fbpx

Corona-pandemie, hoe gaat het met de educatie projecten die wij steunen?

Corona-pandemie......, de nieuwe werkelijkheid, de scholen zijn dicht, dus geen educatie. Winkels en horeca gesloten, vliegtuigen vliegen weinig en in sommige landen een volledige lockdown. Je mag dan alleen naar buiten om boodschappen te doen met een certificaat.

Voor de westerse landen blijkt het in sommige gevallen al lastig thuisonderwijs aan de kinderen te geven. Ondanks dat alle middelen aanwezig zijn. Voor de projecten die wij steunen vanuit Global Dutchies, met jullie lidmaatschap (€2,40 p/j.). is het een groter probleem. Is er geld voor een laptop, internetverbinding of zijn er ouders die kunnen ondersteunen?

Ik heb de wereldvrouwen gevraagd wat dit betekent voor de projecten die zij hebben opgezet en begeleiden in hun land. Twee van de vier wereldvrouwen van de educatie projecten op ons platform vertellen in dit blog hoe het met de kinderen gaat. De andere twee volgen later.

Ria


Zambia, Stichting vrienden van Lotus tijdens de Corona-pandemie

Stichting Vrienden van Lotus is een stichting die is opgezet door wereldvrouw Jeniffer Peeterers en Jolanda Maas om Lotus Private School in Mpongwe, Zambia te ondersteunen. Meer lezen over deze stichting lees dan een eerder bericht op ons platform.

"Corona-pandemie of crisis...... Ook Zambia is inmiddels getroffen helaas. Nog voor er ook maar één besmetting was, heeft de regering besloten om preventief alle scholen te sluiten. Inmiddels zijn er 28 officiële besmettingen. Maar wie weet hoeveel het er in werkelijkheid zullen zijn. Vorige week heeft de regering ook alle restaurants, bars en casino's gesloten. Er landen bijna geen vliegtuigen meer, om te voorkomen dat er mensen met covid-19 het land in kunnen komen. Het leven komt ook in Zambia tot stilstand."

"Helaas beschikken de Zambianen niet over de middelen om thuis les te krijgen, zoals de kinderen in Nederland. De kinderen krijgen geen werkboeken van school mee, op school zijn die er immers ook niet. Uitleg via een video-verbinding? Ook dat is niet mogelijk doordat de mensen deze digitale middelen niet tot hun beschikking hebben. Educatie staat dus helemaal stil. De scholen zijn in eerste instantie voor drie weken gesloten. Maar, als het aantal besmettingen blijft oplopen kan dit langer gaan duren.Wanneer de scholen langer dichtgaan, kunnen er grote niveauverschillen ontstaan binnen een klas doordat sommige ouders wellicht wel nog wat dingetjes met hun kinderen doen en andere ouders weer niet. Wat de daadwerkelijke gevolgen voor het onderwijs zullen zijn, zullen we aan het eind van het jaar merken. Kunnen alle kinderen over naar het volgende leerjaar? We zullen het zien!"

Liefs, Jennifer en Jolanda


Indonesië, stichting Local routes, tijdens de corona-pandemie

De ‘Local routes foundation’ is een stichting die meisje helpt zich te ontwikkelen in technische vaardigheden. De stichting is opgericht in 2017 in California. Inmiddels werkt wereldvrouw Ismi voor de stichting vanuit Nederland. Ismi was zelf ooit een van de deelneemsters aan het programma. Lees meer over deze stichting in een ander bericht op ons platform

Het klaslokaal voor ons onderwijsproject is gesloten vanwege het coronavirus. De leerlingen zetten hun opleiding voort vanuit hun huis. We voorzien elke leerling van een internet-modem en een laptop voor, zodat ze hun vaardigheden thuis kunnen blijven oefenen. Dit is makkelijker voor de leerlingen die we al een paar maanden hebben lesgeven, maar moeilijker voor de nieuwe leerlingen.

Voordat de coronapandemie zich in Indonesië verspreidde, waren we bezig met het creëren van een online educatie klaslokaal. Speciaal voor meisjes die sowieso niet in staat zijn om naar ons het klaslokaal te komen. Op het moment dat de scholen dichtgingen was dit voor 98% klaar. Dus konden we gelijk dit nieuwe systeem te lanceren.

Vanwege het corona-pandemie hebben we ook een nieuwe directory site gemaakt. Het is een nieuwe tool die een buurt of kleine gemeenschap kan gebruiken om kaarten te bouwen buiten Facebook en andere platfoms om.

Liefs Ismi


Natuurlijk blijven we onze projecten steunen met het lidmaatschap van €2,40 per jaar. Dus hoe meer vrouwen lid worden hoe meer geld er gaat naar onze goede doelen: help mee aan de empowerment van meisjes en vrouwen! Ook tijdens deze corona-pandemie! #togetherwecreate

Social Media

Leave a Comment

Ria Luitjes

Hi, ik ben het creatieve brein achter en eigenaar van 'Global Dutchies'. Van 2009-2016 heb ik met mijn gezin op Curaçao -Dushi Korsou- gewoond. Ons huis 'woont' nog steeds op Curacao en verhuur ik als vakantievilla. In mei 2018 ben ik een Facebook groep gestart om vrouwen met accommodaties in het buitenland te verbinden met vrouwen die een leuke accommodatie op een unieke plek zoeken om op vakantie te gaan. De groep was een succes en na een half jaar ontstonden de ideeën voor Global Dutchies. 8 maart 2019 is het vakantie platform Global Dutchies gelanceerd. Waarbij we ook gezamenlijk werken aan de empowerment van meisjes en vrouwen. Ik blog over onze #villabreezecuracao en wat er te doen is op ons mooie eiland, maar ook over ons platform en in de nabij toekomst marketing adviezen voor de vrouwen op ons platform in onze branche. Volg of link gerust via mijn persoonlijke Social Media platforms.

Profile

Posted in
2 jaar Global Dutchies

2 jaar Global Dutchies 🌎👠

meetup gloabla dutchies

Nakijken & takeways online meeting over Workcations

Cabril do Ceira Centraal Portugal

Vakantie in Centraal Portugal: Genieten!

workcation global dutchies vakantie werk

Global Dutchies online meeting 26 februari thema: Workcation.

Te koop Global Dutchies vakantie accommodatie B&B villa

Te Koop – nieuwe categorie op Global Dutchies

nakijken online meeting duurzaam ondernemen

Nakijken online meeting duurzaam ondernemen Global Dutchies

Laatst toegevoegde accommodaties

Hotel Maya Luna

Rian Appartementen

Huis aan het water in Lemmer, Friesland

Laatste toegevoegde tours of events

Wandelvakantie natuur en cultuur Etrusken in midden Italië.

Maxie Sailing Sensation! 2 daagse boottocht met overnachting

Retreat van een dag via One Day Retreat Ibiza

Steun een goed doel!

Global Dutchies goede doelen

Donatie 2020: €750 voor educatie en empowerment projecten

Global Dutchies Edumais

Global Dutchies: € 500 donatie voor de empowerment van meisjes wereldwijd

Leeg klaslokaal in Zambia

Corona-pandemie, hoe gaat het met de educatie projecten die wij steunen?

Blogs van Wereldvrouwen

2 jaar Global Dutchies

2 jaar Global Dutchies 🌎👠

meetup gloabla dutchies

Nakijken & takeways online meeting over Workcations

Cabril do Ceira Centraal Portugal

Vakantie in Centraal Portugal: Genieten!

WhatsApp chat