fbpx

Donatie 2020: €750 voor educatie en empowerment projecten

DONATIE 2020- In de 2e helft van 2020 hebben we, ondanks corona en de impact die dit voor onze branche en dus ook voor Global Dutchies heeft, toch € 250,00 kunnen doneren aan educatie projecten vermeld op ons platform. Het totaalbedrag aan donaties in 2020 komt dan uit op € 750,00

De tweede helft van het jaar hebben we met de geïnde automatische donatie-lidmaatschappen € 180 opgehaald. MIXmarketing heeft dit afgerond naar € 250.

Twee empowerment projecten voor meisjes door wereldvrouwen

Doordat we met twee projecten in plaats van met vier projecten verder zijn gegaan. Konden we voor het einde van het jaar toch nog per project € 125,00 euro overmaken. Lees in het artikel van juni 2020 meer over de donatie van de eerste helft van 2020

Project: stichting vrienden van Lotus – Zambia

Stichting Vrienden van Lotus in Zambia
Lotus Private school

Stichting Vrienden van Lotus (Kvk nummer: 70924104) is een stichting die is opgezet om Lotus Private School in Mpongwe, Zambia te ondersteunen.

Lotus Private School

Deze school is in 2016 opgezet door de Nederlandse Jennifer Peeters en de Zambiaanse Terry Wamundila. In anderhalf jaar tijd hebben zij de school gebouwd en in 2018 openden zij met drie klaslokalen, een kantoor en een bergruimte. Tevens waren er drie dubbele toiletten gebouwd (pit latrines) en werd er geboord naar water. Deze installatie werkt opzonne-energie en zorgt voor schoon drinkwater voor zowel iedereen binnen de school als voor de gemeenschap. Nu in 2021 wordt er gewerkt aan lokaal zeven en het sanitair gebouw.

Het uiteindelijke doel is om 15 klaslokalen te bouwen (drie voor de niveaus binnen de kleuters en verder ‘grade’ 1 tot en met 12), minimaal drie kantoren, een computerlokaal, bibliotheek, lerarenlokaal, toiletgebouw en minimaal twee praktijklokalen. Idealistisch gezien wil de school ook lunch voor de kinderen implementeren, net als een eigen groentetuin en eventueel klein vee (kippen, geiten). Jolanda Maas is als secretaris van de stichting nauw betrokken bij Global Dutchies.

Reactie Jolanda & Jennifer op de donatie 2020 van Global Dutchies leden:

“Wat fijn dat jullie ons blijven steunen, daar zijn we heel blij mee! Dankjewel! Dit geld komt ten goede aan de bouw van ons 7e klaslokaal.
De reisbranche heeft harde klappen gehad, dus ik snap dat mensen huiverig zijn te investeren nu er bijna geen boekingen binnenkomen. Hopelijk gaat het snel stukken beter wanneer het vaccin voor iedereen beschikbaar is!”
Jolanda en Jennifer

Project: stichting Edumais – Brazilië

EduMais Diana Nijboer Global Dutchies Blog
Stichting EduMais Foundation

EduMais is in Nederland geregistreerd bij de KVK onder nummer 71167757 met de naam Stichting EduMais Foundation. Op gezet door wereldvrouw Diana Nijboer in 2016. (founder & director)

Succesvolle onderwijsprogramma’s
voor een succesvolle toekomst

EduMais is een ‘Charity’ die aan kansarme en kwetsbare kinderen en tieners in de sloppenwijken van Rio de Janeiro kwalitatief hoog en relevant onderwijs geeft.  Deze getalenteerde kinderen mogen niet verloren gaan. Onze onderwijsprogramma’s stimuleren deze kwetsbare en kansarme jongeren in de sloppenwijken van Pavão-Pavãozinho and Cantagalo hun vaardigheden te ontwikkelen voor een succesvolle toekomst weg van armoede, geweld en drugs. Alle negen programma’s zijn gratis voor de studenten omdat de stichting gelooft dat iedereen toegang moet hebben tot goed onderwijs.

Reactie Diana op de donatie 2020 van Global Dutchies Leden

“Wow, fantastisch om op de valreep van het absurde jaar  2020 wederom zo’n mooie bijdrage te mogen ontvangen. Wij zijn daar ontzettend blij om en dankbaar voor.  Wij gaan het gebruiken in ons ‘4G so that I can study’ project.”
Diana

Waarom donateur zijn/worden

  • #Givingback voor slechts € 2,00 per jaar, (+€0,40 transactiekosten voor PayPal of Stripe).
  • #Empowerment. De goede doelen zijn kleinschalige projecten voor meisjes en vrouwen, één in Zambia en één in Brazilië. Lokaal begeleid door wereldvrouwen.
  • #Betrouwbaar Door een klein bedrag te vragen als donatie-lid  vergroten we de betrouwbaarheid van het platform en hebben we alleen serieuze leden.
  • #directbooking Direct persoonlijk toegang tot alle bijzondere locaties, tours, tips & tricks van wereldvrouwen waar ook ter wereld.
  • #Vrouwen. Alle vrouwen zijn welkom, het gaat om het ‘Dutch’ spreken.
  • #Facebookgroep. Toegang tot de speciale Facebook groep, ook als je nooit in het buitenland gewoond hebt!
  • #vermelding. Ben je donatie-lid dan kun je ook je accommodatie of tour ook op ons mooie platform plaatsen.

Social Media

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

s2Member®
WhatsApp chat