[Interview] in gesprek met Global Dutchies Margot Holmes uit Mexico

In gesprek met Margot Holmes een wereldvrouw die al lang niet meer in Nederland woont en nu samen met haar man in Mexico en geniet van het Mexicaanse leven in San Pancho. Global Dutchies die kiezen voor het Gouden pakket krijgen een interview op het platform. Extra exposure voor hun accommodatie, op de website maar ook in Social Media. Zo leren onze leden, in dit geval Margot een beetje beter kennen.

Wie is Margot??

Ik ben Margot uit Katwijk aan Zee en ben ooit in Dordrecht geboren. Ik heb een zusje, zij woont ook niet meer in Nederland, al meer dan 25 jaar in Spanje. Na het falen van mijn atheneum examen ben ik, voor een jaar naar L’Ecole d’Hostess Tunon in Den Haag gegaan. Helaas viel deze opleiding erg tegen, over het feit wat het mijn ouders aan geld heeft gekost maar niet te spreken. Het enige echte pluspunt was dat ik Spaans leerde spreken en eindelijk vloeiend Frans spreken geleerd heb. Jammer genoeg ben ik het allemaal al weer vergeten. Uiteindelijk ben in stewardess geworden en heb zes jaar met erg veel plezier bij Martinair gevlogen. In 1990 heb ik ontslag genomen om naar Vancouver Canada te verhuizen met mijn toenmalige Canadese echtgenoot.

Global Dutchies Margot Holmes
Margot Holmes, genieten op het strand!

Hoe ben je in het land waar je in Mexico terecht gekomen?

Uiteindelijk heb ik 28 jaar in Canada gewoond. Nu woon ik met mijn man, Andrew, in San Pancho, Mexico. We hebben elkaar acht jaar gelden online ontmoet. Ik was getriggerd door zijn  profiel omdat hij daar aangaf dat zijn droom was om ooit in San Pancho te gaan wonen. Deze droom is door samen heel hard  te werken en enorm veel planning werkelijkheid geworden. Het als het ware buiten leven doordat de ramen altijd open staan vind ik geweldig. Geen kou en geen sneeuw. Zelfs als het regent is vind ik het prima.

Global Dutchies Margot Holmes Margot met man
Margot & man Andrew tijdens een whale spotting trip in Mexico

Hoe ben je in de vakantieverhuur branche terecht gekomen?

We zijn allebei nog te jong om met pensioen te gaan. We vinden het heerlijk om iets te doen te hebben. Stilzitten is dus niet onze sterkste kant! Zo kwamen we al snel op het plan om een huis met extra suites te bouwen. Ten eerste om een inkomen te hebben en ten tweede om iedere dag een doel te hebben. Ik heb tijdens mijn middelbare school veel in het pension van mijn oom & tante gewerkt. De Horeca vond ik altijd al geweldig. Ik wilde altijd Hotel Management studeren maar doordat ik mijn middelbare school diploma niet haalde ging dat niet door. Nu is de cirkel compleet!

Global Dutchies Margot Holmes

Wat vind je het leukste van je werk als gastvrouw/host?

Het zit in mijn bloed want net als toen ik stewardess was vind ik het iedereen zoveel mogelijk naar de zin maken het allerleukste. Men komt hier op vakantie om te relaxen. Het is geweldig om te zien hoe gestrest sommige gasten arriveren. De eerste dagen zijn ze aan het ont-stressen door te relaxen na een paar dagen geniet men en dat is heerlijk om te zien.

Corazon Lounge Belenos Inn

Wat vind je minder aantrekkelijk van je werk?

Het leven in Mexico is duidelijk heel anders dan in het snelle leven in Nederland of Canada. Geduld is nooit mijn sterkste kant geweest en het wordt hier vaak op de proef gesteld. Alles wat te maken heeft met de overheid moet minimaal in tweevoud gebeuren. Daar waar je in NL en Canada tien dingen in één dag gedaan krijgt, ben je hier in Mexico blij als één item op je to-do lijstje voltooid.

Vertel eens een (leuke) anekdote van/over je gasten.

Aangezien we nog niet zo lang open zijn heb ik nog geen leuke anekdotes van/over een gast. Wel een anekdote over de bouwactiviteiten. We hadden een wenteltrap besteld bij de plaatselijke smid. Wij waren niet thuis toen deze metalen wenteltrap, zonder afspraak, arriveerde. Zodoende konden de grote garage deuren niet worden geopend.
Geen probleem, de smid en zijn team gingen door de tuin van de buren en vervolgens over de 2.5 meter hoge, net geverfde muur. De wenteltrap werd op zijn plaats – paste perfect aan de boven kant, juiste hoogte….maar “loop” je naar beneden, dan loop je zo tegen de muur aan. De draairichting was dus net andersom. Het is overigens niet de eerste wentel trap die deze smid gefabriceerd heeft, maar het is wel Mexico. De trap ging weer mee naar de werkplaats van de smid. Vier weken later werd de correct passende trap geleverd en geïnstalleerd.

Je bent lid geworden van Global Dutchies. Waarom zouden andere vrouwen ook lid moeten worden?

Ik geloof helemaal in “networking” en dat kan dus op heel veel manieren. Nederlandse vrouwen in het buitenland hebben uiteraard veel gemeen en als je daardoor elkaar kan helpen, geweldig! En ik denk dat je als Nederlandse Wereld vrouw je automatisch thuis voelt bij ons in Mexico.

 

Margot uit Mexico een bericht sturen? klik hier

Meer weten over Margot haar vakantie accommodatie in Mexico? Klik hier

 

Tekst: Ria Luitjes

Social Media

één reactie

  • Ziet er ontzettend leuk uit, jullie onderkomen! Mexici is sowieso ons favoriete reisland ,en waar jullie zitten is eigenlijk een van de weinige stukken die we echt niet kennen. Dus wie weet, komen we jullie kant nog eens op vanuit Ecuador! Succes!

    Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat