Als vrouw alleen op reis naar Ghana- 5 bezwaren ontkracht

Mijn eerste reis naar Ghana, bijna 20 jaar geleden, was als jonge vrouw alleen. Ik weet nog dat ik het spannend vond. Ik heb tijdens mijn half jaar in Ghana talloze dagboeken volgeschreven om mijn gedachten en ervaringen te verwerken.

Inmiddels is het veel normaler om als vrouw alleen op reis te gaan. In deze tijd waar we veel aan selfcare en mindfulness doen. Tenminste dat dacht ik. Tot ik laatst een aantal vrouwen sprak bleek dat er toch nog steeds behoorlijk wat elementen zijn die vrouwen tegenhouden om alleen op reis te gaan. Terwijl sommige van deze vrouwen toch graag alleen op reis zouden willen, soms zelfs noodgedwongen. Eén van de vrouwen die ik sprak wil graag op reis naar Afrika maar kan geen gelijkgestemde reisgezel vinden en een andere vrouw is helaas weduwe geworden en wil toch de droomreis die ze al aan het plannen was, maken.

vrouw allen op reis Particia Zoer Global Dutchies
Als vrouw alleen op reis naar Ghana- 5 bezwaren ontkracht 4

In dit artikel ga ik 5 mogelijke bezwaren tegen een solo reis naar Ghana ontkrachten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog redenen hebben die jou tegenhouden om prachtig Ghana te ontdekken, neem gerust contact met mij op!

Als vrouw alleen reizen in Afrika, is dat niet heel gevaarlijk?

Als vrouw alleen door Ghana reizen is niet gevaarlijk. De Ghanese bevolking is heel gastvrij en helpt jou graag. Natuurlijk zijn er net als overal wat richtlijnen die je moet volgen en gebruik ten alle tijde jouw gezonde verstand.

Wanneer je dat doet en de volgende tips opvolgt dan komt het helemaal goed!

 • Luister naar de lokale bevolking, b.v. de hotelstaf. Als zij zeggen dat je iets wel/niet moet doen, dan zeggen ze dat met een goede reden.
 • Reis liever niet in het donker.
 • Pas in de steden, vooral op markten en drukke stations, goed op voor zakkenrollers.

Hoe houd ik 'behulpzame' mannen weg als vrouw alleen op reis in Ghana?

Ik ga niet ontkennen dat je heel behulpzame mannen gaat ontmoeten tijdens de reis door Ghana, vooral als vrouw alleen ;). Maar van lastig vallen is eigenlijk nooit sprake. Een ring dragen helpt en wees vriendelijk doch duidelijk. Ghanezen houden enorm veel van bellen, logisch gevolg daarvan is dat men heel makkelijk om nummers vraagt. Wanneer je besluit om je nummer te geven, dan word je vaak gebeld met de vraag hoe het met je is. Maar daar houdt het meestal ook weer mee op en je hoeft je telefoonnummer niet te geven natuurlijk.

Wanneer ik alleen op reis ga naar Ghana, dan ben ik op mijzelf aangewezen

V+Brit Futu alleen op reis Global Dutchies

Dat je alleen op reis gaat in Ghana, betekent niet dat je altijd alleen bent! Je ontmoet vele mensen onderweg. Jouw manier van reizen bepaalt wie je onderweg ontmoet. Je zal medereizigers ontmoeten wanneer je er voor kiest om een populaire route te volgen. Je kunt ook juist kiezen voor 'community based tourism' en daardoor meer lokalen ontmoeten.

Onthoud dat de mensen die in hotels en lodges werken ook altijd bereid zijn tot een praatje en heel nuttig advies kunnen geven.Wanneer je alleen reist heb je als grote voordeel dat je veel makkelijker contact kunt maken.

Ik weet zeker dat ik van alles mee ga maken onderweg, met wie ga ik dat delen?

Zoals ik al aangaf bij het vorige bezwaar. Je zult vele mensen ontmoeten tijdens jouw Ghana reis en met hen kan je delen. Verder werkt het internet prima in Ghana, je kunt een lokale SIM kaart kopen en dan een relatief voordelige internet bundel aanschaffen. Daardoor is jouw thuisfront vlakbij!

Wat als er iets gebeurt tijdens mijn solo reis in Ghana?

Wat als ik bijvoorbeeld ziek word? Of wanneer iets anders gaat dan gepland, dan heb ik niemand om mee te overleggen.
Jawel hoor, dan heb je mij om op terug te vallen! Tijdens mijn 10 jaar in Ghana, waar ik woon en werk als eigenaresse van Moon&Star guesthouse en als Ghana coach, heb ik talloze reizigers zoals jou geholpen.
Bij het maken van hun reisplannen, ik verzorg mensen wanneer ze onverhoopt ziek worden of heimwee hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het al eens meegemaakt. En weet je wat nu zo leuk is? Ik help jou heel graag! En ik hoor jouw verhalen graag en beantwoord jouw vragen met plezier.
Met andere woorden, voel je nooit bezwaard om mij te contacten.

alleen op reis in Ghana contact Patricia Global Dutchies
Als vrouw alleen op reis naar Ghana- 5 bezwaren ontkracht 5

Wanneer je naar Ghana besluit te reizen dan kun je je hele reis zelf plannen. Vind je het fijner om hulp te hebben bij jouw planning dan mag je mij altijd een berichtje sturen. Een op maat gemaakte reis, met een draaiboek en desgewenst een gids of chauffeur behoort ook tot de mogelijkheden.

Patricia

Lees meer gastblogs van andere Global Dutchies wereldwijd

Social Media

6 reacties

 • Hoi Patricia Ik zou graag in november naar Ghana willen en zou alleen komen Zou in Accra willen zijn ben nog nooit in Ghana geweest, heb wel aantal vrienden al jaren lang op facebook en deze natuurlijk wil ontmoeten Ik weet alleen niet wat ik kwa veiligheid moet doen als vrouw alleen wil niet in een hotel kan jij mij advies geven ?

  Antwoord
  • Hi Marij, Wat leuk dat je naar Ghana wilt komen! Je schrijft dat je niet in en hotel wilt, betekent dit dat je bij de Facebook vrienden gaat verblijven in Accra? Ghanezen zijn super gastvrij en vriendelijk, maar helaas staat Ghana ook bekend om vele Facebook scams. Ik zeg dit zonder oordeel, want ik weet niet wat jouw relatie en situatie is. Voel je vrij om me een mailtje te sturen op hello@moonandstarguesthouse.com wanneer je wat meer wilt babbelen! Groetjes!

   Antwoord
 • Beste Patricia, ik ben in mijn eentje aan het reizen door Ghana. Ik voel me een beetje alleen en weet niet meer zo goed welke kant ik op moet ik ben Accra – capecoast geweest en nu weer in Accra. Ik ga zondag naar busua maar daarna heb ik eigenlijk niet echt een plan. Ik merk dat ik niet veel mede solo travellers tegenkom… Bijna iedereen doet vrijwilligerswerk of is hier samen met iemand. Ik wil graag iets meer buiten de toeristische route maar weet niet zo goed hoe en vind het spannend in mijn eentje. Ik hoor graag je tips. Klopt het dat je ook een guesthouse hebt? Groetjes isabel

  Antwoord
  • Hi Isabel, Leuk dat je in Ghana bent! Ik help je graag en ja ik heb een guesthouse. Ik stuur je zo een mailtje zodat we rechtstreeks kunnen praten!

   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat