Treinreizen in de lift - Nog steeds heeft het vliegtuig nog de voorkeur als het gaan om verre reizen. Echter, uit onderzoek van NBTC blijkt dat de belangstelling voor treinreizen in 2022 gestegen is t.o.v een jaar eerder. Het is niet zo dat het aanbod in treinreizen is gestegen, maar het is vooral dat reizigers een ander alternatief voor reizen zoeken en dan bij de trein uitkomen.

Volgens cijfers van NBTC blijkt dat in 2021 nog maar 4% aan de trein als vervoersmiddel te overwegen, een jaar later is dat gestegen naar 10%. TUI zag zelfs het aantal stedentrips per trein verdubbelen. Hierbij valt vooral te denken aan tripjes naar London, Parijs, Berlijn en Praag.

In het blog van vandaag nemen we deze 4 trein-city-trips eens onder de loep.

London

Vanaf Amsterdam of Rotterdam kun je direct naar London afreizen met de snelletreinverbinding van Eurostar. Vanaf Amsterdam doe je er ongeveer 4 uurtjes over. Vanaf Rotterdam ben je er iets sneller. Volgens de website van de NS gaat er 4 keer per dag een trein.

Klik hier voor meer informatie over dit traject.

Parijs

Wanneer je vanuit Nederland naar Parijs wilt met de trein dan boek je de Thalys of de TGV. Vanaf Rotterdam ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. Vanuit Amsterdam zo’n 3 uur en vanaf Utrecht 3,5 uur. Klik hier voor meer informatie over dit traject.

Mocht je toevallig al in London zijn. Ook vanuit daar kun direct naar Parijs afreizen met de trein. Binnen 2 uurtjes sta je van de ene pracht stad in de andere. Voor meer informatie over dit traject, klik hier.

Berlijn

De trein van Amsterdam naar Berlijn duurt zo’n 6,5 uur. Je hoeft op dit traject niet over te stappen dus je kan rustig blijven zitten en genieten. Tickets kun je halen via NS International of Deutsche Bahn. Klik hier voor meer informatie.

Vanaf eind mei zal er ook een nieuwe nachttrein naar Berlijn vertrekken. Het plan is dat deze trein doorrijdt tot aan Praag, maar momenteel is daar nog geen sprake van vanwege capaciteitstekort. Vanaf Nederland kan je vanuit Roosendaal, Rotterdam, Amsterdam en Deventer opstappen. De trein stopt op de heenweg ook in Den Haag en Amersfoort. Voor meer informatie over dit traject, lees hier.

Praag

Naar Praag is het al lang mogelijk om met de nachttrein af te reizen. Wil je lekker overdag reizen om meer van de omgeving te zien, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Helaas is er geen rechtstreekse verbinding vanuit Nederland naar Praag, maar dien je in Berlijn over te stappen. Vanuit Berlijn vertrekt er een rechtstreekse Eurocity trein naar Praag. Deze reis duurt in totaal zo’n 12 uur.

Houdt ons blog in de gaten voor nog meer treinreizen tips!

Social Media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat