fbpx

GlobalDutchies bloggers

We stellen graag even onze bloggers aan je voor! We hebben Bourgondiërs, avonturiers, tourbegeleiders, eventorganisators, perfectionisten, relaxte mama’s en rustzoekers! Allemaal wereldvrouwen die je graag vertellen wat de omgeving waarin zij wonen of zijn geweest zo fantastisch maakt.

Global Dutchies Blogs

Blogs van wereldvrouwen op Global Dutchies met veel  tips en inspiratie. Wil jij bloggen voor ons platform? Klik dan op het 1e blauwe icoontje en stuur een bericht via het platform! Of stuur een mail met je onderwerp aan ria@globaldutchies.nl

Wil je meer blogs lezen van onze bloggers? Klik dan op het laatste blauwe boek-icoontje. Op de persoonlijke profielen staan de blogs. Je moet dan wel lid zijn van ons platform. Dat kan gratis of met € 2,00 voor het goede doel p/j. voor het goede doel.

Hi, ik ben het creatieve brein achter en eigenaar van ‘Global Dutchies’.
Van 2009-2016 heb ik met mijn gezin op Curaçao -Dushi Korsou- gewoond. Ons huis ‘woont’ nog steeds op Curacao en verhuur ik als vakantievilla. In mei 2018 ben ik een Facebook groep gestart om vrouwen met accommodaties in het buitenland te verbinden met vrouwen die niet iets alledaags en iets leuks voor hun vakanties zoeken. De groep was een succes en na een half jaar ontstonden de ideeën voor Global Dutchies.
Ik blog over onze #villabreezecuracao en wat er te doen is op ons mooie eiland maar ook over ons platform en in de nabij toekomst marketing adviezen voor de vrouwen op ons platform in onze branche. Volg of link gerust via mijn persoonlijke Social Media platforms.

Ria

Ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon (inmiddels studerend in Nederland), man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. De wijnlanden van de West-Kaap waar we 13 jaar woonden hebben we onlangs verruild voor de bushveld van Limpopo; Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi
We runnen hier een vakantie accommodatie die u kunt huren voor een heerlijk verblijf of als tussenstop op u reis door Zuid Afrika. Ook verzorg ik hier voor mijn gasten de ‘Food & Win experience’ culinair genieten in Zuid Afrika. Dit de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.

Astrid

Ik ben Jasmijn, ik heb een aantal jaren in Uruguay gewoont, hier verschillende bedrijven opgezet en ingezet voor natuurbehoud en werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking.
Ik zoek de unieke plekjes en ga uitdagingen aan.  Betrouwbaar en eerlijk, dan is mijn uitgangspunt. Duurzaam investeren  in de breedste zin van het woord. Op dit moment woon ik weer even in Nederland en werkt ik als recruiter bij een moois bedrijf in Noord Holland.

Ik blog over over mijn belevenissen. We hebben allemaal een verhaal en verhalen maken ons wijzer.

Jasmijn

Ik ben Laura en woon al jaren niet meer in Nederland. Via omzwervingen in Noorwegen en Frankrijk, kwam ik uiteindelijk in Zwitserland terecht waar ik mijn man ontmoette. We hebben twee kinderen en wonen bij Genève. Ik blog over hun reizen en over eten, want als ik niet reis dan kookt ik met allerlei mensen wereldrecepten. Wil je nog meer over mijlezen? Dat kan, naast mijn blogs voor Global Dutchies heb ik al jaren een blogsite. Neem gerust een kijkje  Let’s Explore, de link kan je net als al mijn blogs op dit mooie platform vinden via mijn Global Dutchies profiel!
Laura

 

 

Hi, ik ben Monique samen met mijn man ben ik een ‘Moderne Nomade’. We hebben geen vaste woon of verblijfplaats en genieten daar enorm van. Mijn passie is het maken van schilderijen geïnspireerd op de natuur; Inspired by Nature. Voor mijn passie reis ik de hele wereld over om te mogen exposeren in galerieën.

 

Mijn leven was niet altijd een feest dus nu geniet ik heel bewust van elke dag! Via mijn blog op Global Dutchies deel ik graag mijn verhaal en mijn ervaringen als ‘Moderne Nomade’ wellicht met een vleugje van mijn passie.

Monique

 

Ik ben Anouk en sinds 2017 woon ik in Costa Rica. Hier op het platteland genieten we elke dag van de natuur om ons heen. Emigreren is nooit een bewuste keuze geweest, maar ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik in Nederland zou gaan wonen. Het is een leven dat zo op mijn pad is gekomen en het past me ontzettend goed. Samen met mijn Costa Ricaanse man ben ik hier een lodge gestart en daarnaast ben ik veel online te vinden. Ik vind het leuk om mijn ervaringen met betrekking tot reizen en wonen in Costa Rica te delen en dat doe ik op Bestemming Pura Vida en nu dus ook op Global Dutchies.

Als opgroeiend meisje droomde ik erover om arme mensen in Afrika te helpen, het liefst in Benin, West Afrika, want ik had een vriendinnetje die daar vandaan kwam. Toen ik 20 was werd de droom waarheid, ik ging vrijwilligerswerk doen, niet in Benin aangezien mijn Frans niet goed was. Maar wel in West Afrika, Ghana om precies te zijn. Inmiddels ben ik 40 en heb ik mijn mening over arme mensen in Afrika behoorlijk bijgesteld. Maar woon ik al wel bijna 10 jaar in Ghana.

Het leven heeft vele vreemde wendingen genomen, waar ik veel van heb geleerd en die me de grote rijkdom van 2 prachtige kinderen heeft gebracht, die ik alleen opvoed. Tegelijkertijd leef ik mijn droom van vroeger in aangepaste versie. Ik ben eigenaresse van een guesthouse met een sociale missie en groot voorstander van duurzaam toerisme zonder negatieve impact op de plaatselijke gemeenschap.

Ik ben vereerd dat ik mag gaan bloggen op dit mooie platform voor en door wereldvrouwen. Ik ga mijn best doen om jullie te vermaken met verhalen uit mijn leven en uit het mooie Ghana. Patricia

Ik ben Natascha en woon sinds 2006 in Zuid-Afrika. Daar zijn mijn man Rex en ik direct in het diepe gesprongen. Vanuit communicatie en marketingachtergrond in Nederland zijn we direct begonnen met een eigen lodge en wildpark. Op 1000 hectare Afrikaanse bush hebben we een ‘hotel-in-de-bush’ voor maximaal 18 personen. Het wildpark bevat veel Afrikaanse dieren en hier kunnen wij allerlei gekke plannen uitdenken. En die bieden we dan aan in de vorm van ‘experiences’ aan onze gasten. Ons bedrijf heet dan ook ZaZoe Xperience.
Inmiddels is de focus ietwat verlegd. Onze eigen lodge, het genieten van een leven tussen en met veel dieren, het verzorgen en begeleiden we maatwerk rondreizen door zuidelijk Afrika. Daar halen wij zelf veel voldoening uit. Wij bieden comfortabele tot luxe maatwerk reizen en hele avontuurlijke 4×4 kampeerreizen aan.
Ik hoop binnen dit platform mensen mee te kunnen laten genieten van al het moois van Afrika. En zelf veel te leren van alle andere mooie vrouwen op dit platform. ‘Mooi bly!’

Als ik later groot ben dan ga ik in Spanje wonen, dit riep ik blijkbaar al toen ik nog een kleine dreumes was. Niet wetende dat ik toen al begon met het planten van zaadjes. Toen in ik 2016 voor het eerst Ibiza bezocht wist ik dat dit de plek ging worden. Voor mij is Ibiza de wereld in het klein en sinds twee jaar woon ik hier dan ook fulltime. Samen met mijn vriend heb ik het bedrijf ‘One Day Retreat‘ Ibiza opgericht en heb ik de afgelopen jaren al heel wat bijzondere (wereld)vrouwen mogen ontmoeten. Naast yogadocente en student, want je bent toch nooit uitgeleerd, ben ik copywriter. Na jarenlang voor verschillende tijdschriften te hebben geschreven, heb ik inmiddels mijn eigen online magazine: ‘Nyepi’. Hier zal ik jullie de komende tijd van alles over vertellen. Daarbij zal ik bloggen over mijn leven op Ibiza en de uitstapjes die ik maak, zodra er weer gereisd mag worden. Lauri

Jose van der Zwan

In Portugal ben ik aanvankelijk gestart met het runnen van een kleinschalige B&B wat ik nog steeds met veel plezier doe. Daarnaast bied ik echter ook een platform voor accommodaties en organisaties op het gebied van Rondreizen door Portugal. Ook ben ik van mijn hobby ook mijn beroep gaan maken en bouw en onderhoud ik websites met als specialisatie website’s voor accommodaties. Ook adviseer en begeleid ik mensen die een accommodaties willen starten in Portugal. Voor Global Dutchies blog ik over centraal Portugal. Jose

Mijn droom werd werkelijkheid om op het prachtige eiland Karimunjawa een plek voor retraites te bouwen! Een paradijselijk eiland in een oase van rust waar je helemaal tot jezelf kunt komen zonder alle prikkels uit het dagelijks leven. Zelf word ik heel blij van mensen die ik ter plekke zie ontspannen, bij zichzelf kunnen komen en de glinstering in hun ogen terugkrijgen……..

Het werken met Indonesische collega’s vind ik heel fijn; het feit dat ik na 20 jaar de taal nog steeds spreek, de cultuur ken en snap hoe leidinggeven op de beste manier werkt, maakt dat ik zelf met veel plezier in Indonesië werk.  In korte tijd heb ik een groot netwerk op Karimunjawa kunnen ontwikkelen. Niet alleen met de lokale bevolking, maar ook met buitenlanders die al eerder begonnen waren met hun business op Karimunjawa. Dit wil ik graag met jullie delen via blogs. Liefs Margo

Anneke van der Gulik

Ik ben Anneke, 48 jaar geleden geboren in Groningen maar hoofdzakelijk Friese ‘roots’ in onze familie. Wat voor mij bijna synoniem is aan watersport en een ‘no nonsense’ mentaliteit. Ik woonde al op jonge leeftijd op Curaçao met mijn ouders. Nu woon ik al weer 27 jaar met mijn gezin op een heerlijk plekje op Curacao. Bij uitstek geschikt voor de watersport. Ik vind het leuk om te mogen bloggen voor Global Dutchies. Ik hoop de echte bijzonderheden en pareltjes van ons mooie eiland met jullie te kunnen te delen. Anneke

Hola, ik ben Pascalle en woon sinds 2016 in Andalusië, zuid Spanje. Nooit gedacht dat ik hier nog eens zou wonen. Wij waren nooit verder dan de Pyreneën gekomen. Als kind wilde ik altijd in Zwitserland wonen. Toen we voor het werk van Robert, mijn man, moesten verhuizen hadden we drie maanden de tijd om een nieuwe plek te kiezen. Het werd de omgeving van Málaga. Je hebt hier, zee, bergen, mooie steden, lekker warm weer en je kunt er skiën, dus alles wat we leuk vinden en ook nog eens dicht bij Nederland.

Op een bergje hebben wij een oude olijfboerderij met daarin 5 vakantiehuizen. Een heerlijke plek midden in de natuur.
Pascalle

s2Member®
WhatsApp chat