[interview] in gesprek met Odette van Riet eigenaresse van Country House Le Marche.

Global Dutchies is in gesprek met Odette van Riet. Geboren en getogen net buiten Johannesburg in Zuid Afrika. In 1992 naar Hoofddorp verhuisd en in 2005 weer naar Zuid-Afrika. Naar Kaapstad om te precies te zijn. Daar is Odette het bedrijf Happy Tours begonnen samen met Thimo, de liefde van haar leven. 16 jaar lang hebben zij op maat gemaakte vakanties georganiseerd. "Het was onwijs leuk werk dat ons ook de mogelijkheid gaf om veel te reizen want dat is onze passie. Nieuwe landen, mensen, culturen en cuisines ontdekken – samen al meer dan 60 landen gezien." Nu zijn Odette en Thimo eigenaren van Country House Le Marche, een steeds meer en meer gewaardeerde streek in Italië.

Hoe is het Italië avontuur begonnen?

Italië is een van die landen waar het stel ook regelmatig kwam. Voor hen was Italië ook altijd al een land waarin zij zouden kunnen wonen. Corona heeft dit uiteindelijk mogelijk gemaakt. In 2020, net nadat de pandemie uitbrak, moest het stel naar Nederland reizen vanwege familieredenen. Helaas werd het al snel duidelijk dat de pandemie langer zou duren dan verwacht en dat de business in Kaapstad voorlopig stil zou staan. In oktober 2020 ging het stel op zoek naar een eigen plekje in Italië. Een KLM piloot vertelde aan Thimo dat Le Marche het nieuwe Toscane is en nog niet zo bekend onder de toeristen. "We hebben meer dan 30 bezichtigingen gedaan maar gelijk verliefd geraakt op Country House Le Marche met zijn adembenemende uitzichten en ligging – slechts 20 min van zee maar midden in de golvende heuvels van Fermo kijken we uit op het middeleeuws stadje Monte San Pietrangeli." En daar begon het Marche avontuur...

Hoe ben je in de vakantieverhuur terechtgekomen?

Zoals wellicht voor vele, was het corona dat ervoor heeft gezorgd dat het stel een andere kant op moest gaan in het leven. Die kant is een accommodatie in Italië geworden.

Wat is het leukste- en het minst leuke aan het hebben van een verhuuraccommodatie?

Odette vindt het gastvrouw zijn het leukste. "Heerlijk s 'avonds met een glaasje wijn elkaar beter leren kennen en verhalen uitwisselen". Naast gastvrouw zijn vindt ze het ook onwijs leuk om in de enorme tuin bezig te zijn. Het ontdekken van nieuwe vruchtenbomen en om te bekijken wat je hier dan allemaal mee kan doen. Bijvoorbeeld heerlijke pruimen jam van maken. Of de, welgeteld 161, olijfbomen te snoeien en klaar te maken voor het komend seizoen. "Mijn volgende uitdaging wordt de enorme vijgenboom over een paar weken te plukken." 

Gelukkig heeft Odette nog niets ontdekt wat zij niet leuk vindt. Ze zijn dan ook nog maar net negen maanden open, waarvan slechts tussen mei en september voor gasten. "Ik hoop dat we aan ieders verwachting kunnen voldoen en iedereen een onvergetelijk verblijf bezorgen."

Geef ons eens een leuke anekdote

Odette vertelt ons een leuke anekdote over een van hen leermomentjes
"Op 1 september 2021 kregen we de sleutels en op 2 september 2021 stonden de eerste gasten al op de stoep. Het was een goed leermoment voor Thimo en mij hoe om het ontbijt voor te zetten en alles naar de gasten"

Waarom ben jij lid geworden van Global Dutchies en waarom zouden andere wereldvrouwen dit ook moeten doen?

"Sociale media is een enorme groot platform om je bedrijf op te bemerken maar je kan dan ook snel verdwijnen tussen de menigte. Global Dutchies heeft en platform en biedt gelegenheid voor Nederlandse vrouwen wereldwijd elkaar te steunen en alles is overzichtelijk. Hoe gaaf is dat!"


Ben jij ook werkzaam ook in de vakantieverhuur of de reisbranche? Voeg dan ook je accommodatie of lokale tour toe.


Foto's: Odette van Riet
Accommodatie: Country House Le Marche
Plaats: Marche

Volg Global Dutchiesop Facebook  of op Instagram

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat