Al 5 jaar leef ik als een ‘Moderne Nomade’

Moderne Nomade

 

Via Global Dutchies, waar ik sinds vandaag blogger ben laat ik jullie meekijken hoe mijn leven als een "Moderne Nomade" er uit ziet. In dit blog een introductie. 

Mijn naam is Monique, ik ben geboren in Enschede maar door het werk van mijn man zijn wij in 2001 naar Curaçao verhuisd. Sinds de kinderen het huis uit zijn omdat ze gingen studeren, hebben mijn man en ik het roer omgegooid. Vijf jaar geleden hebben we ons huis en de inboedel verkocht en leven nu bewust als "Moderne Nomaden".

 

Wij kunnen overal werken!

Wij kunnen in principe overal werken als er maar internet en een luchthaven in de buurt is. We hebben voor dit nieuwe leven gekozen om nieuwe ervaringen op te doen en zoveel mogelijk mooie plekken te ontdekken. Wij hebben dus geen vaste woon of verblijfplaats maar huren op de plek waar we neerstrijken bij een gemeubileerd onderkomen. Mijn man bezit één koffer en ik twee want tja ik heb wel iets meer schoenen dan hij……..

 

Dol op Spanje

Wij zijn allebei dol op Spanje, we hebben o.a. een tijd op Ibiza gewoond maar in de winter werd het ons toch te stil. We hebben de ferry genomen naar het vaste land en zijn we in Barcelona neergestreken. Barcelona is voor ons de stad waar alles klopt, het eten, de cultuur, bijzonder architectuur en de geweldige mooie wijnen. Naast Barcelona is Sitges ook een fantastische ervaring met restaurants waar je heerlijk kan eten en waar de bediening subliem is. Onze aanraders: El Pou, tapas restaurant  en Can Marti steakhouse

 

Wandelen is een feestje

Wij woonden aan de rand van de Garraf, een klein dorpje aan zee en omdat wandelen onze hobby is was dat natuurlijk voor ons een feestje. Elke dag weer een nieuw mooi stukje Spanje ontdekken. Hier een paar van onze favorieten.

Global Dutchies blogger monique
Cartoixa d'Escaladei (Carthusian Monastery of Santa Maria d'Escaladei). is de zeker moeite waard om te bezichtigen. Je gaat terug in de tijd.

 

Global Dutchies blogger Monique
Het stadje Siurana is een aanrader de tijd heeft hier echt stil gestaan. Het lijkt wel een dorpje uit een sprookje. Het verhaal gaat dat de Moorse koningin Abd-el-azia, zich met paard en al van de klif heeft gestort omdat ze zich niet over wilde geven aan de Christenen in de 9th eeuw.

 

Global Dutchies blogger Monique
Wandeling naar Gratallops lief stadje in de Priorat region. Bekend om zijn mooie wijnen.

 

We hebben veel meegemaakt, mijn leven was niet altijd een feest. Nu geniet ik heel bewust van elke dag!

 

fotocredit: Monique van Doorn

Social Media

één reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat