Bourgondië, no. 4 mooiste vakantiebestemming ANWB

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen voor 2022? Volgens de ANWB staat Bourgondië op 4. We duiken in dit artikelen eens wat dieper in op al het moois en lekkers dat Bourgondië te bieden heeft.

Als we Bourgondië zeggen, dan denken de meeste van ons gelijk aan lekker eten, goede wijnen, kloosters, burchten, kastelen, eindeloze bossen en vele wijngaarden. Vooral de eerste twee aspecten worden geassocieerd met een “Bourgondisch” leven leiden. Maar wát betekend “Bourgondisch” nou eigenlijk? Het bijvoeglijk naamwoord “Bourgondisch” heeft een historische achtergrond en het wordt geassocieerd met “van het leven genieten”.

Bourgogne-Frachne-Comté

Sinds 2016 is de regio Bourgondië samengevoegd met de regio Frachne-Comté (vergelijkbaar met de provincies in Nederland). We hebben een opsomming gemaakt van de leukste dorpen/bezienswaardigheden in deze regio.

Dijon – hoofdstad van de regio. Staat ook bekend als “de stad met de honderd kerktorens” want... er zijn er wel honderd. Daarnaast staat de stad ook bekend om zijn mosterd, het paleis van de Hertogen van Bourgondië, de kathedraal van Dijon, de Notre-Dame, het klooster Champmol en zijn er diverse musea te vinden.

Beaune – ook wel de wijnhoofdstad van Bourgondië genoemd en is erkend als UNESCO-werelderfgoed vanwege de wijngaarden en de productie. De stad kent een prachtig historisch ommuurd centrum met vele middeleeuwse straatjes. De stad staat ook bekend om Hospices de Beaune. Een voormalig ziekenhuis en armenhuis uit de 15e eeuw. Dit prachtige gebouw is een bezoekje zeker waard.

Morvan – natuurpark met heuvelachtig landschap, granietrotsen en watervallen.

Nevers – ook Nevers heeft een prachtige historische binnenstad met vele mooie oude straatjes, winkeltjes, restaurants en andere mooie oude gebouwen. Palais ducal de Nevers Staat bekend als het mooiste oudste gebouw van de stad, zeker de moeite waard dus om te bezoeken. Ook de kerk Saint-Étienne en de kathedraal van de stad zijn mooie bezienswaardigheden die ook zeker een blik waardig zijn.

Vezelay – wellicht door vele erkend als een van de mooiste steden van Frankrijk. De stad kent vele mooie historische straatjes en gebouwen maar de bekendste is toch wel de abdij van Vezelay (die ook op de lijst van UNESCO-werelderfgoed staat). In deze stad kun je uren doorbrengen door gewoon door de mooiste straatjes de wandelen en te genieten van alles om je heen. In de buurt van de stad staat Kasteel van Bazoches. Een prachtig historisch monument. Vanuit het kasteel kun je genieten van een prachtig uitzicht op de stad.

Auxerre – deze stad staat bekend om zijn middeleeuwse stadswallen, gezellige boulevards, historische binnenstad, leuke winkeltjes en gezellige restaurants. In de omgeving van de stad valt er ook veel moois te bezichtigen: de abdij van Fontenay, de abdij van Pontigny, de grotten van Arcy-sur-Cure en kasteel Guedelon.

Wereldvrouwen in Bourgondië

Er wonen twee wereldvrouwen in deze regio die beide een prachtige accommodatie voor de vakantieverhuur beschikbaar hebben:

Klik hier voor de accommodatie van Amber van Schendel in Besançon

Klik hier voor de accommodatie van Nancy Blok in natuurpark Morvan

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat