fbpx

[Interview] in gesprek met Global Dutchies Paula Alonso in Catalonië, Spanje

[interview] in gesprek met Global Dutchies Paula Alonso in Catalonië, Spanje

Voor haar B&B die een half uurtje rijden vanaf Barcelona op het platte land ligt, spreek ik met Paula Alonso. Een Spaanse wereldvrouw die goed Nederlands spreekt. We zitten in de schaduw, want het is een warme dag in Spanje. We genieten van een glaasje Cava, hoe kan het ook anders in Spanje. Ik ben twee dagen Paula haar gast. Samen met mijn 11 jarige dochter heb ik een kamer in haar B&B geboekt aansluitend op onze vakantie ook in Spanje. Ik zag hierdoor een kans Paula te interviewen.

Global Dutchies die kiezen voor het Gouden pakket krijgen een interview op het platform. Extra exposure voor hun accommodatie, op de website maar ook in Social Media. Zo leren onze leden, in dit geval Paula een beetje beter kennen.

Global dutchies interview Paula Barcelona

Wie is Paula?

‘Ik ben 42 jaar geleden geboren in Spanje, mijn beide ouders zijn Spaans. Ik heb mijn hele jeugd in Spanje gewoond. Tijdens mijn middelbareschooltijd heb ik een jaar in Canada gewoond om Engels te leren. Ik heb de opleiding toerisme in Barcelona gedaan. Aansluitend op mijn opleiding ben ik als grondstewardess gaan werken bij Air France. In 2006 ben ik verhuisd naar Luxemburg voor een project waarbij ik trainer werd voor het reserveringssysteem van Airfrance. Na vier maanden ben ik verhuisd naar Amsterdam waar ik een vaste baan kon krijgen als trainer voor het reserveringssysteem van KLM. Uiteindelijk ben ik na twee jaar doorgestroomd naar de afdeling ICT, hier heb ik de migratie naar een nieuw reserveringssysteem mogen begeleiden.'

 

Global dutchies interview Paula Barcelona

Je spreekt erg goed Nederlands, voor iemand met twee Spaanse ouders. Hoe krijg je dat voor elkaar?

'Ik heb de eerste vier jaar in Nederland eigenlijk helemaal geen Nederlands gesproken. Nederlands werd pas later belangrijk. Naast mijn werk heb ik tussen 2008 en 2012 een opleiding Feldenkrais gedaan, dit is een methode waarbij door bewegingen je bewust van je lichaam wordt. Noem het ‘Mindfullness in bewegen’. Ik wilde mijn eigen praktijk in deze methode starten. Hierbij was het belangrijk om goed te kunnen communiceren in het Nederlands. Genoeg reden om een jaar zeer intensief NT2 Nederlands cursus te volgen. Het bedrijf in Amsterdam is door veranderingen in mijn leven er nooit gekomen.'

Heb je altijd al een B&B gewild?

'Nee, eigenlijk niet, het idee voor een B&B is ontstaan door samenloop van omstandigheden. In 2011 werden mijn beide ouders ziek. Ik heb mijn baan bij KLM opgezegd en ben naar Spanje gegaan om voor ze te zorgen. Verdrietig genoeg overleed mijn vader in 2012. Het huis dat mijn ouders zelf in de jaren 80 hebben gebouwd was te groot voor mijn moeder alleen. Zo ontstond het idee om het familiehuis om te bouwen tot een B&B. In 2014 Kwam ik mijn Carlos tegen bijzonder genoeg gewoon in onze eigen B&B. Hij had onze B&B gehuurd om er een workshops personal development te geven. De vonk spong direct over, wij bleken voor elkaar bestemd en nu runnen we samen de B&B Countryside BCN. Ik heb zelf geen kinderen, Carlos heeft een 9 jarige dochter'.

Gloabal Dutchies Paula in Barcelona
l-r: Paula in haar buitenkeuken, stijlvol ingerichte kamers, watermeloen soep met feta kaas en diner courgette pasta met kip.

Wat vind je het leukste van je werk als gastvrouw?

'Het koken! Dat is mijn passie en mijn hobby. Ik gebruik mijn intuïtie en kan goed improviseren om snel iets klaar te maken. Ik kook alleen met verse producten. Een deel daarvan verbouwen wij zelf, zoals courgettes, tomaten, komkommers, aubergine en groene bonen. Ik vind het heerlijk te experimenteren met de producten die ik tot mijn beschikking heb in onze eigen tuin. Mijn gerechten zijn meestal gebaseerd op de Spaanse keuken.'

Wat vind je minder aantrekkelijk van je werk?

'Vorige week was Carlos ziek. Dan moet ik alles alleen doen. Dan is het zwaar, zeker als je tien gasten hebt en de piekmomenten zoals de lunch en het diner alleen voor elkaar moet boxen. Uiteindelijk lukt het mij wel, maar het is minder leuk.'

Noem eens een (leuke) anekdote van/over je gasten.

'Niet een anekdote die niet specifiek leuk is maar wel kenmerkend voor mijn relatie met mijn gasten. Twee van mijn gasten gingen na een verblijf bij onze B&B nog twee dagen Barcelona verkennen. In Barcelona werden hun spullen uit de huurauto gestolen. Wie bellen ze voor hulp? Juist mij! ‘Paula, wat moeten we doen?!’. Ze waren in paniek, want ze hadden een paar uur later een vlucht naar huis. Graag adviseer ik mijn gasten in de stappen die ze moeten ondernemen!! Kortom ook als de gasten al vertrokken zijn blijf ik ze helpen. Dit geeft voldoening.'

 

Global dutchies interview Paula Barcelona
De B&B heeft een heerlijk groot zwembad met een heerlijk terras waar de gasten kunnen zwemmen en relaxen.

Je bent heel spontaan lid geworden van Global Dutchies, hoe heb je ons gevonden?

'Bij ons in de omgeving woont een Nederlandse vrouw, Ellen. Ik heb voor de opleiding Toerisme een presentatie gegeven over onze B&B. Daar was Ellen ook. We hebben daarna meerdere keren afgesproken. Op een gegeven moment gaf aan dat ik op zoek was naar meer Nederlandse gasten. Zij heeft mij geattendeerd op jouw Facebookgroep: wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw. Via de groep of via jou ben ik bij Global Dutchies terecht gekomen.'

Waarom zouden andere wereldvrouwen met een accommodatie ook lid moeten worden?

'Ik ben lid geworden om meer Nederlandse bezoekers te krijgen. Ik vind het namelijk erg leuk om Nederlandse gasten te ontvangen. Ze zijn betrouwbaar en doordat ik de taal spreek bouw ik snel een relatie op. Natuurlijk houd ik zo ook mijn Nederlands een beetje bij ;-). Ik heb graag direct contact met de gasten, dus niet via een intermediair. Global Dutchies biedt deze mogelijkheid. Maar ook worden op het platform en in de groep tips gegeven en de prijs is heel aantrekkelijk, zeker als je het vergelijkt met de hoge fees die de grote boekingsplatforms rekenen. Ik ben iemand die vaak dingen uitprobeert, ik kijk dan of iets werkt. Dat het platform werk is wel duidelijk. Want jij hebt geboekt maar ook wereldvrouw Rianne heeft al geboekt via Global Dutchies.'

 

Global dutchies interview Paula Barcelona
3 wereldvrouwen die elkaar nog niet eerder hadden ontmoet. l-r Paula, Rianne en Ria. Gelijk is daar die klik!

 

Paula een bericht sturen? klik hier

Meet weten over Countryside BCN B&B klik hier 

 

Ria

Tekst en foto’s Ria Luitjes

 

 

Lid worden van Global Dutchies? We vragen € 2,00 lidmaatschap waarmee we vier kleinschalige projecten van wereldvrouwen ondersteunen. Projecten voor de empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd. Daar hebben we allemaal iets mee https://www.globaldutchies.nl/category/goededoelen/ 

Social Media

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat

Ben je lid? Log dan in om alles te zien.

Of draag voor € 2,40 p.j. bij aan de empowerment van meisjes, samen met vele andere wereldvrouwen.