fbpx

Twente, de smaak van vroeger

Corona Corona wat doe je met ons?
Mijn man en ik leven al jaren als Moderne Nomaden maar in maart 2020 konden we geen kant meer op i.v.m. de lockdown. Dus het was stilstaan maar dan wel dicht bij mijn ouders in Twente maar dat is en was geen straf.

Herontdekken

Ik ben anders gaan kijken naar de omgeving waar ik geboren ben. Meer gaan wandelen en fietsen. Nieuwe plekken ontdekken en herontdekking zoals de vele boerderijen die hun eigen mooie producten verkopen, denk aan asperges, verse melk, kaas en eieren, jam & honing, de lakenvelder koeien van Jelle.

Ik wist niet of was vergeten hoe mooi de watermolen in Haaksbergen en het natuurgebied erom heen is. De vervallen boerderij in het buitengebied van Boekelo had ik vaak gezien maar zag niet de potentie. Nu het is verbouwd, heb ik spijt dat ik het toen niet kon kopen en heb respect voor de bewoners die het in oude glorie hebben hersteld.
Ootmarsum is het walhalla voor kunstliefhebbers, maar er is zoveel meer te ontdekken bijvoorbeeld de 'Othmar de brouwerij', je waant je in Frankrijk, de lieve huisjes, de kleine steegjes met een kabbelend beekje en het open lucht museum is echt een aanrader! 

Alles wat van ver komt, is lekkerder?

In 1989 zijn we voor het eerst vertrokken naar het buitenland, we wilden per se weg uit Nederland op zoek naar avontuur. Onze eerste uitzending was naar Curaçao en daarna zijn we nog 16 keer verhuisd. We hebben over de hele wereld gezworven maar ik ben er nu achter Twente is thuiskomen voor mij...  

Monique


Moderne Nomade Monique op Instagram.

Meer blogs van Monique lezen op ons platform? Klik hier (ps. Alleen voor leden)

Social Media

Leave a Comment

Monique van Doorn

Hi, ik ben Monique samen met mijn man ben ik een ‘Moderne Nomade’. We hebben geen vaste woon of verblijfplaats en genieten daar enorm van. Mijn passie is het maken van schilderijen geïnspireerd op de natuur; Inspired by Nature. Voor mijn passie reis ik de hele wereld over om te mogen exposeren in galerieën. Mijn leven was niet altijd een feest dus nu geniet ik heel bewust van elke dag! Via mijn blog op Global Dutchies deel ik graag mijn verhaal en mijn ervaringen als ‘Moderne Nomade’ wellicht met een vleugje van mijn passie.

Profile

Posted in ,
2 jaar Global Dutchies

2 jaar Global Dutchies 🌎👠

meetup gloabla dutchies

Nakijken & takeways online meeting over Workcations

Cabril do Ceira Centraal Portugal

Vakantie in Centraal Portugal: Genieten!

workcation global dutchies vakantie werk

Global Dutchies online meeting 26 februari thema: Workcation.

Te koop Global Dutchies vakantie accommodatie B&B villa

Te Koop – nieuwe categorie op Global Dutchies

nakijken online meeting duurzaam ondernemen

Nakijken online meeting duurzaam ondernemen Global Dutchies

Laatst toegevoegde accommodaties

Hotel Maya Luna

Rian Appartementen

Huis aan het water in Lemmer, Friesland

Laatste toegevoegde tours of events

Wandelvakantie natuur en cultuur Etrusken in midden Italië.

Maxie Sailing Sensation! 2 daagse boottocht met overnachting

Retreat van een dag via One Day Retreat Ibiza

Steun een goed doel!

Global Dutchies goede doelen

Donatie 2020: €750 voor educatie en empowerment projecten

Global Dutchies Edumais

Global Dutchies: € 500 donatie voor de empowerment van meisjes wereldwijd

Leeg klaslokaal in Zambia

Corona-pandemie, hoe gaat het met de educatie projecten die wij steunen?

Blogs van Wereldvrouwen

2 jaar Global Dutchies

2 jaar Global Dutchies 🌎👠

meetup gloabla dutchies

Nakijken & takeways online meeting over Workcations

Cabril do Ceira Centraal Portugal

Vakantie in Centraal Portugal: Genieten!

WhatsApp chat