Goed doel: EduMais, Rio de Janeiro

EduMais, Rio de Janeiro

Logo Edu Mais Global Dutchies

Stichting EduMais, Rio de Janeiro is in Nederland geregistreerd bij de KVK onder nummer 71167757 met de naam Stichting EduMais Foundation. Op gezet door wereldvrouw Diana Nijboer in 2016. (founder & director)

Global Dutchies Edu Mais
Leslokaal

Succesvolle onderwijsprogramma's voor een succesvolle toekomst

EduMais is een ‘Charity’ die aan kansarme en kwetsbare kinderen en tieners in de sloppenwijken van Rio de Janeiro kwalitatief hoog en relevant onderwijs geeft.  Deze getalenteerde kinderen mogen niet verloren gaan. Onze onderwijsprogramma's stimuleren deze kwetsbare en kansarme jongeren in de sloppenwijken van Pavão-Pavãozinho and Cantagalo hun vaardigheden te ontwikkelen voor een succesvolle toekomst weg van armoede, geweld en drugs. Al onze negen programma’s zijn vrij voor onze studenten omdat wij geloven dat iedereen toegang moet hebben tot goed onderwijs.

Global Dutchies Goede doelen Edu Mais

Game lessen & programmeertalen

Wij hebben 350 kinderen in het programma. 60% zijn meisjes. Als we meer fondsen kunnen binnen halen willen wij graag het programma uitbreiden met het aanbieden van extra lessen game design en dit verder door ontwikkelen zodat de kinderen verschillende programmeertalen onder de knie krijgen en dichter kunnen aansluiten bij de arbeidsmarkt, rekenen en extra huiswerk ondersteuning. Daarnaast willen wij nieuwe onderwijsprogramma’s ontwikkelen zoals bewegend leren. Voor de oudere studenten willen wij een mentorprogramma opzetten.

Wie is Diana Nijboer?

Ik ben Nederlandse, gestart in 2016 met dit Goede doel samen met sterke en betrouwbare lokale partners. Ik geloof dat wij samen de wereld een beetje mooier kunnen maken. ‘The lottery of birth’ heeft er voor gezorgd dat mijn wieg in Nederland stond. Hierdoor heb ik mogen genieten van goed onderwijs. Al mijn hele leven heb ik een liefde voor leren gehad en het goede Nederlandse onderwijs heeft mij mogelijkheden gegeven die ik anders niet gehad zou hebben. Hierdoor heb ik een mooie carrière mogen opbouwen in het Human Resources vak niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland.

In de Braziliaanse sloppenwijken voelde ik me thuiskomen

Sinds 2006 ben ik woonachtig in het buitenland, eerst in Qatar en sinds 2010 in Brazilië. Hoe gek het ook mag klinken maar in de Braziliaanse sloppenwijken voelde ik me thuiskomen. Het zien van deze getalenteerde kinderen, hun opgewektheid, hun hoop, hun geloof maar ook het ontbreken van goed onderwijs en mogelijkheden raakte mijn hart. Van het een kwam het ander. Naast gepassioneerd voor de kinderen en tieners ben ik een gepassioneerd hardloopster, geniet ik van het leven in twee wereld zowel Nederland als Rio de Janeiro. Samen met mijn man houden we EduMais in lucht met behulp van sponsoring.

EduMais Diana Nijboer Global Dutchies Blog

Wil je meer over Diana weten? Kijk dan op haar profiel, wel even lid worden voor slechts € 2,- 😉 (deze € 2,00 gaat naar het goede goel)

Edumas & Global Dutchies

Wij moeten het hebben van donaties en support van bedrijven en particulieren. Alle support is welkom! Wat een fantastisch initiatief! Alvast enorm dank en heel veel succes!

Diana

Website Edumais in het Engels.
Overige links
https://www.facebook.com/edumais.org/
https://www.instagram.com/edumaisrio/?hl=en
https://www.linkedin.com/company/edumais.org/
https://twitter.com/EduMais4
https://www.youtube.com/watch?v=wErbfgL9cgc

Doneren voor alle doelen op ons Global Dutchies platform kan gewoon.  Ook zonder dat je lid wordt of als je al lid bent kan je dit goede doel steunen met een extra bedrag. Indien er geen crowdfunding pagina is vermeld, kun je de stichting via de genoemde links bereiken.

Social Media

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment

s2Member®
WhatsApp chat