Mijn ‘Sanctuary’ van waaruit ik de Zuid-Afrikaanse dieren gade sla

De 2e dag van december, nog 18 dagen en dan gaat mijn 'sanctuary' dicht… nu niet voor een Lock down, maar om even bij te komen.

De Lock down in Zuid-Afrika is over en voor eenieder die haar reis wil plannen zijn de regels; dat je in het bezit moet zijn van een negatieve COVID-19 verklaring niet ouder dan 72 uur. Je zou verwachten dat ik hier op zat te wachten, maar het is ongelooflijk hoe de zaken hier zijn gelopen.

DSC07759
Nog nooit waren de Giraffen zo dicht bij ons huis.

Lekker bezig in en om het huis

Ik was helemaal niet gericht op opengaan omdat we nog zo ontzettend lekker bezig waren met het in en om het huis verfraaien van ons Huiskamerrestaurant en B&B. Alhoewel juli en augustus heel moeilijk voor me waren…geen zoon die op bezoek kon komen, maar ook niets of niemand anders ervoor in de plaats om me af te leiden. Dus toen we eind augustus weer Zuid-Afrikaanse gasten mochten ontvangen, hebben we flink zitten wikken en wegen of we dat wel of niet zouden doen. Ik vond het een gecalculeerd risico, maar eigenlijk wil ik geen risico nemen. Dan denk ik direct ook weer dat je dan niets moet doen, want je zou maar eens een aanvaring krijgen met een Nyala* of verkeerd van het keukentrapje vallen tja dan weet je ook niet hoe dat afloopt......

DSC07612
*Nyala, middelgrote antilope met spiraal hoorns

Als een lopend vuurtje

In goed overleg besloten we om boekingen aan te nemen en ik weet niet wat er gebeurde, maar het nieuws ging als een lopend vuurtje en het leek wel of Lephalale zat te wachten om er op uit te gaan. Aan drukte was geen gebrek. Het was eerder een uitdaging met mezelf om NEE te leren zeggen. Tijdens de Lock down had ik in mijn hoofd een beetje gepland wat we allemaal zouden gaan doen…......en we waren eigenlijk nog niet klaar. Als je dat ooit al bent! Omdat we dachten zeeën van tijd te hebben deden we het redelijk rustig aan. Tussen het klussen door genoten we van het heerlijke winterweer.

Mijn ‘Sanctuary’ van waaruit ik de dieren gade sla

Er werd een mooi nieuw terras neergezet met een hout gestookte hot-tub en toen dat gereed was lag ik daar heerlijk elke dag in. Er moest een ‘Daybed’ op het terras komen, ook dat werd door Jan kunstig in elkaar getimmerd. Vanuit de Kaap arriveerde het matras want dat moest in stijl met de rest zijn. De rugkussens laten nog even op zich wachten. Het is gewoon allemaal te leuk om uit te zoeken en te decoreren. Als er geen gasten zijn is het mijn ‘Sanctuary’ van waar ik de dieren gade sla. Ook dook ik weer helemaal in het maken van foto’s en er werd een nieuw gedeelte tot tuin omgetoverd.
Alles onder de noemer om het verblijf van onze gasten nog prettiger te maken. Maar daarbij ook onszelf niet te vergeten. Wij houden nog altijd van Zuid-Afrika en genieten dagelijks. Dat gevoel delen we graag.

my santuary Zuid Afrika Global Dutchies
Zuid-Afrikaanse dieren kijken.........

In 2021 weer 100% gastvrouw zijn

Over een paar weken sluiten we weer even om menu’s te veranderen, te lezen, relaxen, de kruiden- groenten border operationeel te krijgen. Ook haal ik de naaimachine uit de kast om wat vermaakwerk te doen.
Ik weet zeker dat we ons niet gaan vervelen en kijk er naar uit om in 2021 weer heerlijk voor 100% gastvrouw te zijn… met mijn nieuwe sanctuary...

sanctuary Astrid Zuid Afrika Global Dutchies
Astrid's sanctuary..........

Wil je meer weten over onze Food & Wine Experience? Kijk dan op hier op Global Dutchies voor mijn contact gegevens. Of kijk snel naar onze accommodatie Zeelandhuys @ Opikopi.
Je mag ons natuurlijk ook volgen op www.instagram.com/zeelandhuys of op Facebook, graag zelfs!

Social Media

10 reacties

 • Je blijft boeien. Als mens maar ook was fotografe en auteur. Heerlijk verhaal, Astrid. Ik wens je een heerlijke rusttijd toe. geniet van het klussen geniet van elkaar en geniet van de rust dikke knuffel

  Antwoord
 • Zo te lezen kunnen jullie je goed bezig houden. Wat een spirit en wat prachtig ziet het eruit. Ik zou graag weer langs willen komen maar het zit er voorlopig even niet in. Gelukkig heb je genoeg gasten om te entertainen. Blijf vooral genieten.

  Antwoord
  • He jammer, zou gezellig zijn… De witte vlinders zijn er ipv een witte kerst… Alles is mooi groen en ik zou je advies en hulp in de tuin wel kunnen gebruiken xxx

   Antwoord
 • Oh wat een heerlijk verhaal. Het klinkt allemaal alsof er geen brekingen meer zijn. Plannen maken voor DD gasten en zelf ook genieten. Jezelf over de moeilijke tijd heen getild en samen met Jan weer verder gaan voor jullie gasten.
  Wb dan verrast worden door gasten die je niet had verwacht.
  Wat heerlijk dat jullie meebewegen met met de natuur om je heen: in beweging blijven en veranderen. Knap hoor.
  Ik zou zo op jullie nieuwe terras willen komen zitten en lekker in jullie ‘tobbe’ met een glaasje wijn.
  Inderdaad: goed van jullie om de plaatselijke economie te blijven steunen.
  Heerlijk te lezen dat je uit je dal bent Astrid. 💋

  Antwoord
  • Dank je wel Wilma voor je lieve woorden, misschien dat een reisje naar ’t noorden van Zuid-Afrika er ooit nog eens inzit, wat zou dat leuk zijn x

   Antwoord
 • Als je dit verhaal leest is het eerste wat in je opkomt naar je koffer te rennen, inpakken en vliegen maar…….
  Heerlijk verhaal en fantastische foto’s.

  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat