijd compleet thuis voelden. Echt ons eigen koninkrijk.

Blok aan het been

Maar tijden veranderen. De focus van ons bedrijf, onze bedrijven, is veranderd. En daarbij paste de vorige plek eigenlijk niet meer. De lodge die we daar hadden, bleek steeds vaker een spreekwoordelijk blok aan ons been. Het zat ons in de weg omdat onze focus steeds meer verschoof. Van accommodatie-eigenaar naar het organiseren én begeleiden van reizen. Natuurlijk van alles geprobeerd. Lokaal management voor de lodge, internationale mensen, oppassers, opportunisten. Niets dat uitpakte zoals we dachten. Of hoopten. Geen vaste oplossing naar onze zin.

Verkocht! Maar dan?

Verkoop van onze fijne plek was daarom de oplossing. Ook dat is een heel traject en heeft wel een paar jaar geduurd. We zochten de koper eerst internationaal. Uiteindelijk bleek de koper veel dichter bij huis te zijn en zo ging de verkoop toch ‘ineens’ heel snel en nog wel tijdens de coronapandemie ook.

Nieuwe middle of nowhere

Dat is mooi. Alle ruimte voor die nieuwe focus. Zonder eigen accommodatie dus alles gericht op individuele rondreizen en offroad kampeervakanties. Maar waar gaan we wonen dan? Wat is een slimme maar ook gave woonplek? Duidelijk was dat we binnen Zuid- Afrika wilden blijven. En bij voorkeur toch eigenlijk wel ‘in the middle of nowhere’. Met veel natuur, rust en ruimte om ons heen. Plus plek voor onze honden. En dat is dan niet zo heel makkelijk.

Global Dutchies verkast emigratie 2.0 Blog Zuid Afrika

Global Dutchies verkast

Maar het is dan toch gelukt. Vorige week hebben we getekend voor onze nieuwe thuis. Over een paar maandjes zitten we weer heerlijk te glunderen. In het Afrikaanse bushveld, met een aandeel in een natuurreservaat buiten Hoedspruit. Met een mooi huis, een fijn logeerhuis, gelegen aan de Olifantsrivier en een prachtig groene tuin. Dus deze Global Dutchies verkast binnen Afrika. Onze emigratie 2.0. Hopelijk goed voor weer een volgende 15 jaar heerlijk leefgenot binnen Afrika. En zeg nu eerlijk, daar kan toch geen ruimtereis tegenop!?

Natascha Snelder-Bouman
ZaZoe Xperience | zazoetravel.com

Social Media

8 reacties

 • Wat een mooi verhaal! Wij zijn net een week terug in Nederland, na 2 jaar prachtig Zuid-Afrika! Boutique hotel Frogs Hill was een prachtig avontuur 🤍. Veel geluk op jullie nieuwe stek 🌍

  Antwoord
 • Natascha, wij hebben veel grote reizen gemaakt. Za Zoe in Swartwater destijds heeft grote indruk op ons gemaakt . Het vergt moed om die plek in te ruilen voor een andere toekomstvisie. We hadden het graag mee willen maken maar de leeftijd speelt een negatieve rol . Veel succes in jullie nieuwe bush!!

  Antwoord
  • Dank je wel Henk. Begrijpelijke woorden. Maar inmiddels paste het runnen van een accommodatie zoals wij dat willen (plus het wildpark) én de reizen uitvoeren niet meer naast elkaar. En onze visie concentreert zich rondom de verschillende soorten rondreizen. Dank je wel voor je mooie woorden.

   Antwoord
 • Top locatie die een geweldig startpunt zal zijn van vele mooie reizen. Hoop dat we elkaar ooit weer eens hier ontmoeten als je op rondreis bent 💕 groetjes Astrid

  Antwoord
  • Vind ik ook. Een fijne thuisbasis is toch wel heel erg belangrijk, hoe fijn ik reizen ook vind 😉

   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat