BLOG mee voor Global Dutchies! 15 TIPS

BLOG TIPS. Wil jij een blog schrijven voor ons Global Dutchies platform? Dat kan, wij zijn altijd op zoek naar leuke verhalen van wereldvrouwen over de hele wereld. Vind jij het leuk om te schrijven over wat je meemaakt in je land? Heb jij een bijzonder verhaal? Ken jij de meest unieke, plekjes om te relaxen. Heb jij heerlijke gerechten gegeten en wil jij delen in welk restaurant dit was? Blog dan mee. Laat het weten mail naar ria@globaldutchies.nl of laat het weten in een reactie onder dit blog. Tot snel!

blog mee voor Global Dutchies 15 tips
BLOG mee voor Global Dutchies! 15 TIPS 3

PS weet je wat zo mooi is? Iedereen heeft wel iets bijzonders te vertellen!

Om je een beetje op gang te helpen met bloggen heb ik 15 blog-tips voor je op een rijtje gezet. Deze tips kun je natuurlijk ook prima gebruiken voor blogs op je eigen website. Deze tips opvolgen is dit goed voor je SEO, dus je online vindbaarheid.

15 Blogtips

 1. Je blog content is uniek voor Global Dutchies geschreven.
 2. Schrijf voor jouw publiek. Dus wereldvrouwen die graag reizen (alleen of met gezin/familie). En/of vrouwen die een accommodatie hebben of een tour organiseren.
 3. Je blog is informatief en wekt de nieuwsgierigheid van de lezer. Het is niet bedoeld om promotie te maken voor je bedrijf. Je kunt als afsluiter in je blog wel een verwijzing maken naar je bedrijf / accommodatie/ tour /event, met een link naar je listing.
 4. Maak korte zinnen. Bij lange zinnen online haken de lezers af.
 5. Begin een zin niet twee keer achter elkaar met hetzelfde woord.
 6. Je blog bestaat uit totaal uit minimaal 300 woorden en minimaal drie alinea's. (max. 250 woorden per alinea)
 7. Geef deze alinea's een korte titel die verwijst naar de inhoud.
 8. Kies het belangrijkste woord uit je blog (sleutelwoord / keyword / keyphrase). Verdeel dit sleutelwoord ongeveer vijf keer over de gehele tekst, ook in de titel. (liefste als eerste woord)
 9. Gebruik spellingcontrole.
 10. Lees je tekst eens hard op voor. Zo haal je er nog veel kromme zinnen uit.
 11. Voeg maximaal één link toe. Voor Global Dutchies voeg ik nog een interne link (ankerlink) naar je Global Dutchies profiel toe.
 12. Voeg minimaal drie foto’s toe. Bij voorkeur in landscape en max één MB groot. De foto’s hebben te maken met de inhoud van je tekst.
 13. Geef de foto’s altijd een naam mee op deze manier: Global Dutchies-blog-je voornaam-land-inhoud. Dan weet ik welke foto bij welk stukje tekst hoort.
 14. Zorg ALTIJD dat de foto’s van jezelf zijn, dus rechtenvrij. (boetes voor foto’s gedownload van het internet kunnen oplopen tot wel € 500,00 per foto).
 15. Knip en plak de tekst NIET naar je eigen website dat is niet goed voor SEO. Schrijf een introductie op je eigen website en voeg dan de link (URL) naar het Global Dutchies blog toe.

Nog niet overtuigd van de power van bloggen op Global Dutchies? Lee dan even dit berichtje dat ik ontvingen van Patricia uit Ghana op 14 juli 2021.

Ghana boeking nav blog op Global Dutchies
BLOG mee voor Global Dutchies! 15 TIPS 4

Bloggers op Global Dutchies

Voor het bloggersprofiel ontvang ik graag een stukje tekst over wie je bent en een leuke (actieve) foto van jezelf. Zie de voorbeelden https://www.globaldutchies.nl/bloggers/

Heb je vragen? Stel ze gerust

Heb je zelf nog tips? Voeg ze dan zeker toe in een reactie.

Ria

LinkedInprofiel

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat