Stand-up paddle, thuis in Genève, of op reis

Genève in de zomer

Genève, Zwitserland, gelegen aan één van de grootste meren van Europa. De stad is vooral bekend om de aanwezigheid van de Verenigde Naties en als doorstroom luchthaven voor de wintersportgebieden. In de zomer is het in Genève goed toeven! Het weer is vaak warm, er zijn verschillende open lucht activiteiten zoals concerten of een buiten bioscoop en in het meer kun je heerlijk zwemmen. Er zijn veel strandjes aan het meer, maar ook zwembaden, zodat je kunt kiezen waar je zwemt. Veel strandjes hebben een publieke BBQ en dus brengen veel mensen in de zomer de hele dag aan het meer door.

Global Dutchies blog Laura Snoek

Stand-up paddle op het 'Meer van Genève'

Stand-up paddelen wordt met de jaren steeds populairder. Volwassenen, kinderen, of met een klein kind voorop, allemaal op de paddle. Weg paddelen van het drukkere strandje en dan genieten van de rust en het uitzicht, wij doen dat graag! Een van de strandjes waar wij vaak komen is dat van het dorpje Mies net buiten Genève, maar ook in de stad zelf kun je strandjes vinden waar je vanaf kunt paddelen, of boards kunt huren.

We paddelen niet alleen op het meer, maar ook op de Rhône rivier. We wonen vlakbij een stukje van de rivier waar minder stroming staat. Je kunt dan een waterdichte tas meenemen met een hapje en een drankje en heerlijk rust en verkoeling zoeken in de natuur.

 

Global Dutchies blog Laura Snoek

 

 

'Het Robinson Crusoe gevoel'

Omdat we onze eigen paddleboards hebben, nemen we ze ook mee op vakantie. Het neemt veel kofferbakruimte in, dat wel, maar het geeft wel een gevoel van vrijheid om gewoon ergens je paddle op te pompen. We hebben een handpomp voor de meer afgelegen plekken en een electrische pomp in de kofferbak. Zo paddelden wij op de Middellandse Zee, op een rivier in Zuid-Frankrijk en op het prachtige Lac de Sainte Croix bij de Gorges du Verdon. Na de drukte in de Gorges du Verdon zelf, was het heerlijk om op dat mooie meer gewoon weg te paddelen met de kids, naar een eilandje. Een Robinson Crusoe gevoel in de drukke Europese zomer, het kan gewoon! In Zuid-Frankrijk houden wij erg van wat meer afgelegen strandjes. Soms moeten we met de paddles op onze rug steile trappen af om er te komen, maar het is echt de moeite waard!

 

 

Global Dutchies blog Laura Snoek

Paddlen in Nederland

Ook deze zomer gaan wij weer met onze paddles op pad. Eerst thuis in Genève, dan weer in Frankrijk en we nemen ze ook mee op de boot in Nederland. Ik ben erg benieuwd of we mooie paddle spots in Nederland zullen vinden!

 

En jij? Waar SUP jij graag? Laat het maar weten in de comments en wie weet gaan wij daar ook een keer naartoe!

Photocredit: Laura Snoek

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat