fbpx

Als vrouw alleen op reis naar Ghana- 5 bezwaren ontkracht

Mijn eerste reis naar Ghana, bijna 20 jaar geleden, was als jonge vrouw alleen. Ik weet nog dat ik het spannend vond. Ik heb tijdens mijn half jaar in Ghana talloze dagboeken volgeschreven om mijn gedachten en ervaringen te verwerken.

Inmiddels is het veel normaler om als vrouw alleen op reis te gaan. In deze tijd waar we veel aan selfcare en mindfulness doen. Tenminste dat dacht ik. Tot ik laatst een aantal vrouwen sprak bleek dat er toch nog steeds behoorlijk wat elementen zijn die vrouwen tegenhouden om alleen op reis te gaan. Terwijl sommige van deze vrouwen toch graag alleen op reis zouden willen, soms zelfs noodgedwongen. Eén van de vrouwen die ik sprak wil graag op reis naar Afrika maar kan geen gelijkgestemde reisgezel vinden en een andere vrouw is helaas weduwe geworden en wil toch de droomreis die ze al aan het plannen was, maken.

vrouw allen op reis Particia Zoer Global Dutchies

In dit artikel ga ik 5 mogelijke bezwaren tegen een solo reis naar Ghana ontkrachten. Mocht je na het lezen van dit artikel nog redenen hebben die jou tegenhouden om prachtig Ghana te ontdekken, neem gerust contact met mij op!

Als vrouw alleen reizen in Afrika, is dat niet heel gevaarlijk?

Als vrouw alleen door Ghana reizen is niet gevaarlijk. De Ghanese bevolking is heel gastvrij en helpt jou graag. Natuurlijk zijn er net als overal wat richtlijnen die je moet volgen en gebruik ten alle tijde jouw gezonde verstand.

Wanneer je dat doet en de volgende tips opvolgt dan komt het helemaal goed!

  • Luister naar de lokale bevolking, b.v. de hotelstaf. Als zij zeggen dat je iets wel/niet moet doen, dan zeggen ze dat met een goede reden.
  • Reis liever niet in het donker.
  • Pas in de steden, vooral op markten en drukke stations, goed op voor zakkenrollers.

Hoe houd ik 'behulpzame' mannen weg als vrouw alleen op reis in Ghana?

Ik ga niet ontkennen dat je heel behulpzame mannen gaat ontmoeten tijdens de reis door Ghana, vooral als vrouw alleen ;). Maar van lastig vallen is eigenlijk nooit sprake. Een ring dragen helpt en wees vriendelijk doch duidelijk. Ghanezen houden enorm veel van bellen, logisch gevolg daarvan is dat men heel makkelijk om nummers vraagt. Wanneer je besluit om je nummer te geven, dan word je vaak gebeld met de vraag hoe het met je is. Maar daar houdt het meestal ook weer mee op en je hoeft je telefoonnummer niet te geven natuurlijk.

Wanneer ik alleen op reis ga naar Ghana, dan ben ik op mijzelf aangewezen

V+Brit Futu alleen op reis Global Dutchies

Dat je alleen op reis gaat in Ghana, betekent niet dat je altijd alleen bent! Je ontmoet vele mensen onderweg. Jouw manier van reizen bepaalt wie je onderweg ontmoet. Je zal medereizigers ontmoeten wanneer je er voor kiest om een populaire route te volgen. Je kunt ook juist kiezen voor 'community based tourism' en daardoor meer lokalen ontmoeten.

Onthoud dat de mensen die in hotels en lodges werken ook altijd bereid zijn tot een praatje en heel nuttig advies kunnen geven.Wanneer je alleen reist heb je als grote voordeel dat je veel makkelijker contact kunt maken.

Ik weet zeker dat ik van alles mee ga maken onderweg, met wie ga ik dat delen?

Zoals ik al aangaf bij het vorige bezwaar. Je zult vele mensen ontmoeten tijdens jouw Ghana reis en met hen kan je delen. Verder werkt het internet prima in Ghana, je kunt een lokale SIM kaart kopen en dan een relatief voordelige internet bundel aanschaffen. Daardoor is jouw thuisfront vlakbij!

Wat als er iets gebeurt tijdens mijn solo reis in Ghana?

Wat als ik bijvoorbeeld ziek word? Of wanneer iets anders gaat dan gepland, dan heb ik niemand om mee te overleggen.
Jawel hoor, dan heb je mij om op terug te vallen! Tijdens mijn 10 jaar in Ghana, waar ik woon en werk als eigenaresse van Moon&Star guesthouse en als Ghana coach, heb ik talloze reizigers zoals jou geholpen.
Bij het maken van hun reisplannen, ik verzorg mensen wanneer ze onverhoopt ziek worden of heimwee hebben. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik heb het al eens meegemaakt. En weet je wat nu zo leuk is? Ik help jou heel graag! En ik hoor jouw verhalen graag en beantwoord jouw vragen met plezier.
Met andere woorden, voel je nooit bezwaard om mij te contacten.

alleen op reis in Ghana contact Patricia Global Dutchies

Wanneer je naar Ghana besluit te reizen dan kun je je hele reis zelf plannen. Vind je het fijner om hulp te hebben bij jouw planning dan mag je mij altijd een berichtje sturen. Een op maat gemaakte reis, met een draaiboek en desgewenst een gids of chauffeur behoort ook tot de mogelijkheden.

Patricia

Lees meer gastblogs van andere Global Dutchies wereldwijd

Social Media

Leave a Comment

Zoer Zoer

Hi, Ik ben Patries! Ik woon sinds 9 jaar in het mooie Ghana, waar ik een guesthouse run. Ik woon samen met mijn 2 kindjes, Tetey van 5 en Lucy van 3, in een typisch Ashanti dorpje. We zijn omringd door adembenemende bergen en prachtige natuur. Ik prijs me elke dag gelukkig dat we op zo een mooie plek mogen wonen. Naast mijn werk in het guesthouse doe ik veel vrijwilligerswerk en volg ik sinds het begin van dit jaar een opleiding voor zelfstandige ondernemers. Het is een combinatie van schrijven en marketing. Ik kan de lessen online volgen en het is superleuk om te doen! Wanneer je meer wilt weten, vraag het me gerust!! Leuk dat ik op dit platform aanwezig mag zijn.

Profile

Posted in ,
Nancy interview Global Dutchies Frankrijk

[interview] in gesprek met Nancy Blok van Morvan Rustique in Frankrijk

Rivierstrandjes Cabril do Ceira

Rivierstrandjes in en rond Arganil

accommodatie verkopen lodge appartement webinar

Webinar: verkopen van mijn accommodatie, hotel, lodge of casa! Hoe pak ik dat aan?

B&B Vogelwijk Global Dutchies

Interview met 5 B&B eigenaren in Den Haag tussen Scheveningen en Kijkduin

radio correspondent worden global dutchies

Radiocorrespondent in jouw land worden?

wereldvrouwen met een webshop

WEBSHOP LIVE. Jouw webshop in de etalage!

Ook bloggen voor Global Dutchies?

Stuur ons een mail: [email protected] Dutchies.nl

 

Laatst toegevoegde accommodaties

Morvan Rustique

Les Camélias

La Gentiane

Laatste toegevoegde tours of events

Wandelvakantie natuur en cultuur Etrusken in midden Italië.

Maxie Sailing Sensation! 2 daagse boottocht met overnachting

Retreat van een dag via One Day Retreat Ibiza

Steun een goed doel!

Global Dutchies goede doelen

Donatie 2020: €750 voor educatie en empowerment projecten

Global Dutchies Edumais

Global Dutchies: € 500 donatie voor de empowerment van meisjes wereldwijd

Leeg klaslokaal in Zambia

Corona-pandemie, hoe gaat het met de educatie projecten die wij steunen?

Blogs van Wereldvrouwen

Nancy interview Global Dutchies Frankrijk

[interview] in gesprek met Nancy Blok van Morvan Rustique in Frankrijk

Rivierstrandjes Cabril do Ceira

Rivierstrandjes in en rond Arganil

accommodatie verkopen lodge appartement webinar

Webinar: verkopen van mijn accommodatie, hotel, lodge of casa! Hoe pak ik dat aan?

WhatsApp chat