fbpx

[interview] in gesprek met Nancy Blok van Morvan Rustique in Frankrijk

In gesprek met Nancy Blok, Global Dutchies ambassadeur vanaf het eerste uur. Wie is Nancy en hoe is zij in het mooie Frankrijk terechtgekomen. Wat is de impact van corona voor het bedrijf, maar ook voor de toekomstplannen?

Wie is Nancy Blok?

Ik ben opgegroeid in Nijmegen en kom uit een gezin met drie meiden. Ik ben van jongs af aan al een grote dieren liefhebster en een paardenmeisje. In Nederland was ik bloemiste. Vlak voor ons vertrek naar Frankrijk heb ik mij omgeschoold naar dierenarts-assistente met een specialisatie in paarden.

Hoe ben je in Frankrijk en in de vakantieverhuur terecht gekomen?

Op mijn 29e leerde ik mijn huidige man Arjen kennen. Al snel liet hij weten de plannen te hebben om een keer naar het buitenland te vertrekken, of ik daar ook open voor stond? Ja dus…….
Jaren achter elkaar hebben we onze vakanties besteed aan het zoeken naar het land en een streek waar we zouden willen wonen en dat is voor ons Frankrijk geworden. Wij zochten ongereptheid, natuur, een goede reisafstand van Nederland en een mooie plek waar we een vakantiedomein konden creëren voor ons en onze paarden. Die plek hebben we gevonden in Parc Naturel Régional du Morvan hartje Bourgogne. Een prachtig stukje Frankrijk wat nog heel puur is.

Arjen & Nancy

Wie komen er bij jullie vakantie vieren?

Gasten die voor ons kiezen gaan voor een stukje kwaliteit met hun gezin, de rust en de natuur. Het is heerlijk om als gastvrouw te zien dat je gasten weer uitgerust en opgeladen naar huis gaan. Wij hebben veel gezinnen met kleine kindjes, dus vaak vooral jonge ouders die bij ons weer even kunnen bijtanken tijdens deze tropenjaren. Ons terrein is heel veilig en kindjes kunnen hun eigen gang gaan. De dieren op ons domein, zoals onze geiten hebben ook een grote aantrekkingskracht op kinderen. Ik hoor vaak: ‘Nancy, ik heb sinds lange tijd weer een boek kunnen lezen’….mooi toch?

vakantie geiten Nancy interview frankrijk Global Dutchies

Wat vind je het leukste van je werk als gastvrouw/host?

Ik heb mijn droom kunnen waarmaken; te paard, samen met onze gasten mooie buitenritten maken. We hebben negen Ierse tinkers gehad (zigeunerpaarden). Door fysieke klachten veroorzaakt door fybromyalgie hebben we nu nog maar vier paarden. Dat is Inver, onze merrie die 15 jaar geleden met ons uit Nederland is meegekomen en haar drie kinderen die allemaal bij ons geboren zijn.

 Wat vind je minder aantrekkelijk van je werk?

Ik kan niet zeggen wat er minder aantrekkelijk is aan dit vak behalve dat ik denk dat de lat steeds hoger wordt gelegd en gasten steeds hogere verwachtingen hebben. Je moet alles tip top in orde hebben want je bent heel kwetsbaar door o.a. social media, recentie-sites etc. Maar als je het goed doet kan dat ook in je voordeel werken met goede recensies die je van je gasten krijgt op internet.

Wat is voor jou het grootste compliment van gasten?

We hebben mooie contacten al vanaf het eerste uur, gasten die ieder jaar terugkomen. Kindjes die je op ziet groeien tot tieners en vriendschappen die zijn ontstaan met vaste gasten. Wij hebben veel vaste gasten die al jaren bij ons komen, een groter compliment kan je eigenlijk niet krijgen. 

Hoe heeft Corona jou en je bedrijf beïnvloed?

De Corona is natuurlijk voor velen een onzeker tijd, in het begin waren we ook echt in paniek. We zagen reserveringen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De onzekerheid was groot omdat je niet weet waar het eindigt. Bij ons sloeg dat ook wel weer om in een soort van strijdbaarheid. We hebben die energie positief om weten te buigen door de periode dat er geen gasten waren Morvan Rustique onder handen te nemen. Lakken, beitsen, verven, tuinonderhoud en alle andere klussen om te zorgen dat ons mooie plekje er weer perfect uit zag.

Uiteindelijk hebben wij toch een goed jaar kunnen draaien. De période dat we geen gasten konden ontvangen zijn we door de overheid geholpen met een vergoeding. Dat voordeel heb je wel als je een gezond en sterk bedrijf hebt op kunnen bouwen. Er zijn veel collega’s die net waren begonnen en alles zijn kwijtgeraakt dat is echt heel zuur.

Hoe zie jij de toekomst, Nancy?

Wij zien dat de vraag naar het leven in het buitenland een boost heeft gekregen. Velen hebben in deze de Corona periode tijd voor reflexie en besluiten om juist nu hun dromen achterna te gaan. Dat is vaak de wens om een nieuwe start te maken in het buitenland. Dit sluit eigenlijk wel weer goed aan bij onze toekomst plannen gezien wij na 15 jaar Morvan Rustique op zoek gaan naar enthousiaste mensen die het stokje van ons willen overnemen. Het blijft bij ons altijd kriebelen om weer iets nieuws te ondernemen en we hopen nog veel van de wereld te mogen zien.

Waarom staat jouw accommodatie op Global Dutchies?

Die inspiratie wordt ook gevoed door Wereldvrouwen, de saamhorigheid, mooie verhalen, ervaring, tips en goed adviezen maken het een waardevolle site. Niet te vergeten dat er ook nog iets moois mee gedaan wordt m.b.t goede doelen, de empowerment van meisjes.

Door: Ria Luitjes

Zit jij ook in de vakantieverhuur? Wil jij ook een interview wordt dan een Gouden Global Dutchies, een interview is inclusief.

Foto’s: Nancy Blok
Vakantieverhuur: Morvan Rustique
Bedrijf te koop: Morvan Rustique

Volg Global Dutchies ook op Facebook  of op Instagram

Social Media

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat

Ben je lid? Log dan in om alles te zien.

Of word donatie-lid voor slechts € 2,40 p/j. Draag bij aan de empowerment van meisjes.