Costa Rica, no. 8 mooiste vakantiebestemming ANWB

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen voor 2022? Volgens de ANWB staat Costa Rica op 8. We duiken in dit artikelen eens wat dieper in op al het moois dat Costa Rica te bieden heeft.

Costa Rica, no. 8 mooiste vakantiebestemming

Prachtig groene jungles, de meest bijzondere en kleurrijke dieren, indrukwekkende watervallen en grote vulkanen. Voor echte natuur liefhebbers is Costa Rica the place to be. In totaal telt het land 28 nationale parken. Ruim 25% van de totale landoppervlakte is dan ook beschermd natuurgebied. Eco toerisme is ook daarom ook erg belangrijk voor Costa Rica.

Pura Vida

In Costa Rica een begrip dat je dagelijks zult tegenkomen en horen. Voor de Costa Ricanen betekent dit: genieten! Puur genieten in Costa Rica. Hoe? Nou zo…

Monteverde is een bijzondere plek. Het is namelijk een nevelwoud met een hoge biodiversiteit. Van alle bossen in de wereld, bestaat 1% uit nevelwoud. Er zijn heel veel verschillende plantensoorten te zien. Veel verschillende zoogdieren, vogelsoorten, reptielen, amfibieën, vlinders en duizenden insecten. Wanneer je van een actieve vakantie houdt kun je hier ook ziplinen, hiken en wandelen over de hoge hangende bruggen.

Tortuguero nog zo’n bijzonder nationaal park in Costa Rica! De bereikbaarheid is wat lastiger. Namelijk per boot of vliegtuig, maar dat maakt het nog specialer. Ook hier is veel flora en fauna te bezichtigen. Ook zijn er hier speciale schildpadden te vinden.

Arenal vulkaan nationaal park. 12.000 hectaren aan beschermd gebied waarbij de Arenal vulkaan het hoogtepunt van het bezoek is. Naast de vulkaan is hier uiteraard ook geweldige flora en fauna te vinden.

Pura Vida in Puerto Viejo. Puerto Viejo is een gezellig kust plaatsje wat het backpackers paradijs wordt genoemd. Je kunt hier surfen, yoga, lekker eten en drinken en rustig chillen op het strand.

Nationaal Park Rincón de la Vieje, een nationaal park met een actieve vulkaan waarbij je alle activiteiten van een vulkaan kunt bewonderen: stoompluimen, heet water bronnen en kokende modderpoelen.

Dit is slechts een greep uit al het moois dat Costa Rica te bieden heeft.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat