Tips voor een week in Buana Bali - Buana Bali ( Balinese wereld) ligt aan de kust – 20 stappen van de zee -  in Candidasa, het oosten van Bali. Komang is mijn steun en toeverlaat als ik in mijn huis in Candidasa ben. En vanzelfsprekend ook de jouwe als je in mijn huis verblijft. In de periodes dat ik zelf in mijn huis ben, ben je welkom om te verblijven op de begane grond met maximaal twee personen. Ik kan je dan natuurlijk veel tips geven over “things to do”, en als je dat wilt, begeleiden op tochtjes. Als ik op reis ben, heb je ook de bovenverdieping tot je beschikking met een tweepersoonsbed en eigen badkamer. In totaal kun je hier dan met vier personen verblijven.

Hoe kan een week in Buana Bali er uit zien? Er is zo ontzettend veel keuze aan activiteiten en bezienswaardigheden dat een week eigenlijk niet genoeg is maar laat ik een aantal tips geven.

Tip 1 - het strand

Je komt halverwege de middag aan en gaat meteen even bij de zee kijken. Als het water niet te hoog is kleed je je meteen om en gaat lekker dobberen. Het voelt als een privé strandje. Grote kans dat je de zee helemaal voor jezelf hebt. ‘s Avonds kies je een restaurant uit aan de waterkant en geniet je van een heerlijke maaltijd tijdens een mooie zonsondergang.

Tip 2 - dorpje bezoeken

De volgende dag, na ontbijt van Komang, eerst maar eens door het dorp wandelen en een sarong met slendang kopen. Als je naar het westen loopt kom je uit bij LOAF en dan is het al tijd voor koffie met cake of lunch.

Tip 3 - trekking

Heb je zin in een flinke wandeling? Daar trek je ook een dag voor uit. Iets buiten Candidasa loop je langs rijstvelden, over heuvels, door de jungle en kleine dorpjes onder begeleiding van een gids. Een chauffeur brengt je naar het beginpunt en haalt je weer op bij het eindpunt.

Omgeving Buana Bali
Tips voor een week in Buana Bali 9

Tip 4 - sightseeing in Karangasem

Een dagje sightseeing in het district Karangasem is ook een must. Je bezoekt de waterpaleizen Tirtagangga en Ujung, het Lontar Museum en Museum Samsara. Lunch met uitzicht op de vulkaan Agung kan bij Bali Asli.

Tip 5 - cultuurproeven

Heb je al wat inspiratie opgedaan en wil je zelf een van de mooie  Balinese kunsten  leren? Vandaag kan Komang in Buana Bali of in een nabijgelegen dorp een workshop Balinese dans, Balinees schrift of offertjes maken regelen.

Buana Bali
Tips voor een week in Buana Bali 10

Tip 6 - White Sand Beach

Nu een dagje relaxen? Binnen een half uur ben je met een vissersboot of taxi op White Sand Beach. Een strand in een baai met ligbedden, parasols en warungs. Een warung is een lokaal eettentje.

Strand Buana Bali 1
Tips voor een week in Buana Bali 11

Op een van de dagen deze week is er ook zeker een ceremonie in de buurt. De sarong en slendang die je aan het begin van de week gekocht hebt komen goed van pas. Combineren met een shirt met (korte) mouwen en je bent klaar voor een  bezoek aan de tempel waar je kunt genieten van de geuren en kleuren die Bali zo uniek maken. Komang kan je instructies geven.

Offeren Bali Buana Bali
Tips voor een week in Buana Bali 12

Een week gaat snel voorbij. Niet getreurd!  Ik kan nog vele weken vullen met veel meer tips. Ik hoop dat je snel een keer naar Buana Bali (terug) komt!

Geschreven door Annerie Godschalk (BuAna), woonhuis Buana Bali in Candidasa in het Oosten van Bali (Indonesië).

Social Media

één reactie

 • Bali
  Een van de mooiste plekken op de wereld en zo relaxt de mensen.
  Ik onthoud het zeker Ik weet nu waar ik je kan vinden.
  De plekken die jij beschrijft ken ik nog niet Maar voorlopig ben ik druk met mijn eigen verhuur in Frankrijk..
  Nog even twee jaartjes buffelen.
  Succes met je mooie plek groet Jet Vogelaar

  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat