Search
Close this search box.

Travel Light, eenieder die mij volgt via sociale media, weet dat ik bijna vaak hetzelfde T-shirt aan heb en dat heeft een reden: ten eerste het is mijn eigen, originele ontwerp, met mijn kunst “Horny Art“. De quote die mij op het lijf is geschreven; “Grab Life by the Horns“ en de gouden cirkel die symbool staat voor: “The Cirkel of Life". Daarnaast is het licht materiaal, katoen, praktisch voor een handwasje en past overal bij.

monique 1
“Horny Art" by Monique

Neem warme kleren mee

Travel light doe ik graag. Wij zijn graag en vaak in Zuid-Afrika en dan denk je al gauw, daar zal het wel altijd heet zijn, maar dat is zeker niet het geval. Toen Ria (founder Global Dutchies) mij schreef dat ze in juli naar Zuid-Afrika gingen was ook mijn eerste advies, neem warme kleren mee. De zomer in Nederland is de winter in Afrika en dan koelt het 's nachts flink af, ik heb zelfs sneeuw meegemaakt.

monique in dun tshirt op gamedrive
Monique in dun T-shirt op Game-drive

Met een dunne shirtje in een open jeep

Op onze eerste Safari was ik totaal niet voorbereid op de koude temperatuur. We waren in het noorden richting Hoedspruit en Greater Kruger Park. Het was een bitter koude nacht. Rond half zes startte de ochtend drive. Net uit bed, stapte ik in mijn te korte dunne shirtje in een open jeep. Ik kan je vertellen, met een scherpe koude wind om je hoofd, is dat geen pretje. Gelukkig werd ik verwend met een warme kruik voor op schoot en een extra fleece deken om lekker in weg te kruipen. Als je de eerste dieren ziet, schiet, sowieso door de adrenaline door je lijf en gaat je lichaamstemperatuur vanzelf omhoog. Als de zon tevoorschijn komt, wordt het al snel warm en dan kan alles langzaam weer uit, tot ik weer in mijn T-shirt zit.

de dieren met zonsopkomst
Wild spotten bij zonsopgang

Mijn Tips voor Safari / Game drive

Safari Karoo Mount Camdeboo Samara Private Game Reserve & Safari Kruger https://www.chitwa.co.za/en/

Mijn tips voor wine tasting, lunch & diner

Maar het grootste gedeelte van onze tijd zijn we te vinden op onze wijn route Stellenbosch/ Franschhoek. Daarom ook hiervoor wat tips.

Ik Travel light als het om bagage gaat...... maar ik kom wel altijd kilo’s aan …

Monique van Doorn

Meer blogs van Monique

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat