Indian Summer; nazomer of oudewijvenzomer 

Monique van Doorn is een van de vaste bloggers van Global Dutchies. Als Moderne Nomad samen met haar man, zet ze graag haar ervaringen op papier of natuurlijk op ons platform. Dit keer over Ibiza in het laagseizoen...... Indian Summer.

Met de ferry naar Ibiza

Na met veel plezier gewoond en gewerkt te hebben in Sitges, een plaats onder Barcelona (ongeveer 40 min rijden) was het voor ons als moderne Nomads weer tijd voor verandering. Al snel dacht ik laten we na Ibiza gaan. Daar was ik pas nog geweest op "werktrip" met een vriendin van mij. Dit was erg goed bevallen. Mijn man was in eerste instantie niet zo enthousiast over mijn voorstel om naar Ibiza te gaan. Hij dacht dat het alleen een party eiland was, maar Ibiza heeft ook een prachtige natuur. Zonder te veel gemopper hebben we toch de toch auto ingepakt en vanuit Denia de ferry naar Ibiza genomen.

Global Dutchies Blog Ibiza Monique

Feestjes voorbij op Ibiza? Geen probleem wij houden wel van een beetje rust

Via vrienden hadden we een heerlijk top appartement geregeld met uitzicht op Talamanca beach en goed internet want er moet natuurlijk wel gewerkt worden. In de weekenden gaan we dan op ontdekking uit... Had ik al verteld dat op het moment dat wij de ferry namen het al eind september was? De periode dat net alle alle feestjes voorbij zijn. Wij zijn meer van het wandelen en lekker eten dus dat feesten was toch niet voor ons. Wij houden wel van een beetje rust. Maar ook bootjes kijken onder het genot van een Cappuccino of relaxen op een mooi strandje kunnen wij enorm van genieten.

Global Dutchies Blog Ibiza Monique
Bootjes kijken bij Cappuccino Grand Cafe, prachtige locatie! https://www.grupocappuccino.com/

 

Global Dutchies Blog Ibiza Monique
Een van mijn favoriete stranden is Playa Niu Blau met de beach tent Pura Vida https://puravida-ibiza.com

Alle luiken gingen dicht met de komst van de Indian Summer

Het werd alleen steeds rustiger en rustiger. Langzaam gingen alle luiken dicht. Het ene leuke restaurant na het andere restaurant sloot haar deuren gezien de komende winter. Het werd stiller en voor ons steeds killer....... Indian Summer. Ook wel genoemd de nazomer of oudewijvenzomer. Het is de periode van eind september tot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn.

 

Global Dutchies Blog Ibiza Monique
Prachtige uitzicht over zee, ter hoogte van Santa Eulària des Riu. Foto is gemaakt tijdens een van onze roadtrips over Het eiland.

Geen directe vluchten meer

Mijn man moet voor zijn werk regelmatig naar Nederland vliegen. Al snel bleken er geen directe vluchten naar Nederland te worden aangeboden. Vliegen naar Nederland kon alleen via Barcelona. Dus je raadt het al, de koffers één voor mijn man en twee voor mij (want ik heb ook schoenen😉, zie mijn andere blog) gingen weer in de auto op naar nieuwe locatie en avontuur in de wijk El Born in Barcelona.

 

Warme groet Monique

 

Moderne Nomade Monique op Instagram.
Meer blogs van Monique lezen op ons platform? Klik hier (ps. alleen voor leden)
Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat