fbpx

Q&A – Vraag & Antwoord

Global Dutchies - wereldvrouw op vakantie

Q&A Global Dutchies vakantie platform

Wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw (facebookgroep)

Global Dutchies checken accommodatie Q&A Ik krijg de melding dat ik lid moet worden om pagina’s te zien, maar ik ben al lid.

Je kunt inloggen rechtsboven in de navigatiebalk of onderaan de webstie via het inlogscherm met de gebruikersnaam en pasword die je zelf hebt aangenaakt toen je lid werd.Vink tijdens het inloggen het vakje aan van: ingelogd bliven. Doe dit zowel op mobiel als op je laptop dan hoef je niet steeds opnieuw in te loggen. 

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Waarom moet ik € 2,- betalen om lid te kunnen worden?

Dit genereert meer serieuze leden op ons platform, we voorkomen hierdoor ‘fake’ accounts’ We creëeren een betrouwbaar platform. Daarnaast kunnen we als groep een beetje bij dragen aan ’empowerment’ van meisjes en vrouwen waar ook ter wereld.

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Waarom moet ik betalingsverkeerskosten betalen?

Wij willen transparant zijn. De kosten voor betalingsverkeer via Paypal zijn € 0,35 per betaling en een toeslag van 3,5%. Wij willen graag de donatie, die al laag is, aan het goede doel op € 2,00 houden en niet minder.

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Wat is een wereldvrouw?

Voor dit platform is de definitie: een Nederlands sprekende vrouw die woont of heeft gewoond in het buitenland.

Global Dutchies checken accommodatieWaarom is het belangrijk om te weten of een vrouw op het platform een wereldvrouw is?

De ervaring van wonen in het buitenland schept een band. Je hebt met hetzelfde bijltje gehakt. Vaak heb je aan een paar woorden genoeg om elkaar aan te voelen.

Global Dutchies checken accommodatieMogen ook ‘niet’ wereldvrouwen lid worden.

Ja, dat mag aan omdat veel vrouwen bij een wereldvrouw op vakantie willen gaan. Het is wel herkenbaar op hun profiel. Vaak zijn dit vrouwen die veel hebben gereisd en dus al veel van de wereld hebben gezien.

Global Dutchies checken accommodatieIs dit platform alleen voor verhuur van accommodaties?

Nee, ook ruilen van huizen of oppassen op een huis met of zonder huisdieren is mogelijk. Maar ook tours bij Nederlands sprekende vrouwen mogelijk.

Global Dutchies checken accommodatieIk heb een accommodatie beschikbaar voor verhuur? Wat moet ik doen?

1- Je wordt lid van het platform door je donatie aan een goed doel via de ‘word lid’ button. Boven in de navigatiebalk: ‘lid worden’
2- Na betaling kun je je accommodatie toevoegen, het pakket kiezen, foto’s uploaden en aansluitend deze online betalen.

Global Dutchies checken accommodatieIk wil graag mijn huis aanbieden om te ruilen? Wat moet ik doen?

1- Je wordt lid van het platform door je donatie aan een goed doel via de word lid button. Boven in de navigatiebalk: ‘lid worden’
2- Na betaling kun je je eigen huis toevoegen voor ruilen, kies je pakket (brons, zilver of goud), upload je foto’s en betaal online de jaarlijkse vergoeding, afhankelijk van je pakketkeuze.

Global Dutchies checken accommodatieIk zoek een oppas voor mijn huis en mijn huisdieren? Wat moet ik doen?

1-Je wordt lid van het platform door je donatie aan een goed doel via de word lid button. Boven in de navigatiebalk: ‘lid worden’
2-Na betaling kan je je eigen huis toevoegen voor oppassen, het pakket kiezen, foto’s uploaden en aansluitend deze online betalen per maand of per jaar.

Global Dutchies checken accommodatieWelke pakketen zijn er?

Er zijn 3 pakketten beschikbaar: bronzen, zilver en gouden Dutchies.
Meer details klik hier.

Global Dutchies checken accommodatieIk heb meerdere accommodaties. Wat kost het om een 2e accommodatie op het platform te plaatsen?

Heb je meerder accommodaties of wil je in een andere categorie (verhuur, ruilen, oppassen)  je accommodatie plaatsen neem dan contact op. Dit kan niet in dezelfde plaatsing. Voor een 2e listing krijg je 50% korting.

Global Dutchies checken accommodatieIk heb een reserveringsbureau, c.q. ik ben reisagent. Mag ik mijn accommodaties plaatsen?

Volgens de richtlijnen in de algemene voorwaarden dien je eigenaar te zijn van de accommodatie, deze te huren of te pachten. Twijfel je over de mogelijkheden, neem dan contact op.

Global Dutchies checken accommodatieIk heb geen accommodatie maar verzorg wel tours op de plek waar ik woon, mag ik die ook op het platform plaatsen?

Ja hoor, log in en kijk bij tours naar de pakketten en voeg je locale tour toe.

Global Dutchies checken accommodatieIk schrijf blogs. Mag ik die plaatsen op jullie website?

Wij zijn altijd op zoek naar leuke blogs. We kijken wel naar de diversiteit en onderscheidenheid van blogs. BV 10 bloggers in Frankrijk is een beetje veel van het goede. De blogs dienen UNIEK te zijn, dit betekent geen copy/past van een andere website.  Minimaal 300 woorden + minimaal 2 goede foto’s met toelichting en een foto van jezelf.

Wij plaatsen het op ons platform. Met je naam en een link naar je website. Eindredatie is altijd in handen van Global Dutchies.
Check voor tips over schrijven van blogs klik hier en lees 15 blogtips.

Global Dutchies checken accommodatieKunnen jullie geld voor mijn Goede doel inzamelen?

Voor de komende persiode zamelen we geld in voor de projecten vernoemd op ons platform.

Global Dutchies checken accommodatieWat zijn de voordelen om als wereldvrouw met een accommodatie op dit platform te staan?

 • Het is gaaf om andere wereldvrouwen te ontvangen in je accommodatie.
 • De facebookgroep biedt geen goede zoekopties en beperkte exposure mogelijkheden, daarnaast continue aanpassing van de werkwijze omdat algortimes regelmatig veranderen.
 • Ondanks dat Facebook nog steeds het grootste platform is, verlaten steeds meer wereldvrouwen FB o.a. door het misgebruik van persoonsgegevens van FB.
 • De jongere wereldvrouw zit niet meer op Facebook.
 • Lees vooral ook de informatie op: waarom Global Dutchies
 • Of wat zeggen andere wereldvrouwen waarom je lid zou moeten worden.

Global Dutchies checken accommodatieWaarom moet ik betalen voor dit platform, terwijl de Facebook groep gratis is?

Heel eenvoudig, omdat in de hele wereld ‘de zon voor niks opgaat’ ;-). 

Het bouwen en onderhouden van dit platform kost tijd, research, uren en geld. Wij bieden je een mogelijkheid  inkomsten te genereren en de gasten te ontvangen die jij graag ziet komen. Wij willen graag de diensten en aantal leden laten groeien. Dit betekent meer boekingen voor jou als accommodatie eigenaar. 

Dit vraagt om uren en geld voor doorontwikkeling van het platform en effort in promotie om de wereldvrouwen te bereiken. Hiervoor hebben wij budget nodig! We groeien! Het afgelopen jaar hadden de website en de social media platforms meer dan 20.000 views per maand.

Global Dutchies checken accommodatie Als ik iet op het platfom post, komt dit ook gelijk op Facebook?

Nee, het Global Dutchies platform is een volledig afgesloten platform. Iets kan alleen in Social Media komen als de link actief gedeeld wordt. Daar zorgt Global Dutchies voor maar voor de details moet iemand lid en ingelogd zijn.

Global Dutchies checken accommodatieWie werken er aan het platform?

Alleen Wereldvrouwen werken het platform of dragen hier aan bij met kennis!

Ria Luitjes:
8 jaar Curacao, nu 3,5 jaar Nederland.
Oprichtster van de groep: wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw. Oprichtster Global Dutchies.
Concept, idee, teksten, webdisign en investeerder.

Carolien Santvoord:
Mexico al 16 jaar, eigenaar Hotel Maya Luna
Website designer & techniek Global Dutchies platform

Global Dutchies checken accommodatieIk wil graag mijn expertise inzetten voor het platform, kan dat?

Stuur een mail naar ria@globaldutchies.nl Wij kijken per fase hoe we dit eventueel kunnen invullen en of het in lijn is met de strategie van Global Dutchies. 

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Hoe werkt de Global Dutchies communitie?

Global Dutchies checken accommodatieHoe word ik lid? Hoe werkt het?

Na het betalen van je lidmaatschap via Paypal van € 2,00 voor het Goede doel ontvang je een mail (in het mailaccount van je Paypal account) met het verzoek je profiel aan te maken. Het liefst met je eigen naam en een profielfoto. Hierdoor weten andere wereldvrouwen waar je woont, of je een accommodatie hebt of dat je alleen op vakantie wilt gaan bij andere groepsleden, maar ook of je mogelijk geen ‘buitenland wonen’ ervaring hebt.

Na het aanmaken van je profiel graag je profiel aanmaken met je foto, coverfoto, over wie je bent……. omdat je het persoonlijk maakt.

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Hoe kan ik betalen voor mijn lidmaatschap?

Dit kan via Paypal en via je creditcard.  We wonen en werken overal ter wereld. dus vermoeden we dat de meeste wereldvrouwen wel over een PayPal account of een creditcard beschikken.

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Wat kan ik allemaal?

In deze besloten eigen omgeving kun je het profiel wijzigen, je facturen bekijken, privé berichten versturen van en aan andere leden. Je accommodatie wijzigen, updates, nieuws, blogs, vragen en tip lezen van andere leden. Ook kan je hier reageren op berichten van andere leden.

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Wat betekenen de verschillende buttons?

 • Dropdown menu rechtsboven
 • Rechtboven in de zwarte balk zit voor je profielfoto een dropdown menu. Klik hier op je naam  om naar de community te gaan of kies een van de andere mogelijk heden om direct ergens naar toe te gaan. (let op dit omdat dit platform geen Facebook is, zijn dus de navigatie en de mogelijkheden zijn verschillend).

 • Mijn profiel wijzigen: hier wijzig je de gegevens van je profiel, ben je bijvoorbeeld verhuisd naar een ander land dan kan je dat hier aanpassen.

 • Uitloggen: hiermee log je uit het systeem. Bij een volgend bezoek dien je opnieuw met je gebruikersnaam en wachtwoord in te loggen. Makkerlijker is  om gewoon ingelogd te blijven.

 • Mijn activiteiten: klik je hier op dan kom je op je eigen wall/startpagina terecht, jouw updates of in een van de groepen. Let op. Als lid zit je automatisch in de groep: Global Dutchies Community. Er zijn meer groepen, die zijn voor specifieke doeleinden ingericht.
  • Persoonlijk: naar je eigen updates.
  • Vermeldingen: iemand heeft je getagd of de admin heeft een bericht voor je.
  • Favorieten: de accommodaties die jij tot je favorieten hebt benoemd.
  • Groepen: als lid zit je automatisch in de groep: Global Dutchies Community. Er zijn meer groepen, die zijn voor specifieke doeleinden ingericht en op uitnodiging. Standaard gaat deze link naar de groeps verhalen van de Global Dutchies community

 • Profiel: klik je hierop dan kom je op je ingevulde profiel
  • Profiel heeft nog een dropdown menu.  Gelijk doorklikken naar:  bekijken, bewerken, profielfoto wijzigen en omslag foto wijzigen.

 • Berichten: klik je opbercihten dan ga je naar je postvak in
  • Berichten heeft nog een dropdown menu. Gelijk doorklikken naar: postvak in, met ster, verzonden, opstellen en siteberichten (vanuit de admins)
 • Groepen: klik hierop om naar alle groepen te gaan. Is alleen van toepassing bij meerdere groepen. Anders kan je beter het niveau hoger groepen gebruiken.
  • Groepen heeft nog een dropdown menu: Lidmaatschappen, naar dezeldfe pagina als algemeen groepen. Ben je uitgenodigd voor een andere groep dan staat dat vermeld bij groepsuitnodigingen anders staat er geen uitstaande groepsuitnodigingen. 

 • Instellingen:  hiermee ga je direct naar de pagina waar je kunt aangeven waarover je email wilt ontvangen.
  • Instellingen heeft nog een dropdown menu: idem e-mail, hiermee ga je naar de zelfde pagina als instellingen. Export data: hier kun je al je data downloaden en opslaaan. Wil je je paswoord wijzigen dan kan dit via ‘Change password’.

 • Ik ben mijn paswoord vergeten? : bij je inlogscherm kan je dit aangeven. Volg verder de instructies op.

Global Dutchies checken accommodatie Q&A Shortlinks:

Boven in de navigatiebalk kun je heel snel inloggen/uitloggen, direct naar alle leden en naar de algemene groep.

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Ik zie verschillende wereldvrouwen met een interview op het platform staan. Kan ik ook hiervoor in aanmerking komen? 

Ja dat kan. Als je als Gouden Global Dutchies op het platform staat krijg je een interview aangeboden.

Global Dutchies checken accommodatieQ&A Ik zie dat er ook marketingtrainingen gegeven worden. Kan ik meedoen en wat zijn de kosten?

Dit klopt een professionele Online Contentstrategie training in 3 modules. Voor vrouwen met een vermelding -listing- op Global Dutchies is de Content strategie training gratis. Een mooie extra service om je accommodatie of tour nog beter op de kaart te zetten.

Deze training is ontwikkeld door MIXmarketing en word twee keer per jaar, in het na- en voorjaar, online gegeven voor aangesloten Global Dutchies (met listing). Heb je geen listing op ons platform maar wil je wel graag de training volgen? Dat kan ook maar dan zijn de kosten zijn € 99,00.

Informatie over de eerstvolgende training die gegeven wordt vanuit MIXmarketing vind je hier.

Ik heb een bedrijf, moet ik BTW betalen en krijg ik een factuur?

Ja, Global Dutchies is volledig ingericht op zakelijk gebruik. Met de juiste BTW code -gecontroleerd via het VIES systeem-  binnen Europa of vestigingsland buiten Europa betaal je geen BTW. Deze wordt verlegd binnen je eigen land. De facturen (ook historie) kun je altijd terugvinden in je persoonlijke account.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WhatsApp chat

Ben je lid? Log dan in om alles te zien.

Of draag voor € 2,40 p/j. bij aan de empowerment van meisjes, samen met vele andere wereldvrouwen.