fbpx

Ibiza 5 tips; van zen tot actief

Als het om Ibiza gaat heb je drie teams. Dit zijn: de rustzoekers, de partypoeperds en degene die misschien één feestje pakken en verder ver weg blijven van de bonkende beats. Ibiza is de wereld in het klein en heeft het allemaal; van schitterende natuur, idyllische dorpen tot enorme clubs. Al deze elementen maken het eiland zo geliefd. Behoor je tot de categorie rustzoeker of een intiem feestje op zijn tijd; dan wil je deze Ibiza tips niet missen.

Global Dutchies blog Lauri Berkhoudt IBIZA kust

1. Ontdek het idyllische dorp Santa Gertrudis

Het gemoedelijke dorp Santa Gertrudis is een plek waar de tijd stil lijkt te staan. De plaats ligt in het groene hart van Ibiza, precies in het midden van het eiland. Hier vind je een autovrij centrum met een kerkje en een romantisch plein. Strijk neer op het terras en aanschouw de sinaasappelbomen en het typisch Spaanse leven. Naast fijne restaurants vind je hier een scala aan prachtige bohemien boetieks waar je kleding, accessoires en kleine meubels kunt kopen. Twee extra Ibiza tips voor de Bourgondiërs onder ons; geniet van een Sunday roast in de prachtige tuin van Can Mimosa of ga voor Spaanse tapas bij Macao.

2. Laad je batterij volledig op tijdens een one-day retreat

Ben je toe aan een dagje zen? Even aan niets of niemand anders denken dan aan jezelf? Ga dan mee met One Day Retreat Ibiza. Gun jezelf deze dagactiviteit waarbij je weer volledig in balans komt. Na een volledige dag in de natuur doorgebracht te hebben zul je je weer helemaal opgeladen voelen. Daarbij ontdek je plekken die je anders wellicht nooit gevonden zou hebben. Hou je van yoga, meditatie, hiken en zalig eten dat ook nog eens gezond is? Dan is nummer twee van deze Ibiza tips echt iets voor jou. Je kunt je aansluiten bij een groep tijdens een mix & meet retreat of je eigen gezelschap samenstellen, waarbij je kiest voor een privé retreat van een dag.

Global Dutchies blog Lauri Berkhoudt IBIZA Yoga

3 Bezoek de markt in San Juan

Elke zondag vindt er een hippiemarkt plaats in het schilderachtige dorpje San Juan. Rondom de kerk worden de kramen opgesteld en je vindt hier nog het echte vakmanschap, waarbij sommige producten ter plekke gemaakt worden. Kom vroeg, want de markt duurt maar tot 15:00 uur. Daarbij is het schilderachtige plaatsje sowieso het bezoeken waard. De witte lage huisjes steken prachtig af tegen de groene kozijnen en de hoeveelheid palmbomen die het dorp rijk is. Strijk neer in de tuin van The Giri Café of op het terras van Gare du Nord, voor een kop koffie, koud glas wijn of bijzondere gerechten die horen bij het seizoen.

Global Dutchies blog lauri ibiza markt
Hippiemarkt in San Juan (foto van voor Corona)

4. Dans op het kleinschalige Namasté

Misschien dat je Las Dalias van de hippiemarkt of het gelijknamige café kent? Wist je dat je er ook kunt dansen? In het lijstje van Ibiza tips mag Las Dalias dan ook niet ontbreken; met het bijbehorende feest Namasté. Tijdens het hoogseizoen wordt dit kleinschalige event wekelijks georganiseerd in de tuinen van Las Dalias. De setting is sprookjesachtig en de bezoekers bieden een fijne mix van kleurrijke hippies, vrije vogels en toeristen. Dat de drankjes ook nog eens erg betaalbaar zijn, maakt deze plek natuurlijk nog aantrekkelijker.

5. Huur een SUP bij Cala Vadella

Natuurlijk is het leuk om een boot te huren, maar het water ontdekken vanaf een SUP is minstens zo bijzonder. Een SUP is een stand up paddle en deze kun je op verschillende plekken huren. Waarbij een SUP huren bij het strand van Cala Vadella niet in dit lijstje van Ibiza tips mag ontbreken. Wanneer je met je gezicht naar de zee kijkt en je links aanhoudt, dan kom je eerst langs een bijzonder waar raves worden georganiseerd. Sup verder en dan zie je het magische rotseiland Es Vedra in de verte verschijnen. Het fijne aan suppen is dat je alleen bent op het water; waarbij je een zen-momentje creëert voor jezelf.

Global Dutchies blog lauri ibiza suppen

Lauri Berkhout
Tour op Global Dutchies

Social Media

Leave a Comment

Lauri Berkhoudt

Als ik later groot ben dan ga ik in Spanje wonen, dit riep ik blijkbaar al toen ik nog een kleine dreumes was. Niet wetende dat ik toen al begon met het planten van zaadjes. Toen in ik 2016 voor het eerst Ibiza bezocht wist ik dat dit de plek ging worden. Voor mij is Ibiza de wereld in het klein en sinds twee jaar woon ik hier dan ook fulltime. Samen met mijn vriend heb ik het bedrijf One Day Retreat Ibiza opgericht en heb ik de afgelopen jaren al heel wat bijzondere (wereld)vrouwen mogen ontmoeten. Naast yogadocente en student, want je bent immers nooit uitgeleerd, ben ik copywriter. Na jarenlang voor verschillende tijdschriften te hebben geschreven, heb ik inmiddels mijn eigen online magazine: Nyepi. Hier zal ik jullie de komende tijd van alles over vertellen. Daarbij zal ik bloggen over mijn leven op Ibiza en de uitstapjes die ik maak, zodra er weer gereisd mag worden. Lauri

Profile

Posted in ,
2 jaar Global Dutchies

2 jaar Global Dutchies 🌎👠

meetup gloabla dutchies

Nakijken & takeways online meeting over Workcations

Cabril do Ceira Centraal Portugal

Vakantie in Centraal Portugal: Genieten!

workcation global dutchies vakantie werk

Global Dutchies online meeting 26 februari thema: Workcation.

Te koop Global Dutchies vakantie accommodatie B&B villa

Te Koop – nieuwe categorie op Global Dutchies

nakijken online meeting duurzaam ondernemen

Nakijken online meeting duurzaam ondernemen Global Dutchies

Laatst toegevoegde accommodaties

Hotel Maya Luna

Rian Appartementen

Huis aan het water in Lemmer, Friesland

Laatste toegevoegde tours of events

Wandelvakantie natuur en cultuur Etrusken in midden Italië.

Maxie Sailing Sensation! 2 daagse boottocht met overnachting

Retreat van een dag via One Day Retreat Ibiza

Steun een goed doel!

Global Dutchies goede doelen

Donatie 2020: €750 voor educatie en empowerment projecten

Global Dutchies Edumais

Global Dutchies: € 500 donatie voor de empowerment van meisjes wereldwijd

Leeg klaslokaal in Zambia

Corona-pandemie, hoe gaat het met de educatie projecten die wij steunen?

Blogs van Wereldvrouwen

2 jaar Global Dutchies

2 jaar Global Dutchies 🌎👠

meetup gloabla dutchies

Nakijken & takeways online meeting over Workcations

Cabril do Ceira Centraal Portugal

Vakantie in Centraal Portugal: Genieten!

WhatsApp chat