Search
Close this search box.

Global Dutchies donaties voor empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd

Global Dutchies donaties voor de empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd.

Global Dutchies - wereldvrouw op vakantie€ 261,00 aan donaties voor vier Goede doelen die als missie hebben: ‘de empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd’. Dit begint bij educatie, dat zie je ook terug bij de stichtingen op de website. Alle vier in een ander deel van de wereld en alle vier met een andere aanpak. Stichtingen beheerd of ter plaatse geleid door vier vrouwen van de wereld die hun eigen leven hebben omgegooid om het leven van, vaak jonge, vrouwen te veranderen. Door ze op te leiden, zodat ze een toekomst hebben waarin ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien.

Global Dutchies platformCrowdfunding & Nieuwe leden

Bij de crowdfunding voorafgaand aan de lancering van Global Dutchies was €5,00 van elke bijdrage voor de Goede doelen Met 41 donaties hebben we €205 euro opgehaald. Met nieuwe leden in de afgelopen periode nog eens € 56,00. Hierdoor komt het totaal op € 261,00. Het zijn nog lage bedragen maar ik heb er vertrouwen in dat we in de toekomst, veel meer geld inzamelen voor deze kleinschalige stichtingen van wereldvrouwen.

Global Dutchies - wereldvrouw op vakantieWat betekent dit voor de Stichtingen

De donaties zijn inmiddels overgemaakt en ik heb de wereldvrouwen, Jolanda, Jennifer, Ismi en Hanneke en Diana gevraagd wat donaties hoe klein ze ook zijn, voor hunzelf of voor hun stichting betekent aan de hand van drie vragen.

Jennifer en Jolanda van Stiching vrienden van Lotus, Zambia

 • Wat betekent deze donatie via dit nieuwe groeiende platform voor jouw als wereldvrouw?

‘Deze donatie is super! Alle kleine beetjes helpen. Wat mooi om te zien dat wereldvrouwen op deze manier andere wereldvrouwen (hoe jong ze ook nog mogen zijn) steunen! En wat is er toch al in korte tijd al een bedrag opgehaald. Super op te zien!’

 • Wat je kan doen binnen de stichting met € 65,25.

‘We zullen het geld gaan gebruiken om verder te bouwen aan ons 5e lokaal. Als het 5e lokaal af is, kunnen er volgend jaar weer meer kinderen, en dus ook weer meisjes, naar school. Als dit lokaal af is, kunnen we ook weer meer kinderen in ons sponsorprogramma opnemen, waardoor er weer meer meiden kans hebben op een goede toekomst.’

 • Iets anders wat je kwijt zou willen?

‘Jennifer en ik, maar ook alle andere betrokkenen bij de school en stichting, zijn erg blij met het platform dat jullie opgezet hebben en dankbaar naar alle mensen die er aan bijdragen dat dit platform tot een succes gemaakt kan worden!’

Stichting Vrienden van Lotus in Zambia

Meer over Stichting vrienden van Lotus in Zambia

Diana Nijboer, Stichting EduMais, Rio de Janeiro, Brazilië

 • Wat betekent deze donatie via dit nieuwe groeiende platform voor jouw als wereldvrouw?

‘Iedere bijdrage betekent voor ons dat wij ons gesteund voelen en weten. Dat we weten dat we dit samen doen en samen sterk staan. Dat dit via het nieuwe en groeiende platform -opgericht door en voor dappere wereldvrouwen komt-  maakt het extra special. Speciaal ook omdat EduMais is voorgedragen door een speciale vriendin van mij. Dit heeft er toe bijgedragen dat wij nu onderdeel van dit mooie platform mogen zijn. ‘We are all in this together’ was het motto van ons zomerkamp en het motto wat wij dit jaar omarmd hebben. Sociale initiatieven kunnen alleen maar bestaan met behulp van meer economisch gedreven initiatieven. Het is dan ook heel special dat Global Dutchies maatschappelijk verantwoord ondernemen zo vanaf het begin in de praktijk brengt. ‘

 • Wat je kan doen binnen de stichting met € 65,25.

Deze donatie komt bij de donaties ter ondersteuning voor ons Exchange Programma. Thais een 15 jarige studente, vloeiend in Engels en heeft vorig jaar in het exchange programma (YMCA Camp in Chester, Connecticut, USA) als een Camper haar eerste buitenland ervaring opgedaan. Zij gaat dit jaar in hetzelfde Camp deelnemen aan het leiderschapsprogramma. Dit gaat bijdragen aan de verdere ontwikkeling van haar karakter, levensvaardigheden en leiderschapsvaardigheden plus zal haar verder inspireren en motiveren om door te blijven 'vechten' om arts te worden.

 • Iets anders wat je kwijt zou willen.

Net als Global Dutchies is EduMais nog een jonge organisatie maar ook net als Global Dutchies laat het al een hele goede indruk en impact achter door een professionele organisatie en weet mensen aan zich te binden en elkaar te versterken. Samen met jullie hulp kunnen we nog meer doen voor onze kwetsbare kinderen en jongeren en hun wereld en toekomst een beetje mooier maken. Daar is jullie hulp heel hard bij nodig.

Global Dutchies Edu Mais

Meer over Stichting EduMais in brazilië

Hanneke Ouwehand – van Hooff, Stichting Moustaqbel, Marokko

 • Wat betekent deze donatie via dit nieuwe groeiende platform voor jouw als wereldvrouw?

Wat een ontzettend creatief en mooi initiatief van Ria Luitjes om via netwerk van 'Wereldvrouwen op vakantie bij een wereldvrouw', een platform te creëren 'Global Dutchies' en op die manier van vrouwen van 'all-over-the-world' steun te ontvangen voor onze meiden in Dar Moustaqbel in Marrakech.

 • Wat je kan doen binnen de stichting met € 65,25?

Met dit eerste geld kunnen wij in ieder geval weer schriften, pennen en woordenboeken kopen. En voor tijdens de RAMADAN extra lekkere shebakkia koekjes (traditionele ramadan koekjes) kunnen bakken voor na het eten na zonsondergang.

 • Iets anders wat je kwijt zou willen.

Het ondersteunen van meiden uit arme gezinnen die de keuze maken om een geheel nieuwe levensweg op te gaan dan de meesten van hun leeftijdgenoten, is geen gemakkelijke taak. Wij doen ons uiterste best om hen daarbij te helpen en de resultaten zijn daar. En wat is er dan mooier om van vrouwen uit alle windstreken over de wereld hiervoor steun te ontvangen. Dit zal onze meiden zeker goed doen en stimuleren in hun harde werk om hun Universiteit studie te voltooien en de arbeidsmarkt op te gaan.

Global Dutchies Marokko goed doel

Meer over Stichting Moustacqbel in Marokko

Ismi, Local Route foundation, Indonesië

 • Wat betekent deze donatie via dit nieuwe groeiende platform voor jouw als wereldvrouw?

We zijn blij met alle donaties, wij zijn blij met de steun van vrouwen, erg mooi om te zien hoe vrouwen elkaar helpen wereldwijd. Daarnaast is het natuurlijk voor ons extra speciaal omdat we technisch een deel konden bijdragen aan het platform.

 

 • Wat je kan doen binnen de stichting met € 65,25?

We hebben net weer een nieuw meisje toegevoegd aan ons programma. Donaties zoals van jullie maken dit mogelijk. Elk nieuwe meisje betekent direct extra kosten, die we elke maand weer hopen binnen te krijgen met donaties.

 

 • Iets anders wat je kwijt zou willen?

Voor alle vrouwen die mijn introductie nog niet gelezen hebben wil ik nog meegeven, dat dit programma echt werkt. Hoezo weet ik dat? Ik ben zelf het levende bewijs. Ik heb dit programma gevolgd en dit heeft mij zelfstandigheid en vrijheid geboden. Inmiddels woon ik met mijn Amerikaanse man in Nederland, leer de taal steeds beter spreken, beheer de stichting en verzorg de opleidingen.

Global Dutchies goede doel local routes

Meer over stichting Local routes in Indonesië

Namens de stichtingen hartelijk dank voor de Ambassadeurs en de nieuwe leden!!

Ria Luitjes

#stichting #donaties #goededoelen #waatschappelijkverantwoordondernemen #MVO #vrouwen #empowerment #globaldutchies

Social Media

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

s2Member®
WhatsApp chat