Je kunt Curaçao verlaten maar Curaçao verlaat nooit je hart.

Je kunt Curaçao verlaten maar Curaçao verlaat nooit je hart.

 

Na 8 jaar wonen op Curaçao ben ik drie jaar geleden samen met mijn man en onze drie kinderen terugverhuisd naar Nederland. Nog steeds ben ik bijna dagelijks bezig met Curaçao. Ze zeggen wel eens dat je Curaçao wel kunt verlaten maar Curaçao verlaat nooit je hart en dat klopt. Voor mij speelt er nog iets anders mee. Wij hebben een heerlijk vakantiehuis op Curaçao dat we verhuren aan vakantiegangers daarnaast ik geef nog steeds met veel liefde Marketing trainingen en advies op mijn geliefde eiland. Hierdoor bezoek ik twee keer per jaar het eiland door de combinatie te maken voor ons vakantiehuis, werk en natuurlijk chillen en bijkletsen met vriendinnen.

 

‘Global Dutchies’

De verhuur van onze villa, is één van de redenen voor mij geweest voor het opzetten van dit vakantieplatform Global Dutchies. Aangezien ik als voormalig-eilandmeisje best wel wat kan vertellen over Curaçao leek het mij nu wel eens tijd onze lezeres iets leuks over Curaçao mee te geven.

 

Liever boeken bij een local?

Ik doe dat aan de hand van een reactie die ik laatst las in een groep. Iemand maakte de opmerking liever te boeken bij een ‘local’ dan bij een Nederlandse vrouw die woont en werkt in het buitenland. Haar argument was: ‘de locals hebben het vaak al zo moeilijk, doordat mensen uit hun eigen netwerk elkaar de business gunnen’. Goed punt zou je zeggen. Toch denk ik hier anders over en dan laat ik de discussie over wanneer je wel of niet een ‘local’ bent even buiten beschouwing.

 

Het spin-off effect

Op ons platform en in de groep hebben wij vrouwen die overal ter wereld hun accommodatie aanbieden. Plekken die we anders niet eens zouden bezoeken. Het zijn vaak niet de toeristische plekken waar deze (onze) vrouwen wonen. Hierdoor komen andere Nederlandse vrouwen, vaak met hun gezin op plekken waar ze anders nooit zouden komen. Via die Nederlandse vrouwen komen deze gezinnen/gasten dan weer in aanraking met ‘locals’ voor een tour een event of tips waar te eten of wat te bezoeken. Ik zie dus duidelijk een spin-off effect. Een spin-off effect dat m.i.z. vele malen groter is dan een boeking via een groot, duur en onpersoonlijk boekingsplatform.

Om dit spin-off effect te laten zien ga ik in dit blog een van mijn dagtrips/tips vertellen. Overigens ligt er voor mijn gasten een overzicht klaar van negen van deze dagtrips bij aankomst in ons vakantiehuis. Zodat ook zij Curacao in hun hart sluiten.

 

Al mijn dagtrips hebben een mix van activiteiten per dag. Ze zijn geschikt voor jong en oud. Een deel van de dag is gebaseerd op natuur/cultuur of historie. Een ander deel op lekker chillen bij het strand. Zo ook deze dagtrip.

 

Dagtrip Curaçao

 

We starten met een sportieve ochtend

Het beklimmen van de Christoffelberg, deze ligt in het Christoffel Park. We starten wel tussen 6.00 of 7.00 uur in de ochtend om dat het anders te warm is. Vanaf ons huis is het al snel 50 minuten rijden, dus vroeg uit de veren. Nu heb ik de Christoffel beklommen toen ik al een jaar of vier op Curaçao woonde en dus al aan de tropische temperaturen gewend was. Kom je voor een twee-weekse vakantie dan moet je goed rekening houden met de warmte. Dat is ook de reden dat je na 10.00 uur in de ochtend niet meer naar boven mag lopen/klimmen. Overigens zeg ik nadrukkelijk ook klimmen. Het laatste stuk naar boven is er geen wandelpad.

 

TIP:
Draag een pet, neem genoeg water mee en draag goede schoenen. Slippers is uit den boze! Smeer je goed in tegen de zon en ja, ook op de Chistoffelberg zijn muggen. Te kleine kinderen zou ik persoonlijk niet mee naar boven nemen.

Het bereiken van de top, was voor mij toch wel een overwinning. Voor anderen in mijn gezelschap, zoals mijn 14 jaar oude zoon was het een fluitje van een cent. Althans zo leek het. Dus een overwinning en een moment van bezinning als je boven bent. Wat een enorm uitzicht over Curaçao. Echt een beloning!!

 

Global Dutchies platform blog Ria Chirstoffelberg Curacao

 

 

Bijkomen en lunchen bij 'Landhuis Klein Santa Martha'

Nadat je weer naar beneden bent gelopen mag je jezelf best belonen met een bezoek aan landhuis: ‘Plantage Klein Santa Martha’. Even lekker bijkomen van alle inspanning.

Landhuis Klein Santa Martha is een voormalige plantage die volledig is gerestaureerd en omgetoverd tot Boutiquehotel en restaurant. Het is een heerlijke locatie, gebouwd op een heuvel zoals alle landhuizen op Curaçao. Dit deed men om er voor te zorgen dat de landhuizen koel bleven door de Caribische wind. Met je bezoek ga je even terug in de tijd. Daarnaast kun je kun er heerlijk eten op het terras en genieten van een prachtig uitzicht.

 

Global Dutchies platform blog Ria Landhuis klein Santa Matha

 

Strandmiddag: Playa Jerami Beach

Om deze dag toch wel dicht bij de natuur te blijven kan ik een duik in zee bij Playa Jerami aanraden. Het strand is niet druk en er is lava-zand. Let op hier zijn geen faciliteiten aanwezig. Dus zorg voor wat strandstoeltjes of gewoon je strandlaken en versnaperingen in een jug (koelbox) gevuld met ijs. Neem je lege jug mee en vul deze met ijs en lekkere dingen bij de locale kleine supermarket of ‘sneck’ onderweg. Die zijn er genoeg.

 

Global Dutchies platform blog Ria strand playa jeremy

 

Diner: Pincho’s eten bij Pincho Garden

Na je relaxte strandmiddag kan ik je aanraden om aan de Caracasbaaiweg, de weg naar Jan Thiel, Pincho’s te gaan eten. Pincho Garden heeft voortreffelijke Pincho’s en de locatie is bijzonder. Toen wij er nog woonden was Luna park, wat nu dus Pincho Garden heet, een prachtig bijzonder groen houten gebouw en gelukkig bleek later, een beschermd monument. Het werd gebruikt als een ‘sneck’ totdat er een vachtwagen naar binnen reed. Hierdoor ontstond er zoveel schade dat het niet meer gebruikt kon worden als horeca locatie. Doordat het een beschermd monument was moest het in de originele staat hersteld worden. Dit heeft een tijdje geduurd maar uiteindelijk  is Luna Park toch weer in ere hersteld en omgebouwd tot een gezellig restaurant.

 

Global Dutchies platform blog Ria pincho's eten

 

Boeken bij locals en het spin-off effect

On terug te komen op het ‘boeken bij locals en het spin-off effect’. Alle hier genoemde organisaties, bedrijven of bezigheden, worden gerund door eilandbewoners die zich met hart en ziel inzetten om de gasten die het eiland bezoeken een fantastische tijd te geven. Een wereldvrouw neemt vaak extra moeite om haar gasten te entertainen en een WOW moment mee te geven. In mijn geval maken mijn gasten op een bijzonder manier en op eigen kracht, dus met eigen vervoer kennis met Dushi Korsou.

 

'Curaçao verlaat nooit je hart', hopelijk geldt dat ook voor al onze gasten.

 

Ria

Social Media

2 reacties

    • Hoi Swinda, dank je wel voor je compliment! Zo zie je maar, dat gaat vanzelf!
      Ik was je naam al in de groep tegen gekomen maar wist niet dat je een Yu di Korsou bent. Een andere wereldvrouw had in de groep een prachtige recensie over haar verblijf in Spanje geschreven toch?

      Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat