fbpx

Q&A – Vraag & Antwoord

Q&A

De meest gestelde vragen en antwoorden

Global Dutchies is ontstaan uit de Facebookgroep: wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw. Voor de herkenbaarheid is de naam van de groep aangehouden.

Global Dutchies is officieel ingeschreven in het Benelux Merkenregister. Een register dat beheerd wordt door het Ministerie van Economische Zaken. Global Dutchies mag het ® teken toevoegen, dit staat voor Registered Trademark. Iemand anders kan nu niet zomaar de naam Global Dutchies gebruiken.

Je kunt inloggen rechtsboven in de navigatiebalk of onderaan de webstie via het inlogscherm met de gebruikersnaam en pasword die je zelf hebt aangenaakt toen je lid werd.Vink tijdens het inloggen het vakje aan van: ingelogd bliven. Doe dit zowel op mobiel als op je laptop dan hoef je niet steeds opnieuw in te loggen.  

Dit genereert meer serieuze leden op ons platform. We creëeren een betrouwbaar platform. Kies je voor een jaarlijkse bijdrage of een eenmalige bijdrage dan draag je bij aan ’empowerment’ van meisjes en vrouwen waar ook ter wereld.

Wij willen transparant zijn. De kosten voor betalingsverkeer via Paypal zijn € 0,35 per betaling en een toeslag van 3,5%. 

Voor dit platform is de definitie: een Nederlands sprekende vrouw die woont of heeft gewoond in het buitenland.

De ervaring van wonen in het buitenland schept een band. Je hebt met hetzelfde bijltje gehakt. Vaak heb je aan een paar woorden genoeg om elkaar aan te voelen.

.

Ja, dat mag aan omdat veel vrouwen bij een wereldvrouw op vakantie willen gaan. Het is wel herkenbaar op hun profiel. Vaak zijn dit vrouwen die veel hebben gereisd en dus al veel van de wereld hebben gezien.

Nee, ook ruilen van huizen is mogelijk. In 2019 hebben we het platform uitgebreid met tours en sinds kort met Te Koop, experts en vacatures. Maar ook tours bij Nederlands sprekende vrouwen mogelijk.

1- Je wordt lid van het platform. Via de button de navigatiebalk: ‘lid worden’
2- Na het aanmaken van je account kun je je  accommodatie (of andere service)  toevoegen, het pakket kiezen, foto’s uploaden en aansluitend deze online betalen.

1- Je wordt lid van het platform  via de in de navigatiebalk: ‘lid worden’
2- Na het aanmaken van je eigen account kun je je eigen huis toevoegen voor ruilen, kies je pakket (brons, zilver of goud), upload je foto’s en betaal online de jaarlijkse vergoeding, afhankelijk van je pakketkeuze.

Er zijn 3 pakketten beschikbaar: bronzen, zilver en gouden Dutchies.
Meer details klik hier.

Heb je meerder accommodaties of wil je in een andere categorie (verhuur, ruilen, oppassen)  je accommodatie plaatsen neem dan contact op. Dit kan niet in dezelfde plaatsing. Voor een 2e listing krijg je 50% korting.

Volgens de richtlijnen in de algemene voorwaarden dien je eigenaar te zijn van de accommodatie, deze te huren of te pachten. Twijfel je over de mogelijkheden, neem dan contact op.

Ja hoor, log in en kijk bij tours naar de pakketten en voeg je lokale tour toe.

Wij zijn altijd op zoek naar leuke blogs. We kijken wel naar de diversiteit en onderscheidenheid van blogs. BV 10 bloggers in Frankrijk is een beetje veel van het goede. De blogs dienen UNIEK te zijn, dit betekent geen copy/past van een andere website.  Minimaal 300 woorden + minimaal 2 goede foto’s met toelichting en een foto van jezelf.

Wij plaatsen het op ons platform. Met je naam en een link naar je website. Eindredatie is altijd in handen van Global Dutchies.
Check voor tips over schrijven van blogs klik hier en lees 15 blogtips.

 • Het is gaaf om andere wereldvrouwen te ontvangen in je accommodatie.
 • De facebookgroep biedt geen goede zoekopties en beperkte exposure mogelijkheden, daarnaast continue aanpassing van de werkwijze omdat algortimes regelmatig veranderen.
 • Ondanks dat Facebook nog steeds het grootste platform is, verlaten steeds meer wereldvrouwen FB o.a. door het misgebruik van persoonsgegevens van FB.
 • De jongere wereldvrouw zit niet meer op Facebook.
 • Lees vooral ook de informatie op: waarom Global Dutchies
 • Of wat zeggen andere wereldvrouwen waarom je lid zou moeten worden.

Heel eenvoudig, omdat in de hele wereld ‘de zon voor niks opgaat’ ;-). 

Het bouwen en onderhouden van dit platform kost tijd, research, uren en geld. Wij bieden je een mogelijkheid  inkomsten te genereren en de gasten te ontvangen die jij graag ziet komen. Wij willen graag de diensten en aantal leden laten groeien. Dit betekent meer boekingen voor jou als accommodatie eigenaar. 

Dit vraagt om uren en geld voor doorontwikkeling van het platform en effort in promotie om de wereldvrouwen te bereiken. Hiervoor hebben wij budget nodig! We groeien! Het afgelopen jaar hadden de website en de social media platforms meer dan 20.000 views per maand.

Nee, het Global Dutchies platform is een volledig afgesloten platform. Iets kan alleen in Social Media komen als de link actief gedeeld wordt. Daar zorgt Global Dutchies voor maar voor de details moet iemand lid en ingelogd zijn.

Stuur een mail naar ria@globaldutchies.nl Wij kijken per fase hoe we dit eventueel kunnen invullen en of het in lijn is met de strategie van Global Dutchies. 

Na het aanmaken van je account ontvang  je een mail met het verzoek je account te activeren. Vervolgens kun je inloggen met je net aangemaakte gebruikersnaam en paswoord. Vervolgens maak je je profiel aan. Het liefst met je eigen naam en een profielfoto. Hierdoor weten andere wereldvrouwen waar je woont, of je een accommodatie hebt of dat je alleen op vakantie wilt gaan bij andere groepsleden. 

Kies je voor een jaarlijkse kleine bijdrage dan kan dit via Paypal en via je creditcard. Kies je voor een eenmalige storting dan kan dit alleen via PayPal.
De wereldvrouwen wonen en werken overal ter wereld. Dus vermoeden we dat de meeste wereldvrouwen wel over een PayPal account of een creditcard beschikken.

In deze besloten eigen omgeving kun je het profiel wijzigen, je facturen bekijken, privé berichten versturen van en aan andere leden. Je accommodatie wijzigen, updates, nieuws, blogs, vragen en tip lezen van andere leden. Ook kan je hier reageren op berichten van andere leden.

 • Dropdown menu rechtsboven
 • Rechtboven in de zwarte balk zit voor je profielfoto een dropdown menu. Klik hier op je naam  om naar de community te gaan of kies een van de andere mogelijk heden om direct ergens naar toe te gaan. (let op dit omdat dit platform geen Facebook is, zijn dus de navigatie en de mogelijkheden zijn verschillend).

 • Mijn profiel wijzigen: hier wijzig je de gegevens van je profiel, ben je bijvoorbeeld verhuisd naar een ander land dan kan je dat hier aanpassen.

 • Uitloggen: hiermee log je uit het systeem. Bij een volgend bezoek dien je opnieuw met je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Makkerlijker is  om gewoon ingelogd te blijven.

 • Mijn activiteiten: klik je hier op dan kom je op je eigen wall/startpagina terecht, jouw updates of in een van de groepen. Let op. Als lid zit je automatisch in de groep: Global Dutchies Community. Er zijn meer groepen, die zijn voor specifieke doeleinden ingericht.
  • Persoonlijk: naar je eigen updates.
  • Vermeldingen: iemand heeft je getagd of de admin heeft een bericht voor je.
  • Favorieten: de accommodaties die jij tot je favorieten hebt benoemd.
  • Groepen: als lid zit je automatisch in de groep: Global Dutchies Community. Er zijn meer groepen, die zijn voor specifieke doeleinden ingericht en op uitnodiging. Standaard gaat deze link naar de groeps verhalen van de Global Dutchies community

 • Profiel: klik je hierop dan kom je op je ingevulde profiel
  • Profiel heeft nog een dropdown menu.  Gelijk doorklikken naar:  bekijken, bewerken, profielfoto wijzigen en omslag foto wijzigen.

 • Berichten: klik je opbercihten dan ga je naar je postvak in
  • Berichten heeft nog een dropdown menu. Gelijk doorklikken naar: postvak in, met ster, verzonden, opstellen en siteberichten (vanuit de admins)
 • Groepen: klik hierop om naar alle groepen te gaan. Is alleen van toepassing bij meerdere groepen. Anders kan je beter het niveau hoger groepen gebruiken.
  • Groepen heeft nog een dropdown menu: Lidmaatschappen, naar dezeldfe pagina als algemeen groepen. Ben je uitgenodigd voor een andere groep dan staat dat vermeld bij groepsuitnodigingen anders staat er geen uitstaande groepsuitnodigingen. 

 • Instellingen:  hiermee ga je direct naar de pagina waar je kunt aangeven waarover je email wilt ontvangen.
  • Instellingen heeft nog een dropdown menu: idem e-mail, hiermee ga je naar de zelfde pagina als instellingen. Export data: hier kun je al je data downloaden en opslaaan. Wil je je paswoord wijzigen dan kan dit via ‘Change password’.

 • Ik ben mijn paswoord vergeten? : bij je inlogscherm kan je dit aangeven. Volg verder de instructies op.

Ja dat kan. Als je als Gouden Global Dutchies op het platform staat krijg je een interview aangeboden.

Dit klopt een professionele Online Contentstrategie training in 3 modules.  

Deze training is ontwikkeld door MIXmarketing en word meerdere keren per jaar online gegeven.  Dat  kosten zijn vanaf € 99,00.

Informatie over de eerstvolgende training die gegeven wordt vanuit MIXmarketing vind je op www.mixmarketing.nl

 

Global Dutchies is volledig ingericht op zakelijk gebruik. Met de juiste BTW code -gecontroleerd via het VIES systeem-  binnen Europa of vestigingsland buiten Europa betaal je geen BTW. Deze wordt verlegd binnen je eigen land. De facturen (ook historie) kun je altijd terugvinden in je persoonlijke account.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat

Ben je lid? Log dan in om alles te zien.

Nog geen Lid?