fbpx

Q&A – Vraag & Antwoord

Q&A

De meest gestelde vragen en antwoorden

Global Dutchies is ontstaan uit de Facebookgroep: wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw. Voor de herkenbaarheid is de naam van de groep aangehouden.

Global Dutchies is officieel ingeschreven in het Benelux Merkenregister. Een register dat beheerd wordt door het Ministerie van Economische Zaken. Global Dutchies mag het ® teken toevoegen, dit staat voor Registered Trademark. Iemand anders kan nu niet zomaar de naam Global Dutchies gebruiken.

 • Het vergroot je zichtbaarheid online. We hebben circa 20.000 views per maand op de website en social media.
 • Global Dutchies is een community waarin je zelf een netwerk opbouwt.
 • Wij zijn geen OTA, een verkoopplatform zoals Booking of Airbnb. De boekingen verlopen niet via de Global Dutchies website, maar gewoon direct via je eigen mail of website. Je hebt gelijk contact met je eventuele gast.
 • Je betaalt geen hoge commissies per boeking (die kan bij OTA’s wel oplopen tot 20% voor jou of je gasten.)
 • We bieden een platform voor Nederlanders onderling, die het fijn (en leuk) vinden om juist bij Nederlanders in het buitenland een accommodatie of tour te boeken.
 • Je kunt sparren met mede- eigenaressen en worden er ook regelmatig webinars, bijeenkomsten online  gegeven over onderwerpen die spelen in de branche.
 • Het is gaaf om andere wereldvrouwen te ontvangen in je accommodatie. Het voelt gelijk vertrouwd.
 • De Facebook groep: ‘wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw’ is erg populair en biedt je de kans om regelmatig je accommodatie of tour te posten.
 • Naast de algemene groep is er ook een groep voor de leden  met een listing. Hier kun je tips vragen of zelf kennis of ervaringen delen.
 • Lees vooral ook de informatie op: waarom Global Dutchies
 • Of wat zeggen andere wereldvrouwen waarom je lid zou moeten worden.

Je kunt rechtsboven in de navigatiebalk of onderaan de website inloggen via het inlogscherm met de gebruikersnaam en paswoord die je zelf hebt aangemaakt toen je lid werd. Vink tijdens het inloggen het vakje aan van: ingelogd blijven. Doe dit zowel op mobiel als op je laptop dan hoef je niet steeds opnieuw in te loggen.  

Dit genereert meer serieuze leden op ons platform. Je krijgt extra mogelijkheden en je ontvangt de nieuwsbrief. We creëren zo een betrouwbaar platform. Kies je voor een jaarlijkse bijdrage of een eenmalige bijdrage dan draag je bij aan ’empowerment’ van meisjes en vrouwen waar ook ter wereld.

Wij willen transparant zijn. De kosten voor betalingsverkeer via Paypal zijn € 0,35 per betaling en een toeslag van 3,5%. 

Voor dit platform is de definitie: een Nederlands sprekende vrouw die woont in Nederland of het buitenland. Ze houdt van reizen of ze heeft haar leven op een of andere manier ingericht in de hospitalitybranche. 

De ervaring van wonen in het buitenland schept een band. Je hebt met hetzelfde bijltje gehakt. Vaak heb je aan een paar woorden genoeg om elkaar aan te voelen.

.

Ja, dat mag aan omdat veel vrouwen bij een wereldvrouw op vakantie willen gaan. Vaak zijn dit vrouwen die veel hebben gereisd en dus al veel van de wereld hebben gezien.

Nee, ook ruilen van huizen is mogelijk. Lokale tours je accommodatie te koop plaatsen of je expertise aanbieden kan inmiddels ook.

1- Je wordt lid van het platform. Via de button de navigatiebalk: ‘lid worden’
2- Na het aanmaken van je account kun je je  accommodatie (of andere service)  toevoegen, het pakket kiezen, foto’s uploaden en publiceren. Na publicatie ontvang je de factuur voor € 30,00.

1- Je wordt lid van het platform  via de in de navigatiebalk: ‘lid worden’
2- Na het aanmaken van je eigen account kun je je eigen huis toevoegen voor ruilen, kies je pakket, upload je foto’s en voeg toe. Na toevoegen ontvang je een factuur. 

Er is slechts een basisprijs van €30,00 per jaar om de kosten te denken. Wil je een aanvullend interview dan kost dit €90,00 eenmalig
Meer details klik hier.

Heb je meerdere accommodaties of wil je in een andere categorie (verhuur, ruilen, oppassen)  je accommodatie  dan kan dit gewoon. Je mag zoveel plaatsen als je zelf wilt. Voor elke listing ontvang je een factuur van € 30,00.

Volgens de richtlijnen in de algemene voorwaarden dien je eigenaar te zijn van de accommodatie, deze te huren of te pachten. Dit om het persoonlijke contact te blijven benadrukken. Twijfel je over de mogelijkheden, neem dan contact op.

Ja hoor, log in en kijk bij tours naar de pakketten en voeg je lokale tour toe.

Wij zijn altijd op zoek naar leuke blogs. We kijken wel naar de diversiteit en onderscheidenheid van blogs. BV 10 bloggers in Frankrijk is een beetje veel van het goede. De blogs dienen UNIEK te zijn, dit betekent geen copy/past van een andere website.  Minimaal 300 woorden + minimaal 2 goede foto’s met toelichting en een foto van jezelf.

Wij plaatsen het op ons platform. Met je naam en een link naar je website. Eindredatie is altijd in handen van Global Dutchies.
Check voor tips over schrijven van blogs klik hier en lees 15 blogtips.

Heel eenvoudig, omdat in de hele wereld ‘de zon voor niks opgaat’ ;-). 

Het bouwen en onderhouden van dit platform kost tijd, research, uren en geld. Wij bieden je een mogelijkheid  inkomsten te genereren en de gasten te ontvangen die jij graag ziet komen. Wij willen graag de diensten en aantal leden laten groeien. Dit betekent meer boekingen voor jou als accommodatie eigenaar. 

Dit vraagt om uren en geld voor doorontwikkeling van het platform en effort in promotie om de wereldvrouwen te bereiken. Hiervoor hebben wij budget nodig! We groeien! Het afgelopen jaar hadden de website en de social media platforms meer dan 20.000 views per maand.

Nee, het Global Dutchies platform is een volledig afgesloten platform. Iets kan alleen in Social Media komen als de link actief gedeeld wordt. Daar zorgt Global Dutchies ook voor. 

Ook kun je je expertise aanbieden aan de vrouwen in onze community. Het moet dan wel aansluiten bij de behoeften van onze leden. Natuurlijk er ook een link naar hospitality zijn. Dus in lijn is met de strategie van Global Dutchies. 

Na het aanmaken van je account ontvang  je een mail met het verzoek je account te activeren. Vervolgens kun je inloggen met je net aangemaakte gebruikersnaam en paswoord. Vervolgens maak je je profiel aan. Het liefst met je eigen naam en een profielfoto. Hierdoor weten andere leden waar je woont, of je een accommodatie hebt of dat je alleen op vakantie wilt gaan bij andere groepsleden. 

Kies je voor een jaarlijkse kleine bijdrage dan kan dit via Paypal en via je creditcard. Kies je voor een eenmalige storting dan kan dit alleen via PayPal.
De wereldvrouwen wonen en werken overal ter wereld. Dus vermoeden we dat de meeste wereldvrouwen wel over een PayPal account of een creditcard beschikken.

In deze besloten eigen omgeving kun je het profiel wijzigen, je facturen bekijken, privé berichten versturen van en aan andere leden. Je accommodatie wijzigen, updates, nieuws, blogs, vragen en tip lezen van andere leden. Ook kan je hier reageren op berichten van andere leden.

 • Dropdown menu rechtsboven
 • Rechtboven in de zwarte balk zit voor je profielfoto een dropdown menu. Klik hier op je naam  om naar de community te gaan of kies een van de andere mogelijk heden om direct ergens naar toe te gaan. (let op dit omdat dit platform geen Facebook is, zijn dus de navigatie en de mogelijkheden zijn verschillend).

 • Mijn profiel wijzigen: hier wijzig je de gegevens van je profiel, ben je bijvoorbeeld verhuisd naar een ander land dan kan je dat hier aanpassen.

 • Uitloggen: hiermee log je uit het systeem. Bij een volgend bezoek dien je opnieuw met je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Makkerlijker is  om gewoon ingelogd te blijven.

 • Mijn activiteiten: klik je hier op dan kom je op je eigen wall/startpagina terecht, jouw updates of in een van de groepen. Let op. Als lid zit je automatisch in de groep: Global Dutchies Community. Er zijn meer groepen, die zijn voor specifieke doeleinden ingericht.
  • Persoonlijk: naar je eigen updates.
  • Vermeldingen: iemand heeft je getagd of de admin heeft een bericht voor je.
  • Favorieten: de accommodaties die jij tot je favorieten hebt benoemd.
  • Groepen: als lid zit je automatisch in de groep: Global Dutchies Community. Er zijn meer groepen, die zijn voor specifieke doeleinden ingericht en op uitnodiging. Standaard gaat deze link naar de groeps verhalen van de Global Dutchies community

 • Profiel: klik je hierop dan kom je op je ingevulde profiel
  • Profiel heeft nog een dropdown menu.  Gelijk doorklikken naar:  bekijken, bewerken, profielfoto wijzigen en omslag foto wijzigen.

 • Berichten: klik je opbercihten dan ga je naar je postvak in
  • Berichten heeft nog een dropdown menu. Gelijk doorklikken naar: postvak in, met ster, verzonden, opstellen en siteberichten (vanuit de admins)
 • Groepen: klik hierop om naar alle groepen te gaan. Is alleen van toepassing bij meerdere groepen. Anders kan je beter het niveau hoger groepen gebruiken.
  • Groepen heeft nog een dropdown menu: Lidmaatschappen, naar dezeldfe pagina als algemeen groepen. Ben je uitgenodigd voor een andere groep dan staat dat vermeld bij groepsuitnodigingen anders staat er geen uitstaande groepsuitnodigingen. 

 • Instellingen:  hiermee ga je direct naar de pagina waar je kunt aangeven waarover je email wilt ontvangen.
  • Instellingen heeft nog een dropdown menu: idem e-mail, hiermee ga je naar de zelfde pagina als instellingen. Export data: hier kun je al je data downloaden en opslaaan. Wil je je paswoord wijzigen dan kan dit via ‘Change password’.

 • Ik ben mijn paswoord vergeten? : bij je inlogscherm kan je dit aangeven. Volg verder de instructies op.

Ja dat kan in combinatie met een listing. De kosten hiervoor zijn € 90,00 eenmalig. Dit is een vergoeding voor uren aan redactie werkzaamheden. 

Dit klopt een professionele Online Contentstrategie training in 3 modules.  

Deze training is ontwikkeld door MIXmarketing en word meerdere keren per jaar online gegeven.  Dat  kosten zijn vanaf € 99,00.

Informatie over de eerstvolgende training die gegeven wordt vanuit MIXmarketing vind je op www.mixmarketing.nl

 

Global Dutchies is volledig ingericht op zakelijk gebruik. Met de juiste BTW code -gecontroleerd via het VIES systeem-  binnen Europa of vestigingsland buiten Europa betaal je geen BTW. Deze wordt verlegd binnen je eigen land. De facturen (ook historie) kun je altijd terugvinden in je persoonlijke account.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

s2Member®
WhatsApp chat