fbpx

‘Out of Africa’… blijft altijd een rode draad in mijn leven

'Out of Africa'. De romantiek die om het koloniale Afrika hangt, de exotische dieren, het overweldigende landschap het spreekt allemaal tot de verbeelding. In mijn hoofd speelt de prachtige muziek van Mozart (bewerkt door J Barry)… en waan ik me in een film. 'Out of frica'.

Een bruiloft

Gloabl dutchies blog Astrid out of africa safari chiqueIn Mei verschijnt er in mijn mail een uitnodiging voor een bruiloft, dress-code is Safari Chique. Direct heb ik al een beeld van hoe het moet worden maar dat blijkt niet heel erg mee te vallen als je in Lephalale woont. Toch weet ik het in de door mij gewenste stijl te krijgen en zie ik uit naar een korte vakantie in en om het Kruger Nationale Park.

Tussen de Wild Tuinen leven

Zoals de meesten wel weten is het Kruger Nationaal Park het grootste wildpark van Zuid-Afrika en strekt het zich uit van Mozambique tot aan Swaziland.
Waar wij wonen is eigenlijk best centraal gelegen. Helaas is de Kruger Wildtuin, zoals de Afrikaners het noemen niet heel dicht bij, maar 6 uur rijden is best te overzien. Bijna dezelfde afstand als naar TuliBlock in Botswana waar ik eerder over schreef. We zitten op een uur van de grens met Botswana en Marakele park is zo’n 2.5 uur rijden, Pilanesberg NP en Johannesburg liggen op zo’n 3.5 uur. Wildparken blijven tot de verbeelding spreken, daarbij vergeet ik dat we zelf natuurlijk ook in de natuur leven en zebra’s, giraffe, kudu, wildebeest, springbok en eland hebben rondlopen. Maar niets is zo mooi als er weer op uit gaan, vakantie in eigen land.

Panorama Route

Via de panorama route rijden we door een prachtig groen bergachtig gebied waar laaghangende mist voor sprookjesachtige taferelen zorgen. We logeren in Hazyview waar de nachten koel zijn en het lichtjes miezert. Het is hier natuurlijk niet voor niets zo mooi groen! We bezoeken een waterval, en er zijn er vele in dit gebied, met de naam ‘Horseshoe’ omdat het water hier naar beneden komt in de vorm van een hoefijzer.

Bij het late ochtendgloren, we zijn nou eenmaal niet zo’n vroege vogels, gaan we Kruger Nationaal park in via Phabeni gate.
Het is weer waanzinnig genieten van de flora en fauna en het hoogte punt van de dag was toch wel de leeuwin die echt heel dichtbij was. Natuurlijk zijn kuddes olifanten nog altijd waanzinnig mooi en interessant en ook de giraffes krijgen aandacht van ons…deze keer rijden we bijna letterlijk over de hyena’s. Ze zijn zo schattig en vinden mensen en auto’s blijkbaar net zo interessant als wij hen. Als we denken dat we alles wel zo’n beetje gezien hebben dan rijden we op de weg naar de uitgang zo de neushoorns tegemoet.

Gloabl dutchies blog Astrid out of africa Hyena's

Gloabl dutchies blog Astrid out of africa neushoornIn mijn filmscenario past dat helemaal niet… een in en uitgang en tijden dat het park open is. Maar helaas is het nodig om de dieren maar ook de mens te beschermen.

Gloabl dutchies blog Astrid out of africa panorama

Panorama sprookjesachtige taferelen

Ja zeggen, met de blik op de horizon

De dag van het huwelijk is aangebroken, de zon schijnt en we vertrekken in een open safari-bus het park in. Onderweg spotten we een geweldig mooie leeuw, dat is vast een goed voorteken! Het is echt bijzonder dat het huwelijk op een rotsformatie binnen het park, in een niet omheind gebied, plaatsvind. Tijdens de ceremonie houden gewapende bewakers de boel goed in de gaten. Wij voelen ons veilig en genieten van jong geluk en het speciale moment dat wij er getuigen van mochten zijn.

Gloabl dutchies blog Astrid out of africa wedding

Out of Africa trouw ceremonie

Wij gaan op weg naar huis waar we twee wereldvrouwen gaan bedanken voor het oppassen op onze honden. Zij gaan ook nog even een paar dagen op safari. Wist je eigenlijk dat Safari een Swahili woord is  dat zoveel als reis of reizen betekent. Bij terugkeer van de dames maken we plannen voor nieuwe Safari’s… Africa want er is nog zoveel te ontdekken!

Zin gekregen in een Safari klik dan even door naar Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi en kijk of wij in jouw Safari passen.

Astrid

Social Media

2 Comments

  1. Patricia januari 9, 2020 at 11:23 am

    Leuk om te lezen en ik vind jullie prachtig passen in het thema ‘Safari Chique’!! >3

    1. Astrid januari 9, 2020 at 12:18 pm

      Dank je wel Patricia, het was super om dit zo een keer mee te maken!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Astrid Van Zeeland

Ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon (inmiddels studerend in Nederland), man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. De wijnlanden van de West-Kaap waar we 13 jaar woonden hebben we onlangs verruild voor de bushveld van Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi We runnen hier een vakantie accommodatie die u kunt huren voor een heerlijk verblijf of als tussenstop op u reis door Zuid Afrika. Dit de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen.

Profile

Posted in
cindy spelt voor haar monumentale pand

[Interview] in gesprek met Cindy Spelt, eigenaresse van Beach House Pietermaai op Curaçao.

Interview Wendy van Driel Ecuador Zuid Amerika

[interview] Ecuador, in gesprek met Wendy van Driel eigenaresse van hotel Doña Esther.

Content strategie training Global Dutchies online

Extraatje!!! Online Content Strategie training voor Global Dutchies met een listing op het platform

Frankrijk domain zoekt beheerdserkoppel Global Dutchies

Een van onze ‘Global Dutchies’ zoekt beheerderskoppel in Frankrijk

Global Dutchies Blog Margo Indonesie

Karimunjawa, Karimun watte?

blog Global Dutchies heinneringen

Vakantieherinneringen blijven, hoe moeilijk ook

Laatst toegevoegde accommodaties

Ericeira Holiday Apartment – Sea View & Pool

hotel Doña Esther

Okapuka Horse Safaris

Laatste toegevoegde tours of events

Retreat van een dag via One Day Retreat Ibiza

Dushi Walks Curaçao

Out of Bounds Golfvakanties

Steun een goed doel!

Global Dutchies goede doel local routes

Global Dutchies: € 500 donatie voor de empowerment van meisjes wereldwijd

Leeg klaslokaal in Zambia

Corona-pandemie, hoe gaat het met de educatie projecten die wij steunen?

Global Dutchies donaties december Dany-english-learning-edumais

Global Dutchies zamelt in 2019 € 612,00 aan donaties in voor projecten van wereldvrouwen

Blogs van Wereldvrouwen

cindy spelt voor haar monumentale pand

[Interview] in gesprek met Cindy Spelt, eigenaresse van Beach House Pietermaai op Curaçao.

Interview Wendy van Driel Ecuador Zuid Amerika

[interview] Ecuador, in gesprek met Wendy van Driel eigenaresse van hotel Doña Esther.

Content strategie training Global Dutchies online

Extraatje!!! Online Content Strategie training voor Global Dutchies met een listing op het platform