Interview met 5 B&B eigenaren in Den Haag tussen Scheveningen en Kijkduin

B&B’s in de wijk waar ik woon. Voor de Vogelwijk interviewde ik 5 Bed & Breakfast eigenaren over een B&B starten, de lol ervan en de invloed van corona. Bijzonder dat daar ook gewoon weer hele toffe wereldvrouwen tussen zitten! Voor alle wereldvrouwen, ben je gast in een van deze B&B's? Kom dan zeker een bakkie bij mij halen!

Met dank aan Karen Sjouke van B&B Beach & City, Ilonka Sillevis Smit van Ilonka’s B&B, Monique Chabot van B&B de Pimpelmees, Ina Flohil van B&B @ the beach  en Jeanette Lohman van B&B Near the sea.
Door: Ria Luitjes


- Lezen op je mobiel? Houd deze dan horizontaal -

Vogelwijk maart 2021 web 11
Interview met 5 B&B eigenaren in Den Haag tussen Scheveningen en Kijkduin 5

Vogelwijk maart 2021 web 12
Interview met 5 B&B eigenaren in Den Haag tussen Scheveningen en Kijkduin 6
Vogelwijk maart 2021 web 13
Interview met 5 B&B eigenaren in Den Haag tussen Scheveningen en Kijkduin 7
Vogelwijk maart 2021 web 14
Interview met 5 B&B eigenaren in Den Haag tussen Scheveningen en Kijkduin 8

Jeannette Lohmann, B&B near the sea, Nieboerweg 228

‘Achter ons huis hebben wij destijds een uitbouw gebouwd voor ons bedrijf. In 2013 verhuisde het bedrijf naar Amsterdam. De mooie ruimte werd een soort loze opslag en dat was eigenlijk wel heel jammer. Ik dacht waarom maak ik er geen B&B van. Dat hebben we gedaan, we hebben verbouwd en de ingang gecreëerd aan de bosjes van Poot. Ontvangen van gasten is als je begint heel raar. Je denkt, wie zal er nu voor mijn deur staan? Je wilt graag nette mensen, maar dat weet je nooit. Eigenlijk heb ik alleen maar leuke ervaringen, het is gezellig. Ik verhuur ongeveer 200 dagen per jaar. Hierdoor is ook ruimte voor ons zelf zodat we niet altijd thuis hoeven te zijn.

De meeste gasten komen uit Nederland en Duitsland. Grappige van Duitsers is dat als ze het naar hun zin hebben gehad dan komen terug. Ze willen strand en boeken meestal een week meerdere jaren achter elkaar. Nederlanders komen over het algemeen een weekend of een dag of drie. Soms zijn er Belgen en een enkele Fransman. De leeftijden verschillen heel erg. Zo had ik een meisje van 17 jaar aan de telefoon. Ze wilde heel graag met haar 17-jarige vriend een weekje naar zee. Maar door haar leeftijd mocht ze eigenlijk niet boeken. Vervolgens krijg ik moeder aan de telefoon voor akkoord. Ze hebben een heerlijk weekje bij onze B&B gehad.

Corona

In de eerste periode van corona heb ik door fysieke problemen niets kunnen doen. Vanaf juni ging dit beter en ben beperkt open gegaan. Ik kreeg een bijzonder verzoek van een psycholoog/coach uit de andere kant van Nederland die ruimte zocht waarin ze drie weekenden per maand haar cliënten uit de Randstad kon ontvangen. Voor mij de perfecte oplossing in coronatijd. Tussen door heb ik enkele boekingen. Afstand houden kan bij ons prima. Ontbijt breng ik niet meer naar binnen maar zet ik bij de deur. Je merkt dat de gasten zelf ook voorzichtiger zijn geworden.’

Social Media

één reactie

  • Met veel plezier jullie beschrijvingen gelezen. Het wordt moeilijk kiezen. Maar ik zal eerst uitleggen wat ik zoek. Ik ben 78 jaar en woonde tot mijn 22e jaar op de Wassenaarseweg. Ik trouwde met een Italiaan, en we kregen 2 zonen. Mijn kleinzoon van 15, wil graag met mij een week naar Nederland. Het vliegtuig is geboekt,maar nu moeten we nog een plaats vinden om te verblijven dicht bij publiek vervoer, want door mijn leeftijd kan ik geen auto meer huren. Hebben jullie ideeen? Bij voorbaat dank Nieske

    Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat