fbpx

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

 

 

Wat is Global Dutchies?

Global Dutchies is hét online vakantie en reizen platform voor wereldvrouwen.  De basis hiervoor is gelegd in mei 2018 met de Facebookgroep ‘wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw’.

Een platform dat reizende wereldvrouwen en ondernemende wereldvrouwen met een vakantie accommodatie bij elkaar brengt. Een platform waaraan  wij allemaal aan kunnen bijdragen door ambassadeur te zijn!’ Maar ook een platform waarmee wij iets kunnen beteken voor vrouwen en meisje over de gehele wereld door per jaar € 2,- te doneren voor het lidmaatschap. Zoals Jorie aangaf op een pagina: ‘together we empower the world’.

global Dutchies logo

Waarom wereldvrouwen?

Een wereldvrouw is een Nederlandstalige vrouw die woont of langere tijd heeft gewoond in het buitenland. Als je in het buitenland woont of hebt gewoond dan heb je een band. Je weet wat het is als je familie niet op rijafstand woont.Je weet hoe het voelt om in een ander land volledig opnieuw te moeten starten. Niet alleen jij zelf maar in vele gevallen ook voor de kinderen die je meeneemt naar een vreemd oord. Je weet hoe het voelt om je eigen familie in het buitenland te moeten creëren. Je kent de ‘pro en cons’ van het wonen in het buitenland in een andere cultuur. Het maakt je sterk, ondernemend en je leven is nooit meer hetzelfde.

 

Hoe is Global Dutchies ontstaan?

In mei 2018 heeft Wereldvrouw Ria Luitjes de Facebookgroep: wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw’ opgezet. De verhuur van haar eigen vakantie accommodatie #villabreezecuracao op Curaçao is hiervoor de basis. Het ontvangen van betrouwbare gasten is belangrijk. Wat is er nu mooier dan verhuren aan vrouwen die hetzelfde denken als jij? Die je al kent uit een groep en waarbij je niet 15% tot 20% commissie voor afdraagt aan de grote boekingsites. Met de nodige effort en vele uren werk is er een community ontstaan waar vele vrouwen baat bij hebben en waar inmiddels meerdere wereldvrouwen inkomsten uit genereren.

 

Statistieken van de Facebookgroep.

Tegen het einde van het jaar bestaat de groep uit meer dan 1.600 vrouwen, staan er 175 accommodaties in 44 landen op de Google Map. Per dag zijn er 3 tot 4 oproepen of accommodatie berichten.

 

Google Maps van de groep

Het Global Dutchies platform als aanvulling.

Het nieuwe online platform is een aanvulling op de groep en is ontstaan door de beperking die een Facebookgroep biedt.

  • Een goede zoekmogelijkheid: het zoeken op de Google map van de groep of het gebruiken van een # om te zoeken werkt in de praktijk toch minder goed.
  • Kennis en beschikbare informatie eenvoudig te vinden. Vele vrouwen vinden het lastig om de juiste informatie te vinden in de groep.
  • Ook niet wereldvrouwen willen graag op vakantie bij een wereldvrouw. In de groep kunnen we deze groep niet toelaten, aan gezien het niet in hun Facebook profiel herkenbaar is.
  • We missen we de input van de jongere Wereldvrouw, zij heeft Facebook allang verlaten.
  • De wens van de wereldvrouwen met een accommodatie om zich aan te sluiten bij een sterk en bijzonder platform waarbij geen enorme commissies betaald hoeven worden aan de grote boeking platforms is groot. Wil je dit met elkaar bereiken heb je meer nodig dan een Facebookgroep

Genoeg redenen dus om te investeren in en energie te stoppen in dit platform. Daarbij gelijk ook even opmerken dat de facebookgroep blijft zoals deze op dit moment is.

 

Wat kan ik op de Global Dutchies website vinden?

In fase 1. kun je op dit platform de accommodaties van aangesloten wereldvrouwen in verschillende landen vinden. Dit kan zijn verhuur van een vakantiewoning, ruilen van woningen of het aanbod van of de vraag om een oppashuis. Je kunt er blogs lezen geschreven door wereldvrouwen.

 

Heel bijzonder zijn de ambassadeurs die je kan vinden op de Ambasadeurs pagina. Zij hebben financieel bijgedragen aan het opzetten van dit platform en dragen daarom de naam 'Ambassa-Dutchies'.

 

Fase 2.  Toevoegen van tours bij Wereldvrouwen. Zij woont in een bepaald gebied zij kent de leukste plekjes. Zo kan je een accommodatie boeken bij de een wereldvrouw en bijv. een boot of fietstour bij een andere wereldvrouw. Maar ook kan je in fase 2, hier advies en tips vinden over het opzetten van je vakantie accommodatie. Of lezen over bijzondere regels die gelden in bepaalde landen. Je kun aan andere leden ook advies vragen hoe zij bepaalde zaken oppakken?

 

De ideeën voor fase 3 zijn ook al in de maak 😉

 

Voor € 2,- Lid worden van de Gloabal Dutchies community.

Door lid te worden, weten we dat je serieus bent, maar ook weten we een beetje en dat je bent wie je zegt. We gaan nog niet zover dat we een kopie van je ID vragen maar checken wel een aantal zaken.

 

Goede doelen! Empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd.

Met het lid worden van de community draag je ook bij aan de empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd. Deze doelen staan op onze website. Ook hier kunnen we samen iets betekenen. Met elkaar kunnen we een leuke bijdrage leveren aan een goed doel. Een goed doel dat ons als wereldvrouwen raakt.

 

Je eigen accommodatie op het platform?

Voor wereldvrouwen die een accommodatie hebben is het mogelijk om na registratie je accommodatie aan te bieden. Er zijn hiervoor diverse pakketten beschikbaar. Wel eerst even lid worden 😉

 

Hoe werkt het boeken?

Als je geen lid bent moet je eerst registreren en je € 2,-  (+ €0,40 voor betalingsverkeer) over maken voor  het goede doel. Hiermee heb je de contactgegevens van andere wereldvrouwen in de community (vergelijkbaar met het doorklikken op iemand zijn Facebook profiel) Jij krijgt inzicht in de contact gegevens van de accommodaties en vice versa.

 

De regels

Een platform als dit vraagt om privacy regels en algemene voorwaarden om misbruik op het platform te kunnen voorkomen. Global Dutchies zal bij het vermoden van misbruik direct actie ondernemen. Met het lid worden ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Global Dutchies vormt verder geen partij in de overeenkomsten communicatie of betalingen tussen wereldvrouwen. Het doel is wereldvrouwen verbinden.

 

Meer informatie kan je vinden op de Q&A pagina

 

Veel plezier op dit platform!

WhatsApp chat