Curacao: Aloe Vera in de tuin, 3 redenen

Aloe Vera is een veel voorkomende plant op Curacao. Waarom zou je die in je tuin moeten planten? Ik geef je 3 redenen.

1. Aloe Vera blijft groen en heeft weinig verzorging nodig

Volgens mij is geen inwoner op Curaçao die niet bekend is met Aloe Avera. Persoonlijk vind ik het een hele mooie plant die het hele jaar groen blijft. Prachtig gezicht een hele groen band langs een witte muur. Het is een vetplant en daardoor heeft de plant weinig aandacht en water nodig. Dat is handig in een tropisch klimaat, waar de kosten van water hoog zijn. Beschik je niet over een waterput dan ben je afhankelijk van kraanwater. Het is de kunst om het kostbare water zo effectief en zuinig mogelijk in te zetten en toch van een groene tuin te genieten. Kortom; Aloe Vera is de ideale plant.

aloe-vera-2623317_640

2. Aloe Vera houdt de muggen op afstand

 De Aloe Vera plant heeft meer voordelen. Mosquito’s of te wel muggen houden naast kattenkruit, Lavendel en Eucalyptus ook niet van Aloe Vera. Het klopt echt, daar waar Aloe Vera planten in de tuin staan, zie je weinig muggen. Muggen op afstand houden is op Curaçao zijn zachts gezegd toch wel van belang, aangezien:

Vakantiegangers zijn een heerlijke prooi voor muggen!

Als je langer op het eiland verblijft of woont, raak je gewent aan de muggen. Je voelt ze vaak nog wel prikken, maar ze veroorzaken minder jeuk en er ontstaan minder snel bulten. Vakantiegangers zijn vaak een heerlijke prooi voor muggen. Ik zeg vaak: ‘kijk daar komt vers bloed’. Het zal niet de eerste keer zijn dat je, de ‘witte benen’ van een toerist ziet, vol met muggenbulten.

Mosquito/muggen en ziektes

Hebben we het over muggen dan moet ik het ook even hebben over de ziektes, die ze naast de irritante muggenbulten, kunnen veroorzaken. Wij hebben 8 jaar op Curaçao gewoond, in die tijd hebben we zelf, of in onze directe omgeving, Dengue, Chikungunya en Zika voorbij zien komen. Zoals ik al aangaf als je langer op het eiland verblijft heb minder last van de muggen. Je smeert je dan ook minder snel in met een muggenspray of gel (met of zonder DEET). Niet wetenschappelijk bewezen hoor maar m.i.z. een oorzaak dat eilandbewoners sneller ziek worden. De gemiddelde toerist spuit en smeert namelijk heel wat af. Dat concludeer ik ook aan de grote hoeveelheid flessen met muggenspray die ik bij een bezoek aan Curacao in onze kast zie staan.

aloe-2163120_640

3. Aloe Vera bladsap helpt tegen de jeuk, verbranding en huidirritaties

Door de medicinale werking van de Aloe Vera plant, worden wereldwijd allerlei producten gemaakt. Denk aan gel tegen jeuk, after sun of producten om huid huidirritaties te verzachten.

Als het in een flesje of in een tube stopt, dan kan je dus de plant zelf ook gebruiken. PUUR NATUUR. Het vocht uit de groene bladeren helpt uitstekend tegen muggenbulten jeuk. Door de geur blijven de muggen ook nog eens liever bij je uit de buurt. Dus pluk gerust Aloe vera bladeren uit de tuin. Zoals gezegd puur natuur, dus ook geen toevoeging van Deet. Dat is fijn, zeker als je met kinderen reist. Het gebruik van Deet wordt metname bij kleine kinderen afgeraden.

 

Ria Luitjes

8 jaar heb ik met mijn gezin gewoond op 'Dushi Korsou', heerlijk Curaceo. Nu woon ik al weer 2,5 jaar in Nederland, Den Haag.

Ons verbouwde paleisje staat nog op Curcao en graag ontvang ik daar wereldvrouwen die een heerlijke vakantie willen vieren met familie.

Door mijn ervaringen met verhuur van Villa Breeze Curacao ben ik mei 2018 gestart met de Facebookgroep: 'wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw'. Dit liep als een trein. binnen 10 maanden 1.700 vrouwen in de groep en 170 accommodaties in 44 landen. Door de beperkingen van de groep heb ik op 7 maart 2019 ik Global Dutchies gelanceerd. Alles is gebaseerd op mijn manier van (kunnen) vakantie gaan: huren, ruilen of oppassen. Waarom Global Dutchies? Klik hier.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat