Iets anders dan wat de meeste reisbureaus adverteren… Limpopo ZA

Iets anders dan wat de meeste reisbureaus adverteren…Limpopo

We wonen op een prachtig plekje net als al die andere wereldvrouwen die zich op deze site verzameld hebben. Iets anders dan waarvoor de meeste reisbureaus adverteren. Want we zitten namelijk niet in het meest toeristische gebied van Zuid-Afrika. Wij wonen in Limpopo Zuid Afrika. Toch jammer want er zijn wel prachtige plekken en parken om ons heen die wat aandacht verdienen. Een paar parken hebben we al bezocht en ik hoop dat er nog veel bijzondere plaatsten zullen volgen. En................natuurlijk hoop ik dat jullie bij mij op bezoek komen in Limpopo, Zuid Afrika

Even de blik verruimen buiten de 'game farm' (onze 'wild boederij')

Met het gegeven dat we 3.5 uur van Johannesburg wonen en er tussen het moment van landen en arriveren bij ‘Zeelandhuys at die Huys OpiKopi” onderweg wel wat te zien is. Bedenk ik dat het misschien leuk is om wat te schrijven over de plaatsen om ons heen die we bezocht hebben en wij zeker de moeite waard vinden.

Twee uurtjes rijden naar ons buurdorp Thabazimbi

Vers in mijn geheugen ligt ons bezoek aan Marakele Nationaal Park waar we verblijven in Tlopi Tented Camp.
Vanaf het moment dat we weg rijden is het alleen bush, een omgeving waar ik ontzettend van kan genieten. Opgaan in het niets, muziekje op en zo nu en dan zeggen we iets tegen elkaar….....

Google maps zorgt voor verwarring want ik denk dat we fout zijn gereden, dat was natuurlijk niet zo maar nergens borden te bekennen en zo nu en dan valt internet weg en lijkt het erop dat we moeten omdraaien. Ik vraag me af hoe we dat vroeger deden, met een wegenkaart kwamen we er toen ook, maar ik vertrouw nu volledig op een techniek die in een land als Zuid-Afrika niet altijd100% is. Blijkbaar zitten we op de goede weg, gewoon te vroeg in paniek geraakt.

Nationaal park: luisterend naar alle vreemde geluiden val ik in slaap

We arriveren te vroeg, als dat al kan in een Nationaal park. Dus rijden we wat verschillende rondjes in het eerste gedeelte van het park omdat we pas om 14.00 uur in de tent mogen. Heel veel meer dan een paar bokken hebben we aan deze zijde niet gezien maar het is toch elke keer genieten als je wat spot!
Het park is opgesplitst in twee delen, links en rechts van een weg en deze worden door een tunnel met elkaar verbonden voor het autoverkeer, maar de dieren zijn gescheiden door een poort. Het gedeelte waar onze tent zich bevindt is het gedeelte waar de 'BIG 5' zich schuilhoudt.

Global Dutchies Blog Astrid Zuid Afrika

De 10 slaaptenten- en suite, met privé terras en eigen keukentent liggen prachtig en hebben zicht op een waterplaats, het is adembenemend mooi. Ik zie voor het eerst een slang voorbij zwemmen, we lezen wat en braaien (Zuid Afrikaanse BBQ). Om 18.00 uur is het stikdonker en ik geloof dat het 20.00 is als we onder een flink pak dekens kruipen, luisterend naar alle vreemde geluiden val ik uiteindelijk in slaap.

Global dutchies blog Astrid Zeelandhuys

Overweldigende mooie natuur

Als de dieren ontwaken in Limpopo, worden we wakker… we nemen als ontbijt wat fruit en gaan er direct op uit richting Lenong viewing point. Over een heel smal weggetje gaan we kilometers omhoog tot we boven op de berg zijn, hier staan een drietal masten en er zouden nesten met gieren moeten zijn, maar helaas die hebben we niet gezien… we zijn wel een stuk het pad opgelopen maar niet tot de rand. Het waaide en was koud en veiligheid is altijd wel onze eerste gedachte. Later zagen we wel een gier op de thermiek zweven…het was goed zo.

Het uitzicht was adembenemend en werd steeds beter naarmate de ochtend mist optrok. We kozen ervoor om met een omweg naar de tent te rijden om nog wat te spotten, maar echt veel wild zagen we niet…dus na ons ontbijt namen we dezelfde route tegen de klok in.

global dutchies Astrid blog Zuid-afrika Limpopo

'Roadblock' en ik denk terug aan ons avontuur in Kruger National Park

Ik zag een staart zwabberen en ja hoor daar stond een enorme olifanten bull. We hielden gepaste afstand, maar de olifant was nieuwsgierig en kwam steeds dichterbij…wij achteruit, nog verder achteruit…draaien en ergens in een bocht afwachten welke kant hij zou gaan. Hij koos ervoor om het groen in te duiken zodat wij verder konden. Bij de picknick plaats wat foto’s gemaakt van de dam met de tenten erom heen en rustig langs de impala’s weer terug naar het camp.

Lunchtijd, lekker in de zon op het terras en zie daar verschijnt die Olifant weer, maar nu om te drinken aan de dam…hij gaat, na zijn dorst gelest te hebben rustig verder en tot onze verbazing komen als uit het niets de één na de andere olifant aan de dam… Het totaal loopt op tot zo’n 40 olifanten. Echt zo waanzinnig mooi…

global dutchies Astrid blog Zuid-afrika Limpopo

Het begint te regenen, steeds harder, de regen gaat over in hagel, de stroom valt uit…vandaag geen braai!
Heel erg op tijd naar bed onder drie dekens was het enige wat er overbleef.
Ja glamping was het niet, maar wel weer een prachtig avontuur in Limpopo, Zuid-Afrika.

Meer Global Dutchies blogs van Astrid

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat