IJsland, no. 9 mooiste vakantiebestemming ANWB

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen voor 2022? Volgens de ANWB staat IJsland op 9. We duiken in dit artikelen eens wat dieper in op al het moois dat IJsland te bieden heeft.

Het noorderlicht, snorkelen in ijswater (kloof van Silfra), whale watching, bezichtigen van prachtige watervallen (Seljalandsfoss,, hiken op de gletsjers (Gullfoss, Reykjavik en Vik), hot springs, vulkanen en niet te vergeten:  zwarte stranden in het zuiden van IJsland.  

Veel mensen bereizen IJsland met een auto omdat er buiten Reykjavik geen openbaar vervoer is. Daarnaast zijn tours redelijk aan de prijs, dus het huren van een huurauto is een goede optie.

Reykjavik, het is de hoofdstad van IJsland en de meest westelijke hoofdstad van Europa. Vanuit hier zijn er vele leuke tours te boeken, maar er is ook genoeg te doen in Reykjavik zelf. Zo kun je de Hallgrímskirkja-kerk bekijken. De kerk heeft een uitkijkplatform met een zicht van 360 graden over de hele stad. Daarnaast kun je in de stad ook goed winkelen en leuke wijken bekijken. Het stadscentrum heet Miðborg. Hier zijn veel winkels, barretjes, restaurants, musea en andere activiteiten te vinden. Om oude schilderachtige huisjes te bekijken kun je naar de wijk Vesturbær gaan. Wanneer je vanuit Reykjavik het Noorderlicht wilt bekijken kan dit vanuit de top van het Seltjarnarnes-schiereiland of Álftanes.

Voor snorkelen in ijswater is de kloof van Silfra de place to be. Het water is maar 2 graden maar je hebt wel zon 120m zicht. Het helderste water in de wereld! Voor een hike op de grootste gletsjer van Europa moet je naar Skaftafell National Park.

Er zijn diverse locaties (Reykjavik, Húsavík, Dalvik en Akureyri) waar je walvissen kan spotten. In de winter heb je wel 90% kans op het zien van een walvis.

Kortom, genoeg te zien en te beleven!

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat