Hoe maak je een video van je accommodatie – 20 tips!

Hoe maak je een video van je accommodatie – 20 tips! Global Dutchies
Hoe maak je een video van je accommodatie - 20 tips! 2

Hoe maak je een video van je accommodatie - 20 tips om jou een beetje te inspireren, je kunt eigenlijk niet meer zonder video van je accommodatie.

In het digitale tijdperk waarin we leven, is visuele content King. Een goed gemaakte video van je accommodatie legt je aanbod vast, maar kan ook potentiële gasten betoveren en hen aanzetten tot boeken. Of je nu een ervaren videomaker bent of net begint, het creëren van een aantrekkelijke video is tegenwoordig veel makkelijker vereist wel wat aandacht voor detail en een beetje creativiteit. In dit blog deel ik 20 essentiële tips die je zullen helpen om een professioneel ogende video van je accommodatie te maken, die zowel informatief als visueel verleidelijk is.

Tip 1, kun je gewoon vanaf de bank doen. Want laat je inspireren door anderen, neem een kijkje in de keuken van andere andere accommodatie eigenaren. Niet alle video's hoeven perfect te zijn. Bekijk de video's en maak ondertussen aantekeningen zodat je een leuk lijstje hebt voor als je wil starten met filmen. Heb je een drone? Kijk dan voor inspiratie op www.anna-rosa.nl.

Hoe maak je een video van je accommodatie – 20 tips!

 1. Laat je inspireren: Bekijk video’s van andere accommodaties. Hierdoor krijg je een idee van wat werkt en wat niet. Schrijf ideeën op die je aanspreken.
 2. Maak een storyboard: Plan je shots voordat je gaat filmen. Dit helpt om je video gestructureerd en samenhangend te maken.
 3. Gebruik stabiele opnames: Film met twee handen of gebruik een statief om trillingen te voorkomen.
 4. Varieer je shots: Maak zowel close-ups als overzichtsshots om de video interessant te houden.
 5. Optimaliseer de belichting: Film bij natuurlijk licht en zorg dat de lichtbron altijd achter de camera is. Gebruik binnenverlichting om een warme sfeer te creëren.
 6. Let op de achtergrond: Controleer of er geen storende elementen zoals vuilnisbakken in beeld zijn. Film je in de badkamer? Zorg dan altijd dat de wc-bril naar beneden is
 7. Kies het juiste formaat: Film horizontaal voor normale video’s en verticaal voor social media stories of reels.
 8. Gebruik een kleine externe microfoon: Voor heldere audio, vooral als je spreekt in de video. Heb je geen microfoon, let dan goed op de wind.
 9. Voeg muziek en tekst toe: Kies rechtenvrije muziek en gebruik teksten om je boodschap te versterken.
 10. Houd video's kort en krachtig: Een maximale lengte van 1 minuut en 30 seconden is vaak genoeg om de aandacht vast te houden.
 11. Toon de beste kenmerken: Open deuren, toon uitzichten en focus op unieke aspecten van je accommodatie.
 12. Integreer positieve klantbeoordelingen: Laat zien wat anderen geweldig vinden aan je plek en omgeving.
 13. Eindig met een call-to-action: Voeg een uitnodiging toe om de website te bezoeken of te boeken.
 14. Maak gebruik van bewerkingsapps: Monteer je video met apps als iMovie, Movavi-clips of Canva voor een professionele afwerking.
 15. Optimaliseer voor platforms: bewerk video’s anders voor YouTube, Instagram of Facebook, afhankelijk van waar je ze wilt delen.
 16. Creëer een YouTube-kanaal: Publiceer je video's op een specifiek kanaal voor een breder bereik.
 17. Film op een zonnige dag: Dit zorgt voor heldere en aantrekkelijke beelden.
 18. Monteer meerdere clips: Combineer verschillende korte clips om de video dynamisch te houden. Dit kan ook met foto’s.
 19. Voeg een link toe in het eindscherm: Dit maakt het makkelijk voor kijkers om meer te ontdekken of direct te boeken.
 20. Gebruik WeTransfer voor grote bestanden: Ideaal voor het delen van hoge kwaliteit video’s met klanten of collega’s.

Praktische videotips voor het vastleggen van je accommodatie

 1. Rondje over het terrein: Begin met je mobiel in het midden van je terrein en draai langzaam rond. Dit geeft een 360-graden overzicht van de ruimte.
 2. Verkenningstocht: Maak een wandeling over je terrein. Film de paden die je bewandelt, de tuinen, en andere buitenfaciliteiten die jouw accommodatie uniek maken.
 3. Lokale uniciteit: Leg elementen vast die je gasten waarschijnlijk niet in hun eigen land zullen zien. Denk aan bijzondere plantensoorten, architecturale kenmerken, of lokale dieren.
 4. Binnenkijken: Film de binnenkant van een accommodatie. Open een deur om het interieur te onthullen en pan dan naar het raam om het uitzicht te tonen. Dit geeft een gevoel van de leefruimte en de omgeving.
 5. Persoonlijke afsluiting: Overweeg om je video af te sluiten met een vrolijk beeld van jezelf. Dit voegt een persoonlijke touch toe en kan een warm welkom aan je gasten symboliseren.

Start vandaag nog

Het maken van een video voor je accommodatie hoeft geen ontmoedigende taak te zijn. Met de juiste planning, een beetje creativiteit en de tips die we hier hebben gedeeld, kun je een video maken die niet alleen je ruimte laat zien, maar ook de unieke sfeer en ervaring die je biedt overbrengt. Onthoud dat elke video die je maakt, een kans is om je verhaal te vertellen en verbinding te maken met toekomstige gasten. Experimenteer met verschillende technieken, heb plezier tijdens het filmproces en blijf je content verbeteren met elke nieuwe video die je maakt. Ga ervoor, pak je camera / mobiel en start met het vastleggen van de je prachtige plek en accommodatie vandaag nog!

Ria Luitjes
Founder Global Dutchies
Eigenaar Agriturismo Anna-Rosa

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat