Duurzaam ondernemen door Global Dutchies – insights

In een interview vertelt Mariët Bloemendal over haar duurzaam ondernemen met ‘Volg de rode schoentjes’, een paar highlights in dit verslag:

  1. Insteken op kleinere groepen.
  2. Onderweg met de groep lunch kopen bij de lokale detaillist met producten direct van het land.
  3. Circulair koken en kooklessen, met dus lokale producten.
  4. Met de groep langer op een plek blijven en geen grote afstanden overbruggen zodat we minder hoeven te reizen.
  5. Gaste aanraden met de trein naar Italië te komen.
  6. Voor bemiddeling van accommodaties kijk Mariët alleen naar de kleine huizen en villa’s. Zo raadt zij ook wel aan om juist geen huis te nemen met zwembad aangezien er vlak bij een van de mooiste en schoonste meren is.
duurzaam 1
Duurzaam ondernemen door Global Dutchies - insights 3

Andere 'insights' in zeer beknopte vorm

Door Corona zijn we eigenlijk automatisch meer bezig met duurzaamheid en dus kwaliteit. Niet meer een keer in de week naar de supermarkt, maar vaker in kleiner hoeveelheid bij de ondernemer of de boer om de hoek inkopen.

Het is een mindset die in bepaalde gevallen vraagt om investeringen.

In sommige landen zijn er stimuleringsprogramma’s voor investering voor particulieren en ook voor ondernemers. Je moet dan vaak wel de juiste personen kennen.

Het is lastig om iets te doen aan z.g. duurzame bedrijven waarvan we weten dat ‘greenwashing’ is. Temeer omdat hier de lokale bevolking vaak hun geld verdiend.

Vaak weten wij als lokalen de leukste plekjes maar willen dat die beschermd worden. Eigenlijk zijn we steeds opzoek naar nieuwe unieke plekjes.

Toch merken we dat de gasten bij aankomst al snel vragen waar de dichtstbijzijnde Lidl is. Het is wel verbeterd over de jaren want de aardappels gaan niet meer mee in de auto. Ondanks de vraag  blijven we ze wijzen op de lokale ondernemers.

We zijn kleinschalig en doen we al veel aan duurzaamheid alleen vertellen we het niet online. Als we het niet vertellen weten toekomstige gasten ook niet dat dit belangrijk voor ons is. Maar ook vinden de gasten die dit zoeken (mede gedreven door Corona ervaringen in hun eigen woonplaats) je niet.

Boektip: Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijfer

Schermafbeelding 2021 01 29 om 17.30.03
Boektip: Ilja Leonard Pfeifer

De online sessie met vele ideeën en tips kun je op deze pagina nakijken. Let op alleen voor leden met een listing op de website.

Ria Luitjes

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat