Top 10 leuke dingen in Wenen

DĂ© stad van kunst, cultuur, geschiedenis, gastronomie, architectuur en natuur!

Augustus 2014 verhuisde ik naar Wenen. Al snel was ik in de ban van deze bijzondere stad! Vroeger was ik wel eens in Wenen geweest, maar de stad zoals ik hem in herinnering had – Sissi en mooie oude gebouwen- heeft flink wat veranderingen doorgemaakt! Dat de stad de laatste jaren uitgegroeid is tot een hippe verrassende stad valt niet te ontkennen. Zelf heb ik jaren reizen begeleid en ik wil Wenen graag delen met anderen, maar dan op een speciale manier! Het klassieke Wenen en het ‘Lifestyle’ Wenen. Mijn gasten wil ik een onvergetelijke tijd bezorgen door de reizen met aandacht te verzorgen en flexibel op persoonlijke wensen in te gaan. Samen bruisend Wenen ontdekken en mooie herinneringen verzamelen om later op terug te kijken!

Om de stad te ontdekken beginnen we  met een stadswandeling. Doe je deze stadswandeling met mij den krijg je in drie uur tijd krijgt een goede indruk van de stad.

``Geheimtipps`` worden gedeeld en we gaan plekken bezoeken die niet in de reisgidsen staan

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk in de avond

1- Neubau wijk

Must see .......

Wenen bestaat uit 22 wijken. Hartje centrum is het eerste. Grenzend aan het Museumkwartier en de binnenstad van Wenen ligt de charmante wijk Neubau die deel uit maakt van het zevende district en behoorde ooit tot het vergeten Spittelberg omdat het op de top van een heuvel ligt, achter de grote musea van de stad. Inmiddels heeft de pittoreske wijk menig hart gestolen en trekt Neubau zowel jonge als oudere bezoekers. De oude Spittelberg huizen zijn gerenoveerd tot prachtige boetiekjes, restaurants, theaters en galerijen waar kunstenaars hun nieuwste werk tonen.

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk neubeu

2. Het Museumquartier

 Mijn favoriete plek in Wenen! Waar geschiedenis en moderne kunst samenkomen. De voormalige paardenstallen uit de tijd van Frans Jozef dienen nu als poppodia, restaurants en woningen. Zomers kan je hier heerlijk zitten en genieten van muziek en dans.

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk museumquartier

3 - Schönbrunn & de Gloriette

 Het park is een mooie plek om de drukte van de stad even achter je te laten.. Genieten van het prachtige uitzicht vanaf de Gloriette. Tijdens het nuttigen van een lunch of een Wienermelange met Sachertorte in het voormalige theehuis van Sissi. Dromend over Sissi, koetsen en keizers tijdens een bezoek aan het paleis. Je wordt meegenomen in de geschiedenis van het keizerrijk. Om de beleving compleet te maken kan je als  Sissi op de foto en flaneren door de rozentuin van het paleis.

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk shonbrunn de Gloriette

4 - Hartje centrum & de Stephansdom

Het grootste en populairste toeristen district in Wenen is de Innen Stadt, beter bekend als het eerste district. De Stephansplatz vormt het centrum van de Innen Stadt, maar ook het welbekende Opera House en de Graben zijn bekende bezienswaardigheden van deze wijk. Andere attracties zijn het Habsburg paleis, de Nationale Bibliotheek en de zes musea die het centrum rijk is. Vergeet ook niet een tour te maken langs het Stadhuis, het Parlement, de prachtige Universiteit, het Natuurhistorisch museum, het Kunsthistorisch museum en natuurlijk het Stadtpark.

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk centrum

5 - Wienerwald en de Heurigen

In 10 Minuten ben je vanuit het centrum in het Wienerwald, ook wel de longen van Wenen genoemd. Genieten van een prachtig uitzicht over de stad! Na de wandeling kan je kennismaken met de gastronomie van Wenen in een Heurigen. Een Heurigen wordt ook wel Buschenschank genoemd en is een plek waar je je thuis voelt, ik omschrijf het als thuiskomen. Er wordt een goede maaltijd geserveerd, waarbij regionale producten de basis vormen. Dus geen dikke dure biefstukken of garnalen Nee, typische Weense en Oostenrijkse gerechten. Een wijnproeverij met wijnen uit de omgeving mag niet ontbreken.

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk wienderwald

6 - Haus des Meeres

Wenen heeft zeven‚ Flachturms‘ dat zijn bunkers die in de 2e WO dienden als bescherming voor de inwoners en boven op de toren als afweergeschut voor de Geallieerden. Het is onmogelijk deze torens af te breken. De muren zijn zo dik, dan zou de helft van stad onder het stof komen te liggen. Daarom is besloten om een van deze torens om te bouwen tot een aquarium met meer dan 10.000 land- en waterdieren. Boven op de toren is het restaurant Ocean Sky. Alleen al voor het uitzicht over Wenen moet je hier zijn.

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk haus des meeres

7. Het Prater park en de Donau

De Hauptallee van het Wiener Prater is maar liefst 4,5 kilometer lang! Je vindt hier talloze leuke attracties en veel horecagelegenheden. Het voormalige keizerlijke jachtterrein van Keizer Jozef II is het gehele jaar geopend en gratis toegankelijk. Uiteraard betaal je wel voor de attracties. Het grote voordeel van het Prater is dat het midden in de stad ligt. Na een dag vol indrukken en cultuur kan je er 's avonds heerlijk ontspannen of eten. Want dat is het Prater: genieten van het leven! Wil je liever fietsen neem dan een tour langs de Donau. Vanuit het Prater park fietst je daar zo naar toe. Of huur een bootje in de zomer en bekijk de stad vanaf het water

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk praterpark
Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk praterpark donau

8 - Ernst Fuchs museum

Op een steenworp afstand van het centrum staat het huis van Otto Wagner. Kunstenaar Ernst Fuchs heeft er gewoond en inmiddels is het een museum. De villa is gebouwd naar een ontwerp van Otto Wagner in Jugendstil met elementen uit de Oud Griekse architectuur.

Hier waan je je in de tijden van vroeger, toen de kunstenaars het beeld bepaalden in de stad. Geniet van een Wiener melange op het terras en laat je meeslepen door de sfeer van toen.

Top 10 leuke dingen in Wenen - Oostenrijk Ernst Funch museum

9- Vier de Liefde

Wenen is een romantische stad. Het decor van de gebouwen, parken en de sfeer van nostalgie. Hoe bijzonder is het om in deze prachtige stad de liefde te verklaren. Een huwelijksaanzoek of het vieren van vriendschap.  Hoe ziet die dag eruit voor jou? Droom en fantaseer. Wensen worden vervuld en dromen waar gemaakt.

vier de liefde in Wenen

10- Sissy Experience

Tja, ik ben natuurlijk wel ondernemer en ik weet dat wereldvrouwen altijd op zoek zijn naar unieke ervaringen. Ook omdat ze vaak al veel van de wereld hebben gezien. Voor mij hoort de Sissy Experience echt thuis in deze top 10 anders was ik dit niet gestart.

Een dag als Sissi in Wenen. Met vriendinnen, je partner, familie of als bedrijfsuitje.
Je kiest de mooiste jurk uit bij een Sissi atelier hier in Wenen, de coupeuse zorgt ervoor dat je eruitziet als een prinses. Er zijn ook kostuums voor heren. We gaan naar hartje Wenen voor een lunch bij de Hofburg waar nu het museum is van Sissi. Na de lunch ga je met de koets (of een andere vorm van vervoer) via de highlights van Wenen naar paleis Schönbrunn.
In de tuin van Schönbrunn staat de fotograaf te wachten. In overleg worden er foto’s gemaakt in de tuin en bij het paleis. Deze bijzondere ervaring kan ook op film vastgelegd worden.

Mooie herinneringen om op terug te kijken. Een onvergetelijke dag waar flexible op wensen wordt ingegaan. Alles is mogelijk.

Meer hierover kun je lezen op de Global Dutchies website

Annemiek Michielse

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat