Jordanië, no. 5 mooiste vakantiebestemming ANWB

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen voor 2022? Volgens de ANWB staat Jordanië op 5. We duiken in dit artikelen eens wat dieper in op al het moois dat Jordanië te bieden heeft.

Het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië ligt in het Midden-Oosten en is twee keer zo groot als Nederland. Het land bestaat voor 90% uit woestijngebied en kent diverse nationale parken, reservaten en wildparken. Daarnaast staat het land ook bekend om z’n historische gebouwen, gelegen in prachtige omgevingen. Petra is voor vele de bekendste bezienswaardigheid. Naast de historische bezienswaardigheden heeft het ook een prachtige onder waterwereld om te duiken.

Petra – wellicht de grootste toeristentrekpleister van Jordanië en ongetwijfeld ook een hele bijzondere. Deze unieke stad is een van de 7 Wereldwonderen gebouwd door de Nabateeërs. De stad kent vele grote en kleine bezienswaardigheden en is dan eigenlijk ook niet in 1 dag te bezichtigen. Wij hebben de meest indrukwekkende plekjes opgesomd: De Siq, The Treasury (De Schatkamer van de Farao - El-Khazneh Firaum), Het Klooster El Deir, de Koningsgraven, de zeilenweg en Little Petra.

Amman – de hoofdstad van Jordanië. Een bruisende stad met een rijke geschiedenis die terug te zien is in de gebouwen. Breng hiervoor zeker een bezoekje aan de Citadel, het Romeinse amfitheater en de King Abdullah Moskee. Het is ook altijd leuk om een bezoek te brengen aan een lokale markt of souk. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de hippe Rainbow Street.

Jerash – deze stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste Grieks-Romeinse-Byzantijnse steden er zijn hier dan ook vele mooie gebouwen te bezoeken. Zoals de Tempel van Artemis, South theater, Nort theater, tempel van Zeus.

Wadi Rum – zand, zand en nog eens zand. Deze woestijn is prachtig om te verkennen. Naast al het zand beschikt de woestijn ook over een mooi maanlandschap en prachtige rotsformaties.  

De Dode Zee – een zee zonder vissen of andere dieren vanwege het hoge zoutgehalte (33%). Vandaar dat je er ook op kan drijven. Erg bijzonder om mee te maken. In de buurt van de Dode Zee bevindt zich ook de Wadi Mujib, een prachtige canyon waar je doorheen kan lopen en de Siq trail. Een prachtige wandelroute van circa 2 uur.  

Snorkelen/duiken in Akaba (de Rode Zee) – Akaba is d enige badplaats in Jordanië. Het is een mooie locatie om te snorkelen of te duiken.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat