Bloggers

GlobalDutchies bloggers

We stellen graag even onze bloggers aan je voor! We hebben Bourgondiërs, avonturiers, tourbegeleiders, eventorganisators, perfectionisten, relaxte mama’s en rustzoekers! Allemaal wereldvrouwen die je graag vertellen wat de omgeving waarin zij wonen of zijn geweest zo fantastisch maakt.

Global Dutchies Blogs

Vanuit Global Dutchies maken we ook verschillende blogs, schrijven artikelen of plaatsen interviews.

Blogs over de aangesloten goede doelen, eenmalige blogs, of interviews met bijvoorbeeld de Global Dutchies, de wereldvrouwen op ons platform. Wil jij bloggen voor ons platform? Klik dan op het 1e blauwe icoontje en stuur een bericht via het platform! Of stuur een mail met je onderwerp aan [email protected]

 

Wil je meer blogs lezen van onze bloggers? klik dan op het laatste blauwe boek-icoontje. Op de persoonlijke profielen staan de blogs. Je moet dan wel lid zijn van onzplatform.

Ria Luitjes

Hi, ik ben het creatieve brein achter en eigenaar van 'Global Dutchies'.
Van 2009-2016 heb ik met mijn gezin op Curaçao -Dushi Korsou- gewoond. Ons huis 'woont' nog steeds op Curacao en verhuur ik als vakantievilla. In mei 2018 ben ik een Facebook groep gestart om vrouwen met accommodaties in het buitenland te verbinden met vrouwen die niet iets alledaags en iets leuks voor hun vakanties zoeken. De groep was een succes en na een half jaar ontstonden de ideeën voor Global Dutchies.
Ik blog over onze #villabreezecuracao en wat er te doen is op ons mooie eiland maar ook over ons platform en in de nabij toekomst marketing adviezen voor de vrouwen op ons platform in onze branche. Volg of link gerust via mijn persoonlijke Social Media platforms.

Ria

Astrid van Zeeland

Ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon (inmiddels studerend in Nederland), man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. De wijnlanden van de West-Kaap waar we 13 jaar woonden hebben we onlangs verruild voor de bushveld van Limpopo; Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi
We runnen hier een vakantie accommodatie die u kunt huren voor een heerlijk verblijf of als tussenstop op u reis door Zuid Afrika. Ook verzorg ik hier voor mijn gasten de 'Food & Win experience' culinair genieten in Zuid Afrika. Dit de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.

Astrid

Jasmijn Dennink

Ik ben Jasmijn, ik heb een aantal jaren in Uruguay gewoont, hier verschillende bedrijven opgezet en ingezet voor natuurbehoud en werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking.
Ik zoek de unieke plekjes en ga uitdagingen aan.  Betrouwbaar en eerlijk, dan is mijn uitgangspunt. Duurzaam investeren  in de breedste zin van het woord. Op dit moment woon ik weer even in Nederland en werkt ik als recruiter bij een moois bedrijf in Noord Holland.

Ik blog over over mijn belevenissen. We hebben allemaal een verhaal en verhalen maken ons wijzer.

Jasmijn

Laura Snoek

Ik ben Laura en woon al jaren niet meer in Nederland. Via omzwervingen in Noorwegen en Frankrijk, kwam ik uiteindelijk in Zwitserland terecht waar ik mijn man ontmoette. We hebben twee kinderen en wonen bij Genève. Ik blog over hun reizen en over eten, want als ik niet reis dan kookt ik met allerlei mensen wereldrecepten. Wil je nog meer over mijlezen? Dat kan, naast mijn blogs voor Global Dutchies heb ik al jaren een blogsite. Neem gerust een kijkje  Let’s Explore, de link kan je net als al mijn blogs op dit mooie platform vinden via mijn Global Dutchies profiel!
Laura

 

 

Monique van Doorn

Hi, ik ben Monique samen met mijn man ben ik een ‘Moderne Nomade’. We hebben geen vaste woon of verblijfplaats en genieten daar enorm van. Mijn passie is het creëren van houtskool schilderijen met als onderwerp de sterke, spannende en sensuele vrouw. Ik raak geïnspireerd door vrouwen die niet bang zijn hun sensualiteit bloot te geven. Gewoon vrouwen zoals jij en ik, je zult ze alleen nooit herkennen aangezien hun identiteit geheim blijft. Voor mijn passie reis ik de hele wereld over om te mogen exposeren in galerieën.

 

Mijn leven was niet altijd een feest dus nu geniet ik heel bewust van elke dag! Via mijn blog op Global Dutchies deel ik graag mijn verhaal en mijn ervaringen als ‘Moderne Nomade’ wellicht met een vleugje van mijn passie.

Monique

 

Anouk Veltmaat

Ik ben Anouk en sinds 2017 woon ik in Costa Rica. Hier op het platteland genieten we elke dag van de natuur om ons heen. Emigreren is nooit een bewuste keuze geweest, maar ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik in Nederland zou gaan wonen. Het is een leven dat zo op mijn pad is gekomen en het past me ontzettend goed. Samen met mijn Costa Ricaanse man ben ik hier een lodge gestart en daarnaast ben ik veel online te vinden. Ik vind het leuk om mijn ervaringen met betrekking tot reizen en wonen in Costa Rica te delen en dat doe ik op Bestemming Pura Vida en nu dus ook op Global Dutchies.

Patricia Zoer

Als opgroeiend meisje droomde ik erover om arme mensen in Afrika te helpen, het liefst in Benin, West Afrika, want ik had een vriendinnetje die daar vandaan kwam. Toen ik 20 was werd de droom waarheid, ik ging vrijwilligerswerk doen, niet in Benin aangezien mijn Frans niet goed was. Maar wel in West Afrika, Ghana om precies te zijn. Inmiddels ben ik 40 en heb ik mijn mening over arme mensen in Afrika behoorlijk bijgesteld. Maar woon ik al wel bijna 10 jaar in Ghana.

Het leven heeft vele vreemde wendingen genomen, waar ik veel van heb geleerd en die me de grote rijkdom van 2 prachtige kinderen heeft gebracht, die ik alleen opvoed. Tegelijkertijd leef ik mijn droom van vroeger in aangepaste versie. Ik ben eigenaresse van een guesthouse met een sociale missie en groot voorstander van duurzaam toerisme zonder negatieve impact op de plaatselijke gemeenschap.

Ik ben vereerd dat ik mag gaan bloggen op dit mooie platform voor en door wereldvrouwen. Ik ga mijn best doen om jullie te vermaken met verhalen uit mijn leven en uit het mooie Ghana. Patricia