[interview] in gesprek met Daniëlle, eigenaresse van Coco Chalet in Zwitserland.

Global Dutchies in gesprek met Danielle van Poppel. Daniëlle is opgegroeid in Noord-Holland en al vier jaar woonachtig in Basel. Met een vader die zijn strepen heeft verdiend in het toerisme, was het voor Daniëlle dus geen onbekend terrein. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in totaal andere branches (fitness en horloges) was het voor Daniëlle toch wel duidelijk: toerisme it is! Al 12 jaar heeft Daniëlle haar eigen bedrijf (Prêt-à-Partir) en helpt ze een aantal organisaties in de toeristische sector met business development. Daarnaast heeft ze met haar gezin ook een prachtig accommodatie: Coco Chalet. Gelegen op 150 meter van de skilift met direct toegang tot het grootste skigebied van Zwitserland, Les4Vallées. Een waar paradijs!

Hoe zijn jullie in Basel (Zwitserland) terecht gekomen?

Even terug naar hoe het begon....… Vier jaar geleden kreeg Daniëlle haar man een baan aangeboden in het Zwitserse Basel. "Voor het verhaal is het leuk als ik zeg dat ik geen moment heb getwijfeld, maar dat was zeker niet het geval." Het gezin was net met twee jonge kinderen (vijf en zes jaar oud) van het westen naar het zuiden van Nederland verhuisd voor de baan van haar man. Daniëlle had ook net een leuke baan gevonden in Eindhoven, maar de overtuigingskracht van haar man was te krachtig En daar gingen ze. Het was pittig, vooral in het begin. De nieuwe vriendschappen van de kinderen, moesten weer achtergelaten worden. Het emigreren ging dan ook zeker niet zonder hobbels en hindernissen. "Maar what does not kill you makes you stronger, zeg ik dan altijd maar."

Hoe ben je in de vakantieverhuur terechtgekomen?

"Zwitserland heeft een speciale plek in mijn hart." Afgelopen jaar groeide de wens om een eigen onderkomen te hebben in de bergen. En daar begon de zoektocht van de familie. Die zoektocht naar hun paradijsje duurde maar liefst een heel weekend lang. "Dit kenmerkt ons ook: we hebben iets in ons hoofd en als dat voldoet dan gaan we ervoor." Na dit weekend zoeken, was daar Coco Chalet. De ligging, het uitzicht, het warme karakter van het chalet. Liefde op het eerste gezicht!

Wat is het leukste aan deze job?

Simpel gezegd de gasten het allerbeste bieden. Precies zoals zij zelf ook graag hun vakanties ervaren. "We streven ernaar het chalet zijn eigen karakter te laten behouden, met een moderne twist. Ruime kamers, mooi opgemaakte bedden bij aankomst, fijn bedlinnen, knusse hoekjes, een mooi, ruim terras met comfortabele ligbedden, een welkomstpakket bij aankomst en verder van alle gemakken voorzien. Fantastisch is het dan ook als er na een verblijf van gasten een mooie review verschijnt over onze Coco Chalet."

Wat maakt deze job minder aantrekkelijk of lastig?

Daniëlle vindt de onzekerheid of er door gasten netjes met het chalet omgegaan wordt lastig. Gelukkig is dat tot de dag van vandaag nog goed gegaan. "Ik ben er van overtuigd dat als je de accommodatie op een nette en verzorgde manier aanbiedt, je gasten er ook netjes mee omgaan."

Geef ons eens een leuke anekdote

"Afgelopen winter verbleef er een groep van zes jonge mannen in Coco Chalet Direct na het uitchecken van de mannen werden we door de schoonmaak gebeld met de vraag of ze alle zes de telefoonnummers van de mannen mocht hebben. Het chalet was ongelooflijk netjes achtergelaten."

De invloed van corona

Corona heeft uiteraard wat invloed gehad op de verhuur van de Coco Chalet, maar het was te overzien. Zwitserland had m.b.t. de wintersport de flexibelste regelgeving van alle wintersportlanden. Dat heeft zeker in het voordeel van de familie gewerkt. "Ik merk ook dat men, juist door corona, de afgelopen twee jaar het meer is gaan waarderen om een vakantie in de natuur door te brengen. Een eigen plek, met familie of vrienden. De trend die ik ook zie, is de zogenaamde workaction. Het werken op afstand, van waar je ook maar wilt. De afgelopen twee jaar heeft ons ook geleerd dat met de huidige technieken, op afstand werken goed werkt. Verandering van omgeving inspireert." 

Waarom ben jij lid geworden van Global Dutchies en waarom zouden andere wereldvrouwen dit ook moeten doen?

"Het feit dat ik nu lid ben van Global Dutchies brengt hopelijk een nieuw netwerk tot stand. Hopelijk kunnen we ook van elkaar leren. Reizen is het mooiste dat er is. Getuige ook de reizen die we tot nu toe hebben gemaakt als gezin. Het verrijkt. Op welke leeftijd dan ook."


Ben jij ook werkzaam ook in de vakantieverhuur of de reisbranche? Voeg dan ook je accommodatie of lokale tour toe.


Foto's: Daniëlle van Poppel
Accommodatie: Coco Chalet
Plaats: Basel, Zwitserland
Volg ons ook op Facebook  of op Instagram

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat