Search
Close this search box.

Tips voor reizen met alleen je trolley, of rugzak

tips voor je handbaggage
Tips voor reizen met alleen je trolley, of rugzak 2

Tips voor reizen met alleen je trolley of rugzak.

Eigenlijk reis ik alleen maar met trolley of rugzak meer. Met soms ongunstige vliegtijden wil je graag de laatste trein nog kunnen halen en om dan op je koffer te moeten wachten is niet handig. Het steeds verder 'uitkleden' van de vluchten en de 'koffergate' op Schiphol afgelopen zomer spelen natuurlijk ook een rol. Ga ik naar Italië dan reis ik alleen met een rugzak voor laptop en een paar persoonlijke items. Niet helemaal eerlijk natuurlijk want inmiddels heb ik een mooie verzameling spulletjes op onze agriturismo staan. Hierbij mijn tips voor reizen met je trolley of rugzak.

 1. Controleer de regels voor je handbagage, vooral als je gaat vliegen. Elke luchtvaartmaatschappij heeft specifieke regels met betrekking tot de afmetingen en het gewicht van handbagage. Controleer deze regels voordat je je trolley inpakt, om onaangename verrassingen op de luchthaven te voorkomen.

 2. Maak een inpaklijst: Schrijf een lijst van de essentiële items die je nodig hebt voor je reis. Dit helpt je gestructureerd te blijven en ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet.

 3. Kies multifunctionele kledingstukken: Selecteer kledingstukken die je op verschillende manieren kunt combineren, ook qua kleur. Dit minimaliseert de hoeveelheid kleding die je moet meenemen en maximaliseert de mix-en-match-mogelijkheden.

 4. Rol je kleding op: Door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen, bespaar je ruimte in je trolley en voorkom je kreukels.

 5. Gebruik compressiezakken of packing cubes, deze zijn handige tools om je kleding en andere items georganiseerd te houden in je handbagage. Deze zakken zijn meestal gemaakt van lichtgewicht materiaal en hebben ritssluitingen. Je kunt je kleding in deze zakken rollen of opvouwen. Vervolgens stevig dichtritsen en de lucht eruit persen. Dit zorgt ervoor dat je kleding minder ruimte inneemt in je trolley.

 6. Minimaliseer toiletartikelen: Neem alleen de belangrijk toiletartikelen mee. (check het maximaal aantal ml per flesje als je gaat vliegen). Erg handig zijn de kleine flesjes en potjes die elke drogist verkoopt om zelf te vullen, maar ook is er vak een apart schap, met klein formaat deodorant, shampoos, conditioner etc. Je kun natuurlijk ter plekke ook wel shampoo kopen. Of check bij je accommodatie of er shampoo, conditioner en douchegel aanwezig is. Dat scheelt ook weer ruimte.

 7. Vermijd overbodige items: Wees kritisch bij het selecteren van de items die je meeneemt. Vraag jezelf af of je ze echt nodig hebt en vermijd overbodige gadgets of kledingstukken die je waarschijnlijk niet zult dragen.

 8. Draag je zwaarste en grootste items. Als je bijvoorbeeld een jas of dikke schoenen meeneemt, draag ze dan tijdens de reis in plaats van ze in je trolley te stoppen. Dit bespaart ruimte en gewicht. Nadeel van dikke schoenen aan doen is wel dat je als je gaat vliegen je ze uit moet doen bij de controle op de luchthaven.

 9. Denk aan de vloeistofregels bij vliegen. Als je vloeistoffen meeneemt, zorg er dan voor dat ze in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak zitten. Afhankelijk van de controle machines op een vliegveld moet het er wel uit of juist niet. Je kunt beter voorbereid zijn op het feit dat ze er wel uit moeten.

 10. Wees voorbereid op veiligheidscontroles. Zorg ervoor dat je gemakkelijk toegang hebt tot elektronica, vloeistoffen en andere items die je tijdens de veiligheidscontroles moet laten zien.

Ik hoop dat deze tips je helpen bij het reizen met alleen handbagage. Heb je nog meer tips? Schrijf ze hieronder in een reactie!!

Geniet van je reis! PS: de kat laten we natuurlijk lekker thuis ;-).

Ben jij al lid van onze groep op facebook: wereldvrouw op vakantie bij een wereldvrouw? Wees welkom!

Ria Luitjes

Social Media

7 reacties

 • Ik heb een doorzichtige toilettas. Ideaal. Hoef je geen aparte zakjes te doen. Wel af en toe even doorspitten op onnodige zaken.

  Antwoord
 • Heet doet me goed te lezen dat ik veel van je tips al toepas. Alleen het oprollen van je kleding vind ik een gouden greep en ga ik de volgende keer proberen! 🙏🏼Fiona

  Antwoord
  • Dank je wel Fiona, leuk om te horen en als je aanvullende tips hebt. Plaatst ze gerust hieronder! Veel reisplezier!! Ria

   Antwoord
 • Heet doet me goed te lezen dat ik veel van je tips al toepas. Alleen het oprollen van je kleding vind ik een gouden greep en ga ik de volgende keer proberen! 🙏🏼Fiona

  Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat