Ik kan echt van alles verzinnen om te doen tijdens de lockdown. Tuinieren, koken, klussen, schilderen, wandelen, lezen, binge watchen, spelletjes spelen de kids, helpen met het lego, kinderkamers opruimen ....en ga zo nog maar even door. Maar ik heb er echt totaal geen zin in! Echt hoe lui kan een mens zich voelen. Dat krijg je doordat elke dag hetzelfde lijkt, in dezelfde omgeving, met dezelfde mensen dezelfde patronen. Pffff 

Mensenmens

Ik merk dat ik een mensenmens ben en mij bovendien het beste voel als ik iets kan betekenen voor een ander. Het standaard ritueel zoals koken wassen etc., dat bedoel ik dus niet. Nee, in deze crisis wil ik serieus iets betekenen voor mijn medemens. Graag iets meer dan een maandelijkse donatie aan de Voedselbank.

Annuleringen

Ook ik heb inmiddels ook de annuleringen van ons appartement in Scheveningen binnen. Twee maal goed geslikt en toen de aanbetalingen teruggestort. Tot juli had ik het twee maal verhuurd. Helaas gaat dat dus niet meer door. In tegenstelling tot hier bij ons op Curaçao, waar echt alles op zijn gat ligt mogen in Nederland de aannemers gewoon aan het werk. Dus ik pak deze kans en ga de geplande renovatie maar meteen helemaal doorvoeren. We gaan er gewoon vanuit dat na dit alles, vele Global Dutchies ons appartementje willen huren.

Laat mij helpen…..

De zaken op kantoor van ons eigen bedrijf  verlopen voor zover mogelijk goed. Voor mij nog meer reden om mijn tijd nuttig te besteden. Handen uit de mouwen. Mondkapje op en gaan! Ik heb al veel mensen via de social media mijn hulp aangeboden. Laat mij rijden, voedselpakketten maken, donateurs werven, registraties uitvoeren... een luisterend oor zijn....Iets! 

Maar dat werkt blijkbaar niet zo. Geen enkele reactie……..

lockdown blog anneke global dutchies covid19 curacao
Een van de verzameltafels in de supermarkt op Curacao

Korte lijntjes

Hoe dan wel? De truc blijkt te zijn; gebruik te maken van hele korte lijntjes. Het is eindelijk gelukt! Morgen is ‘mijn kentekendag’, dus ga ik boodschappen doen. (tijdens de lockdown mag je alleen met een bepaalde letter op een bepaalde dag op straat rijden, van en naar de supermarkt)
Ik heb aan een goede kennis; hoofd van een maatschappelijke zorginstelling, gevraagd of ik iets kon betekenen voor een of meerdere van zijn cliënten. Yes! Eindelijk, want binnen vijf minuten kreeg ik een reactie; ja, dat kan.

De komende weken...maanden...ga ik voor een moeder met vier kinderen de levensmiddelen verzorgen. Ze zit met haar kinderen in een soort ‘blijf van mijn lijfhuis’. Om de veiligheid van deze vrouw te garanderen is discretie van belang. Ik spreek dan ook af met een tussenpersoon op een neutrale locatie om de goederen af te leveren. Net als vele anderen hebben ook de vrouwen in het blijf van mijn lijfhuis, nu geen werk meer. Geen werk is geen inkomen. Deze vrouwen kunnen, ook tijdens de lockdown niet zomaar even naar de supermarkt, als ze al überhaupt vervoer hebben..... 

Ik weet het is een druppel op de gloeiende plaat maar ik ben blij dat ik er concreet iets kan betekenen voor dit gezin.

Ik besef mij dat er zo nog honderden, zo niet duizenden voorbeelden zijn. Afschuwelijk. Ik hoop dat we samen goed uit deze lockdown komen.

Wordt vervolgd...

Anneke

Social Media

6 reacties

 • Super dat het gelukt is, ja we moeten creatief zijn en alle beetjes helpen. Succes!
  Hier op Aruba net zo lastig om iets te doen, gelukkig wel meer bewegingsvrijheid dan bij jullie.
  Ondanks dat ik een esaentieel beroep heb kan ik toch alleen vanuit huis en telefonisch mijn werk doen.
  We maken er maar het beste van.
  Saludos

  Antwoord
 • Zo herkenbaar. Inderdaad er liggen nog vele klussen te wachten, maar het kost een hoop moeite om er aan te beginnen. Ook het iets willen doen voor de mede-mens is zeer herkenbaar, maar waar begin je…. Naast de donatie aan de voedselbank, voorzie ik nu wekelijks drie personen van de noodzakelijke boodschappen. Een kleine bijdrage in deze enorme crisis. Samen maak je een verschil. Hoe groot deze dan ook mag zijn.

  Antwoord
  • Ja dat dacht ik al Lida. Inderdaad is het heel mooi om te zien hoeveel mensen zich inzetten of willen inzetten. Ieder op zijn of haar eigen wijze.

   Antwoord
 • Ja, zo proberen we allemaal op ons eigen manier een steentje bij te dragen! Jij bent trouwens ook goed bezig Anneke met je veiling van je mooie schilderij tbv de Voedselbank!

  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat