Schotland, no. 7 mooiste vakantiebestemming ANWB

Wat zijn de mooiste vakantiebestemmingen voor 2022? Volgens de ANWB staat Schotland op 7. We duiken in dit artikelen eens wat dieper in op dit magische land.

Schotland, het is bijna twee keer zo groot als Nederland en staat bekend om de sprookjesachtige landschappen, de prachtige kastelen en het kent vele legendes en mythes.  Waarbij het monster van Loch Ness een van de meest bekende is. Daarnaast wordt Schotland vaak als filmset gebruikt vanwege zijn karakteristieke landschappen. Lees hieronder onze tips voor een geslaagde reis door Schotland.

Edinburg, de hoofdstad van Schotland. Ook wel bekend als ‘Auld Reekie’. Het betekend Old Smokey. De stad wordt zo genoemd vanwege zijn duistere kant uit het verleden. Leer hier meer over door de vele tours die er worden gegeven.

Glascow de cultuurhoofdstad van Schotland en tevens ook de grootste stad. Het heeft groene parken, mooie musea, victoriaanse architectuur, botanische tuinen. Kortom, een stad die ook niet overgeslagen mag worden.

Als echte Harry Potter fan (en ook als niet-Harry Potter fan) moet je deze Zweinstein Express route beleven. De route brengt je van Fort William naar Mallaig (of andersom) met The Jacobite stroomtrein. Deze stoomtrein rijdt over de West Highland Line waarbij je jezelf in een sprookje waant. Onderweg kom je prachtige dorpjes en meren tegen en ook het bekende Glenfinnan-viaduct.

Mallaig, een klein vissersdorpje aan de schotse westkust met een kleurrijke haven. Het is een populaire bestemming voor een strandvakantie, maar je kunt er ook heerlijk wandelen of fietsen. Dit zijn een aantal must see stranden: White Sands of Camusdarach en de Silver Sands of Morar.

Glencoe, een prachtige vallei gelegen in een van de mooiste gebieden van Schotland. De vallei kent een droevige geschiedenis. Meer dan 300 jaar geleden vond hier een historische slag tussen het Schotse en Engelse leger plaats

De Schote eilanden

Het zijn er bijna zo’n 800, verdeeld over vier eilandgroepen: Orkney-eilanden, Shetlandeilanden, Binnen-Hebriden en de buiten-hebriden. Sommige mensen beweren dat deze Schotse eilanden een van de mooiste stranden bezitten Europa. Daarom hebben we er hieronder een aantal opgesomd:

Isle of Skye, een paradijs voor wandelaars, bergbeklimmers en de natuurliefhebbers. Must-sees: The Old Man of Storr, Trotternish Ridge, Cuillin, Talisker Bay, Dunvegan Castle, Fairy Flag.

Scotland - Port Isle of Skye
Port - Isle of Skye

Mull, Het eiland van de prachtig, gekleurde huisjes en waar er bijzondere dieren te spotten zijn. Daarom deze Must-sees: Tobermory, Calvary Bay, Duart Castle, Glengorm Castle, Lochbuie Standing Circle.

Islay, het eiland voor de whiskey liefhebbers. Er zijn op Islag maar liefst 9 whiskydistilleerderijen te vinden. Wederom is de natuur hier ook weer prachtig en zijn er diverse ruïnes te bezichtigen. Must-sees: de whiskydistilleerderijen, Dunyvaig Castle.

Jura, een klein eilandje met welgeteld 1 whiskydistilleerderijen en 1 hotel. Als je van rust en prachtige natuur houdt, moet je dit eilandje zeker niet overslaan.

Staffa, klein en onbewoond met prachtige grotten. Must-see: Fingal’s Cave.

North Uist en South Uist, deze twee eilandjes zijn een must-see voor de vogelliefhebbers.

Lewis and Harris, een prachtig authentiek eiland, dat soms als twee eilanden wordt beschouwd. Voor de Schotse cultuur moet je hier zijn. Must-sees: Lews Castle, Callanish Standing Stones, Luskentyre Sands.

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat