[Interview] in gesprek met Cindy Spelt, eigenaresse van Beach House Pietermaai op Curaçao.

Vertel eens, wie is Cindy?

Mijn naam is Cindy en ik ben opgegroeid in Huizen, Nederland. Daarna op diverse plekken gewoond, zoals Soest, Den Haag en het schattige plaatsje Grootschermer bij Alkmaar. Ik werkte in Nederland als directie- en marketingassistent. Ik heb verschillende grote bedrijven gewerkt zoals Philips en Heinz, maar ook bij een gemeente en een woningcorporatie. Bij de laatste heb ik mijn man David ontmoet :). Ik heb dus veel mooie bedrijven van binnen gezien en veel mensenkennis opgedaan.

Hoe ben je op Curaçao terecht gekomen?

Na de geboorte van onze zoon Boaz in 2006 zijn wij plannen gaan maken om naar het buitenland te verhuizen. Al snel werd duidelijk dat we vooral in een land wilden wonen waar het bijna altijd mooi weer is. Ook wilden wij zelf een huis bouwen, waar wij ons geld mee konden verdienen. Het werd Curaçao. In november 2008 zijn we hier naar toe verhuisd en konden in 2010 ons nieuwbouwhuis in de historische wijk Pietermaai betrekken. Net (echt net) voordat onze dochter Noa geboren is!

Cindy Spelt met gezin interview Global Dutchies
[Interview] in gesprek met Cindy Spelt, eigenaresse van Beach House Pietermaai op Curaçao. 4

In dit pand woonden wij maar ook verhuurden wij hier drie appartementen. Uiteindelijk hebben wij dit uitgebreid tot vijf appartementen. In 2014 kregen wij de kans om een monumentaal pand te kopen een stukje verder op in de straat, ook in ons geliefde Pietermaai. Na een jaar intensief verbouwen en renoveren en verbouwen zijn wij met ons gezin hier naar toe verhuisd. Tegelijkertijd hebben we Beach House Pietermaai hier gerealiseerd. Dat waren wel letterlijk tropenjaren, maar heel trots op het eindresultaat!
Eind 2019 hebben we het eerste huis verkocht en wij richten ons nu verder op de projectontwikkeling van 40 nieuwbouwappartementen in Pietermaai en de toeristische verhuur van de Beach House Pietermaai.

Cindy Spelt interview Global Dutchies
Uitzicht vanaf ons Beach House Pietermaai.

Hoe ben je in de vakantieverhuur terecht gekomen?

Wij zijn gestart met de verhuur van de appartementen in ons eerste huis, om inkomsten te genereren. Wij zagen, deze toen opkomende wijk en Curaçao enorm ontwikkelen. Pietermaai is populair, het ligt op loopafstand van de binnenstad Punda met oa. de bekende Pontjesbrug en de gekleurde herenhuizen aan de Handelskade (Unesco- beschermd). Wij geloven heel erg in de juiste locatie en het slim omgaan met waarin je investeert: het moet ook iets (kunnen) opleveren! Met David zijn achtergrond in hotels opzetten en projectontwikkeling gecombineerd met mijn achtergrond in organiseren, marketing en interieurstyling (hobby) hebben wij iets moois neergezet.

Wat vind je het leukste van je werk als gastvrouw/host?

Het leukste aan het ontvangen van mensen zijn de verhalen! Ik vind het echt super leuk om uit al die diverse landen (Canada, USA, Brazilie, Frankrijk, Zweden, Oostenrijk, Duitsland, Colombia en Nederland) verhalen te horen; welk werk zij doen, waar zij mee bezig zijn. Eigenlijk blijkt dat we allemaal ongeveer dezelfde levens, ideeën en wensen hebben. Anders gezegd: het maakt niet uit waar je woont, we hebben ons werk, onze familie, onze zorgen en onze dromen. Deze verhalen en contacten maken dat je heel open naar de wereld kijkt. Enkele gasten zijn ook vrienden geworden en velen komen elk jaar terug en dan praten we gezellig bij.

Wat vind je minder aantrekkelijk van je werk?

Minder prettig was de tijd dat we in totaal zes verhuuraccommodaties hadden en nog in het eerste huis woonden, waarbij de gasten vlak bij onze privévertrekken verbleven, waar wij woonden met onze (kleine) kinderen. Dat is een paar jaar goed te doen, maar dan merk je toch dat het veel energie kost. Ook voor de kinderen is het niet optimaal. Afstand kunnen nemen en echt rust hebben is beter om je energielevel hoog en goed te houden. Dat hebben we nu veel beter geregeld 🙂

Noem eens een (leuke) anekdote van/over je gasten

Leuke momenten met gasten zijn o.a. de vragen over welk kleurnummer verf we voor iets gebruikt hebben, of dat gasten zeggen dat zij geïnspireerd zijn door het interieur en zelf daar ook dingen van willen toepassen thuis. En ook heel bijzonder is het wanneer gasten met een cadeautje uit hun eigen land aankomen. Echt zo lief dat ze daar aan denken, met alle vakantiestress die er toch vaak bij zit voordat je weg bent. 

Hoe heeft Corona jullie en jullie bedrijf beïnvloed?

Corona heeft ons bedrijf zeker beïnvloed. Negatief doordat er geen toeristen meer kwamen, dus geen omzet. Tegelijkertijd is de totale lockdown op Curaçao en deze verplichte 'bezinningstijd' heel positief geweest. Tijdens de lockdown konden wij zelf genieten van onze 'Beach House Pietermaai'. Bij onze dagelijkse kop koffie aan zee, hebben we veel nieuwe plannen gesmeed. Zodra het weer kon, hebben we de plannen uitgevoerd.
De accommodatie is inmiddels uitgebreid met een extra slaap- en badkamer met eigen terras aan zee. Een nieuw loungebed op het pooldeck en een heerlijke zithoek op het terras. Ook is alles opnieuw tot in detail in de verf gezet. Door de uitbreiding kan ik mij met de marketing op een grotere doelgroep richten. Niet alleen stellen zijn welkom, maar nu ook vier personen: twee stellen of gezinnen. En met de nieuwe items kan ik weer mooie content creëren voor op social Media. Er zijn veel gave 'instagrammable' hoekjes bijgekomen!

Cindy Spelt interview Global Dutchies
Rechts op de foto: de nieuwe slaapkamer met terras aan de zee.

Waarom zouden andere wereldvrouwen met een accommodatie (of misschien een lokale tour) ook lid moeten worden?

Het Global Dutchies forum spreekt mij enorm aan, doordat je 'contact' hebt met gelijkgestemden. Vrouwen die net als ik (ooit) geëmigreerd zijn, graag de wereld willen verkennen en houden van unieke plekken om te verblijven. Ook de visie over directe boekingen spreekt mij erg aan. Zo min mogelijk gebruik hoeven maken van OTA's. Direct helder contact hebben met mijn gasten, was altijd al mijn doel. Global Dutchies is een heel helder en goed platform hiervoor! 

Door: Ria Luitjes
Zit jij ook in de vakantieverhuur? Wil jij ook een interview wordt dan een Gouden Global Dutchies, een interview is inclusief.
Foto's: Cindy Spelt
Accommodatie: Beach House Pietermaai
Volg ons ook op Facebook  of op Instagram

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat