Search
Close this search box.

Hoe is het om als wereldvrouw in Ecuador te leven?

Hoe is het om als wereldvrouw in Ecuador te leven - In 2013 heb ik voor het eerst een stap gezet in Ecuador en sindsdien is er een hoop gebeurd! Ik ben Rebecca Braak (1990) en ben van mijn droombaan bij KLM als projectmanager binnen e-commerce een compleet ander leven gaan leiden in Ecuador. In februari 2013 ben ik vrijwilligerswerk gaan doen op een paardenranch vlakbij Quito. Dit buitenleven beviel me zo goed dat ik mijn baan heb opgezegd en sindsdien een wereldvrouw in Ecuador ben.

Paardrijtours met KLM crew

Het vrijwilligerswerk beviel niet zo goed maar gaf mij wel de kans om te laten zien wat paardentoerisme is. Ik wilde zelf ook wel, dag in dag uit, door de bergen paardrijden met toeristen dus toen ben ik paardrijtrips gaan organiseren voor de KLM crew die in Quito twee dagen vrij heeft. Een paar maanden na mijn aankomst in Ecuador ben ik EcuaHorseRides gestart en dit ging super!

Tour operator Rebecca Adventure Travel

Het ging zo goed met de paardrijtours, dat mijn gasten ook om andere tripjes gingen vragen zoals hiken, mountainbiken, ziplinen, Amazone trips en Galapagos Cruises. Vanuit hier is mijn touroperator Rebecca Adventure Travel gestart. Nu heb ik een mooi bedrijf met een geweldig team van bestemming experts in Cumbaya, vlak bij Quito. We organiseren authentieke, op maat gemaakte, rondreizen waar we zoveel mogelijk met vrouwen werken. Ook ben ik een travel concept store in Nederland gestart waar je reizen kunt boeken naar Ecuador maar waar je ook handgemaakte alpaca producten kunt kopen van EcuaFina.

Familie in Ecuador

Tijdens een paardrijwedstrijd ben ik mijn man, Andres (1986) tegengekomen. Hij is ook dol op paarden. Samen hebben we twee kids gekregen; Sophie (2021) en Josè Miguel (2019). We wonen net buiten Quito in een mooie wijk. Ecuador is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Als wereldvrouw voel ik me bevoorrecht om hier te leven en deel uit te maken van deze diverse samenleving.

Ecuador land van contrasten

Ecuador is een land van contrasten. Van de hoge toppen van de Andes tot de prachtige stranden aan de Pacifische kust, het landschap is adembenemend mooi. Maar het zijn vooral de mensen die het land zo bijzonder maken. Het leven hier is heerlijk omdat de mensen uitzonderlijk vriendelijk en behulpzaam zijn. Je wordt altijd en overal geholpen en ik denk ook omdat hier het respect voor de vrouw enorm is. De deur wordt voor je open gedaan, je jas wordt opgehangen en je hebt speciale parkeerplaatsen voor zwangere vrouwen!

Uitdagingen voor vrouwen

Ecuador heeft echter ook uitdagingen op het gebied van gendergelijkheid en vrouwenrechten. Er is nog steeds sprake van discriminatie en geweld tegen vrouwen, en er is nog veel werk te doen om ervoor te zorgen dat vrouwen dezelfde kansen en rechten hebben als mannen. De rolverdeling van vrouw en man is nog erg traditioneel en er zijn amper parttime banen. Een van de dingen die hier heel gek zijn; papadag, vaders die koken of bijvoorbeeld een gezamenlijke rekening. Gelukkig is Andres erg open minded. Andres helpt enorm in het gezinsleven en wij werken allebei.

Hoe ik 'de vrouw' in Ecuador empower

Als wereldvrouw ben ik vastbesloten om mijn steentje bij te dragen aan de vooruitgang van vrouwen in Ecuador. Ik geloof dat vrouwen over de hele wereld in staat zijn om grote veranderingen teweeg te brengen en een positieve impact te hebben op hun gemeenschappen. Met EcuaFina proberen we zo veel mogelijk vrouwen de kans te geven om hun producten aan ons te verkopen. Als vrouwen hun eigen inkomen hebben, kunnen ze ook voor hun eigen rechten opkomen. Met Rebecca Adventure Travel werken we zoveel mogelijk met vrouwelijke gidsen en met family-owned boutique hotels.

Daarnaast geloof ik dat onderwijs de sleutel is tot het bevorderen van gendergelijkheid en empowerment van vrouwen. Ik ben een voorstander van gelijke toegang tot onderwijs voor meisjes en vrouwen, zodat zij de vaardigheden en kennis kunnen verwerven die ze nodig hebben om hun potentieel te bereiken en een positieve impact te hebben op de wereld om hen heen. We zijn “Padrinos” (peetouders) van een dorpsschool in de buurt waar we wonen. Hier zijn we een aantal jaar verbonden aan deze school en helpen met evenementen, geven kerstcadeaus, betalen de timmerman en zorgen voor boeken.

Wereldvrouw in Ecuador

Als wereldvrouw in Ecuador ben ik ook dankbaar voor de vele sterke vrouwen die mij zijn voorgegaan en die mij hebben geïnspireerd. Van de inheemse vrouwen van de Andes tot de feministische beweging in de stad, deze vrouwen hebben de weg vrijgemaakt voor de volgende generatie van vrouwen om hun plaats in de samenleving op te eisen. Mijn doel is om mij de komende jaren meer in te zetten door middel van het genereren van werk voor vrouwen zodat ze daarmee hun eigen onafhankelijkheid kunnen creëren.

Geschreven door Rebecca Braak, webshop EcuaFina met lokale producten uit Ecuador.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat