Wat is de definitie van mooi? Dit is natuurlijk voor iedereen anders. De website Money.co.uk heeft op basis van een aantal categorieën een scorelijst bedacht waarin landen bijvoorbeeld konden scoren op: koraalriffen, het aantal vulkanen, gletsjers, regenwouden, de lengte van de kustlijn, beschermde gebieden en nog veel meer. Uiteindelijk is er een lijst met 50 mooiste bestemmingen van de wereld uit gekomen. Wij bespreken hier de eerste 10. Ben je benieuwd of Nederland ook op de lijst staat? Klik dan hier voor de volledige lijst van 50 mooiste bestemmingen.

1. Indonesië

Indonesië is nummer 1 van de lijst mooiste bestemmingen van de wereld. Het land bezit de meest natuurlijke schoonheidsplekken per 100.000 vierkante kilometer. Enkele mooie en gewilde attracties/bestemmingen zijn de tropische bossen op Sumatra, het goden eiland Bali, de jungle op Kalimantan, de vulkaan Bromo, het Komodo National Park en nog vele andere (UNESCO)bestemmingen.

Global Dutchies die in Indonesië een accommodatie hebben:

Annerie Godschalk - Buana Bali & Buana Poleng op Bali

Margo Niestadt - Alam Kita op Karimunjawa

Joyce van den Muijsenberg - The Happinezz Hills op Karimunjawa

2. Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is natuurlijk bekend van vele films zoals bijvoorbeeld Lord of the Rings. Het prachtige landschap is hier volop in te zien. Nieuw Zeeland is rijk aan een aantal actieve vulkanen, prachtige heuvels, bergtoppen, gletsjers en stranden. Kortom erg divers.

3. Colombia

Colombia is erg divers. Het heeft ent zoals Indonesië en Nieuw Zeeland een lange kustlijn en daarnaast beschikt het ook over nog eens prachtige regenwouden, het Amazone gebied en het Andes gebergte.

4. Tanzania

Tanzania heeft een zeer gevarieerd landschap dat grotendeels uit de savanne bestaat. Daarnaast kent het vele grote en kleine rivieren, vulkanen, kuststrook, heuvelachtige landschappen en tropische bossen.

5. Mexico

Mexico staat voornamelijk bekend om zijn prachtige stranden en het grootste onderwatergrottenstelsel ter wereld. Verder heeft Mexico een bergachtig landschap, heel veel vulkanen en prachtige regenwouden. Wij begrijpen wel waarom Mexico een plek in de top 10 mooiste bestemmingen heeft gekregen.

Global Dutchies die in Mexico een accommodatie hebben:

Margot Holmes - Maya Luna aan de Caraibbische kust van Mahahual

Carolien van Santvoord - Belenos Inn aan de westkust van Mexico

6. Kenia

Kenia staat voornamelijk bekend om de vele wildparken. Daarnaast heeft het prachtig witte zandstranden met mooie koraalriffen, woestijnen en hoge bergtoppen.

7. India

India heeft een enorm gevarieerd landschap. Denk hierbij aan uitgestrekte berglandschappen, woestijnen en oerwouden. Vele stukken zelfs nog onbewoond. Het noorden van India wordt bedekt door het Himalaya gebergte, de hoogste gebergte ter wereld.

8. Frankrijk

Het grootste deel van Frankrijk staat bekend om bergachtig landschappen en de mooie zonnebloemvelden. Daarnaast heeft Frankrijk ook prachtige kustlijnen en bossen. Eveneens erg gevarieerd.

Global Dutchies die in Frankrijk een accommodatie hebben:

Amber van Schendel - Passiflora in Besançon

Karen Meijers - Mas la Buissonnière in Zuid Frankrijk

Margriet Ravensbergen - Le Rêve Provençal in de Provence

Monique Eizema - Les Granges du Bosquet in Zuid Frankrijk

Cindy Bruin - Villa Guillaumette in Midden Frankrijk

Ceciel Huls - La Gentiane in de Franse Alpen

9. Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea staat bekend om een ruig en woest landschap en een van de laatst ongerepte plekken op de aarde. Het heeft voornamelijk een bergachtig landschap dat bijna volledig bedekt is met tropisch regenwoud. Daarnaast is het rijk aan mooie kustgebieden, prachtige rivieren en hoge bergen.

10. Comoren

Een land dat niet heel bekend is onder vele van ons en toch verdient het een plek in de top 10 mooiste bestemmingen. Het land staat voornamelijk bekend om de vulkanische landschappen gestolde zwarte lava velden en kraters. De vulkanische ondergrond zorgt voor een prachtige basis om prachtige tropische regenwouden en grasland te groeien. Kortom zeker de moeite waard om dit land een keer te bezoeken.

Benieuwd welke andere 40 landen volgen? Klik hier voor de volledige lijst.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat