fbpx

Zuid Afrika: “ik wil echt graag dat jullie komen”!

'Ik wil echt graag dat jullie komen'!

Hernieuwde ontmoetingen, en weer afscheid nemen en soms het krampachtig vasthouden aan oude relaties…het geeft heel wat emoties…

 

 We gaan naar Zuid Afrika

“We gaan emigreren”, en dan is er een stilte. “We gaan naar Zuid-Afrika”… En dan een stortvloed aan vragen: “oh en ben je daar dan al ooit geweest en wat gaan jullie doen”? Het eerste antwoord is: ”Nee, we beginnen geen guesthouse of B&B”, “Wij gaan proberen relaxt te leven van het pensioen van mijn man”. Dat het geen vetpot zal zijn wisten we al, maar wij denken dat levensgeluk en genieten in andere dingen zit. Natuurlijk en gelukkig zijn er direct vrienden die zeggen dat ze gaan komen, anderen haken af want het wordt een dure reis en sommige vrienden en familie ‘haken af gedurende de reis’ en dan bedoel ik dat ze er geen zin meer in hebben en het contact verwaterd.

Wonen in het buitenland houdt ook in ‘en ik denk dat jullie het allemaal herkennen’, de aanvragen van vrienden en kennissen om te komen logeren en hoe moeilijk het is om daar mee om te gaan.

Global Dutchies - world woman on vacation

Familie en vrienden zijn van harte welkom

We zitten ver weg en willen het liefst dat al onze vrienden en familie komen maar we willen ook integreren en een leven in Zuid-Afrika opbouwen. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik tussen twee werelden in stond omdat ik maar 2 keer in de laatste 13 jaar ben terug geweest.
Maar met contacten was dat gevoel altijd anders. Het opbouwen van relaties in Zuid-Afrika is niet het meest eenvoudige dus ik hing enorm aan de vrienden in Nederland. Ik begon met het schrijven van een blog om iedereen maar op de hoogte te houden van hoe mijn nieuwe moederland is… maar met mijn mindset voelde ik dat ik meer moest geven, want anders zou ik iedereen kwijt raken. Het pijnlijke was dat ik zo weinig informatie terug kreeg. En dat er niet meer ‘bijhoren’ maakte het moeilijk.

Ja, kom logeren

Logeerpartijen in huis hoe leuk het ook altijd is, waren of zijn niet altijd eenvoudig. En na bezoekers in huis heb ik echt tijd nodig om even bij te komen, gewoon omdat je ook niet meer gewend bent aan die intensieve contacten of de vrijheid die je je verworven hebt…als bijvoorbeeld in je blootje door de huiskamer banjeren als jij dat wil. Het toegeven aan boos zijn, ruzie maken… je houdt het beter voor je. Ook het afscheid is een emotionele rollercoaster, die er gewoon bij hoort.
En toch zeggen we elke keer weer:” Ja kom logeren”, want we vinden het zo gezellig en we willen ook graag dat bijzondere plekje in de West-Kaap van Zuid-Afrika waar we tot voor kort woonden delen met de mensen waar we van houden.

 

We gaan verhuizen

We gaan verhuizen 1800 kilometer naar het noorden, wonen in een veel minder bekend stukje Zuid-Afrika. De drukte van de Kaap achter we achter ons…alle mooie wijn-estates en fantastische restaurants…dag Kaapstad, Stellenbosch, Atlantische Oceaan en vrienden, we gaan onze droom achterna!

 

Global Dutchies - world woman on vacation

Na 13 jaar mijn eigen B&B

Maar nu na 13 jaar ben ik dan eindelijk waar ik wezen wil…In een prachtig stukje natuur van Zuid-Afrika. In het uiterste noorden van Limpopo, heel dicht bij de grens van Botswana. We hebben de afgelopen maanden wat veranderingen aangebracht in het huis zodat het nu een aparte gastenruimte heeft. De advertenties op diverse sites zijn geplaatst en de “business” kan gaan lopen… in mijn hoofd heb ik het praatje voor vrienden en familie al voorbereid, bijzonder moeilijk als je graag vrienden en familie ziet en er nu toch een vergoeding voor gaat vragen. Best bezwaarlijk dat dit de feiten zijn…en ik heb ook geen zin meer om het uit teleggen, want ik maak het vooral voor mezelf moeilijk.

 

Het leven is fantastisch

De eerste boekingen komen binnen en de eerste ‘Food & Wine Experiences’  zijn achter de rug. Hard werken maar O zo veel voldoening. Het heeft even geduurd maar alle dromen van 15 jaar geleden zijn gerealiseerd… Heel even sluit ik mijn ogen en droom een nieuwe droom, het leven is fantastisch!

 

Global Dutchies - world woman on vacation

 

Wie is Astrid?

Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon (inmiddels studerend in Nederland), man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. De wijnlanden van de West-Kaap waar we 13 jaar woonden hebben we onlangs verruild voor de bushveld van Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen. Vind je het leuk om meer te weten neem dan een kijkje op mijn blog

Astrid

Global Dutchies - world woman on vacation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid van Zeeland-de Wit

Photo credit: blogger

 

Social Media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Astrid Van Zeeland

Ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon (inmiddels studerend in Nederland), man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. De wijnlanden van de West-Kaap waar we 13 jaar woonden hebben we onlangs verruild voor de bushveld van Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi We runnen hier een vakantie accommodatie die u kunt huren voor een heerlijk verblijf of als tussenstop op u reis door Zuid Afrika. Dit de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.

Profile

Posted in
GLOBAL DUTCHIES Zuid Afika interview

[interview] In gesprek met Natascha, eigenaresse ZaZoe Xperience in Zuid-Afrika

Global Dutchies interview Carolien Mexico

[interview] In gesprek met Carolien van Santvoord, eigenaresse Maya Luna hotel/restaurant in Mexico

Global Dutchies Blog Moniwu Tapipei Taiwan

In 2000 uitgezonden naar Taiwan, in 2003 ‘gevlucht’ naar Nederland voor SARS

Global Dutchies Vanessa Bussola Villa Bussola

[Interview] in gesprek met Vanessa Bussola, eigenaresse van Agriturismo Villa Bussola

bheerderskoppel gevraagd

Adembenemend gerenoveerd Agriturismo in Toscane zoekt beheerderskoppel voor seizoen 2020

Out Of Africa wedding safari blog astrid

‘Out of Africa’… blijft altijd een rode draad in mijn leven

Laatst toegevoegde accommodaties

passiflora

Trullo Yuna

Appartement Curaçao Damasco

Laatste toegevoegde tours of events

Dushi Walks Curaçao

Out of Bounds Golfvakanties

Zeilen naar je ziel met thérapeute Ienke in Zuid-Frankrijk

Steun een goed doel!

Global Dutchies donaties december Dany-english-learning-edumais

Global Dutchies zamelt in 2019 € 612,00 aan donaties in voor projecten van wereldvrouwen

Global Dutchies donaties uitbetaald 2019

Global Dutchies donaties voor empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd

Global Dutchies - wereldvrouw op vakantie

Goed doel: ‘Stichting Vrienden van Lotus’ in Zambia

Blogs van Wereldvrouwen

GLOBAL DUTCHIES Zuid Afika interview

[interview] In gesprek met Natascha, eigenaresse ZaZoe Xperience in Zuid-Afrika

Global Dutchies interview Carolien Mexico

[interview] In gesprek met Carolien van Santvoord, eigenaresse Maya Luna hotel/restaurant in Mexico

Global Dutchies Blog Moniwu Tapipei Taiwan

In 2000 uitgezonden naar Taiwan, in 2003 ‘gevlucht’ naar Nederland voor SARS