Hoe was de zomer voor de wereldvrouwen van Global Dutchies

Zomer 2021, hoe gaat het met de wereldvrouwen?

In de facebookgroep: ‘wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw’, die bij Global Dutchies hoort, hebben we de volgende vragen gesteld: Hoe was/is jouw zomer? Heb je gereisd? Heb je gasten ontvangen? Was/ben je het seizoen gesloten? Wat viel mee? Wat viel tegen en wat was het leukste!

zomer wereldvrouwen van Global Dutchies

Mijn zomer

Zelf ben ikdeze zomer in Europa gebleven. Met een flitsende start van drie dagen Fomule 1, in Hongarije. Verder hadden we niets geboekt omdat we niet wisten hoe de corona maatregelen in de verschillende landen zich zouden ontwikkelen. De meesten van ons gezin hebben een ‘green pas’ maar onze jongste is net 13. Dit betekent dat zij dus op meerdere plekken een negatieve test moet kunnen laten zien. Het idee was om na Hongarije naar de kust van Kroatië te gaan, maar daar was geen fatsoenlijke accommodatie te vinden. Slechts een smoezelig appartementje voor € 300,00 per nacht. Dus zijn we na een middagje en een overnachting in Zagreb – wat overigens een echte aanrader is – doorgereden naar Venetië. Na een paar heerlijke dagen Venetië zijn we verder gereden naar de Toscane. Ook daar viel het niet mee een leuke plek te vinden. Uiteindelijk kwamen we bij een hotel terecht dat schoon was maar toch echt een beetje in de jaren 70 is blijven steken. Wel op-en-top vriendelijk personeel en eigenaren. Dat maakt veel goed.

In de Toscane heb ik ook een leuke ontmoeting gehad met Shiron van Agriturismo Anna Rosa. Graag hadden we verbleven bij deze Global Dutchies. Maar ook zij waren net als de andere Global Dutchies, maanden voor het hoogseizoen in de zomer al volgeboekt.

Kroatië en Italië waren overspoeld met Nederlanders. Dat bleek wel toen ik alleen met onze dochter nog vier dagen extra heb doorgebracht in Pisa. Op elk terras werd veel Nederlands gesproken.

En onze vakantiewoning ‘Villa Breeze’ op Curaçao? Hier speelt de vakantiebezetting geen rol meer………. Per 1 juli heb ik dit kunnen omzetten in langetermijnverhuur. Ik heb nu meer tijd voor mijn bedrijf MIXmarketing en natuurlijk Global Dutchies, zeg ik dan maar ;-).

Naast het feit dat ik niet stil kan zitten, spot ik ook overal kansen. Alsof het zo moest zijn kwam er een onwijs mooi project in de vakantieverhuur op ons pad. Zodra het officieel is laat ik het natuurlijk weten…………. So stay tuned 😉

Ria

Hoe verging het andere wereldvrouwen?

Lees hieronder hoe het met de wereldvrouwen aangesloten bij Global Dutchies gaat. Twee staan nog niet met hun mooie accommodatie op ons platform. Maar hopelijk sluiten ze snel aan. Zodat ik we ook hun mooie plekje kunnen promoten!

Wendy van Driel – Ecuador – Hotel Dona Esther 

Eigenlijk hopen we dat het de zomer nog niet over is…..Juli was redelijk goed, maar nog steeds slechts 30% van wat we normaal draaien in die maand. Augustus alweer iets rustiger. Wel hadden we leuke gasten, binnenlands en buitenlands, mensen die echt enthousiast aan het reizen waren geslagen. Nu zijn het vooral de Europese regeltjes die Zuid-Amerika aan banden legt, en niet terecht. In Ecuador wordt geweldig snel gevaccineerd nu, en met alle natuur en ruimte dat we hier hebben, is het hier prima reizen en verblijven. We hopen op een beetje naseizoen nog!

Cindy Bruin Frankrijk Villa Gauillaumette

Eind juli is eindelijk ons seizoen begonnen, daarvoor hadden wij mondjesmaat een paar gasten. De maand augustus is een goede maand, maar we zijn lang niet volgeboekt. De Pech die wij hadden is dat wij net 1 jaar voor Corona gedeeltelijk zijn gaan verhuren naast het verbouwen. Een opbouwende B&O en nog geen vaste gasten bestand. We draaien dit jaar iets beter dan vorig jaar, maar na 20 augustus hebben wij alleen nog gasten in ons vakantiehuisje tot begin september. Door alle regels die er zijn boeken veel mensen last minute. We hebben geen idee wat er nog gaat komen de rest van het jaar. Gelukkig is onze omgeving in alle seizoenen mooi. Alleen heeft Frankrijk dit jaar een hele natte zomer, dat houdt mensen waarschijnlijk ook tegen om op vakantie te gaan, je kan met regen net zo goed thuis blijven. We hebben Franse, Nederlandse, Belgische, Duitse en Zwitserse gasten gehad.

Ingrid  (geen Global Dutchies vermelding)

Het was een aangename zomer, met in het algemeen fijne vakantiegangers.
Over de ervaringen met één gezin kan ik een boek vullen; o.a. zwembad lek, Jaccuzi gebruikt als speelplek wat liters water koste en losrakende slangen, alles vuil achtergelaten. Maar de vele leuke en positieve reacties van overige gasten geeft volop energie. Mij hoor je niet klagen.

Elke dag is nog altijd leerzaam in vele opzichten waardoor ieder jaar wellicht mooier wordt.

De dagen met regen kon de gasten niet deren ( net zoals ik positief blijf bij alle weersomstandigheden), ze deden spelletjes en kwamen aan uitrusten toe iets waar vakantie voor bedoeld is (zeiden ze mij).

Superleuk om ook de nodige pelgrims en lange afstand wandelaars te mogen onderbrengen, zelfs uit Peru en Brazilië. In het algemeen veel Fransen, Belgen, Duitsers en sporadisch dit jaar Nederlanders. Nog even volhouden… op naar een mooie nazomer.

Ceciel Huls Frankrijk La Gentiane

Een mooie zomer, voor het eerst in ons eigen chalet met vakantie. Verhuur heb ik geen vergelijkingsmateriaal met eerdere jaren. We hebben weinig verhuurd in de zomer omdat we hier zelf een maand zijn en aansluitend het chalet vrij wordt gehouden voor groot onderhoud. We hebben wel de eerste boekingen binnen voor de winter. 

Margriet Ravensbergen Frankrijk Le Rêve Provençal

Op twee locaties zijn onze accommodaties goed verhuurd. Op de nieuwe locatie hebben we dat te danken aan lieve buren. Geheel tegen verwachting in, het is namelijk wel hoogseizoen, nu gewoon een paar dagen bij mijn vader in Nederland!

Berbera Van Den Hoek Frankrijk Le Moulin Malin

In de zomermaanden juli en augustus zitten we bijna vol en hebben het dus heel druk. Juni bleef achter door het slechte weer. Ook heel fijn dat gasten terugkomen. Het is ons 4e seizoen en sommige gasten zijn al vier keer geweest. Ook steeds meer via mond-op-mond reclame in Frankrijk zelf, zeker vanuit Parijs. September begint ook redelijk te lopen qua boekingen.

Mary (Geen vermelding op Global Dutchies)

Juli was redelijk rustig. In augustus bijna elke dag vol. September is nog behoorlijk leeg, behalve de gite, die is goed bezet. We hebben enthousiaste gasten, erg leuk. Anders dan vorig jaar. Dit is ons tweede seizoen. Helaas allebei beide seizoenen tijdens covid-19. Laten we hopen dat het in het najaar mooi weer is. Dan kunnen we nog even open blijven.

Margo Niestadt Indonesië Alam Kita

Welgeteld sinds maart 2020 vorig jaar drie gasten gehad. En een klein lokaal weekend retreat dit jaar. Indonesië zit weer in een complete lockdown. Voor buitenlanders zijn sowieso de grenzen nog potdicht…

Daarom ben ik dan ook maar weer aan het bouwen geslagen. De Familie-bungelow is klaar en deze week beginnen we met een steiger die 110 meter de zee in gaat! We proberen negatief om te draaien naar positief. (wat mindset betreft dan…) Ik blijf vertrouwen hebben in een goede afloop. 

Sharon Schenkel Indonesië en Nederland Huis aan het water in Lemmer, Friesland

Ook wij hebben in Bali sinds maart 2020 geen gasten meer mogen ontvangen, zelf zitten we nu, deze zomer in onze accommodatie in Lemmer.

Celina Ongenae Portugal Guesthouse Moncarapacho

We hebben veel tijd en energie gestoken om onze eerste verhuur accommodatie klaar te maken voor gasten in de zomer maanden juli en augustus 2021. Toen we vertrokken uit Portugal om naar Nederland te gaan waren de corona besmettingen erg hoog. We hadden dus geen enkele verwachting. Uiteindelijk hebben we onze luxe caravan vijf weken kunnen verhuren terwijl wij in NL waren. Het kan verkeren.

Monique Eizema Frankrijk Les Granges du Bosquet

Hier volop hoogseizoen en dus veel werk/gasten. Vanaf half juni hebben we een normaal seizoen gedraaid, en daarvoor hadden we ook al ‘druppelend’ gasten vooral binnenlands.

We merken op dit moment erg weinig van COVID-19 behalve dan dat het is ons dorp vele malen drukker is dan normaal, blijkbaar hebben vele mensen gekozen voor een auto vakantie i.p.v. vliegen. Veel aanvragen al voor seizoen 2022 en het hoogseizoen is alweer volgeboekt door de vaste gasten.

 

Meer over deze wereldvrouwen is te vinden in andere blogs of via de links bij hun reacties. Wil je zelf meer weten over Global Dutchies en de community ga de naar de homepage. In de navigatiebalk kun je alles vinden.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat