fbpx

Uruguay: ‘soms als ik mijn ogen weer even sluit’

Uruguay

Als ik mijn ogen sluit en denk aan Uruguay dan voel ik meteen weer de vrijheid, de vriendelijkheid en de kalmte. Ik denk aan de ruimte, de groene landschappen en de prachtige zandstranden. Het vlees dat siddert op de barbecue en een wijntje dat met liefde gemaakt is.

Global Dutchies wereldvrouw op vakantie

 

Vier jaar lang heb ik in Uruguay gewoond en het land is onderdeel geworden van mijzelf. Nog steeds niet is Uruguay ontdekt door het massatoerisme, nog steeds zijn er plekken om ontdekt te worden en nog steeds zijn toeristen meer dan welkom, worden ze met een grote glimlach ontvangen door de Uruguayanen. Gelukkig maar.

 

Overgeslagen wordt door reizigers

Uruguay is een klein land in Zuid-Amerika wat al snel overgeslagen wordt door reizigers. Niet terecht in mijn ogen want dit kleine landje heeft zoveel meer te bieden dan dat er gedacht wordt. Daarnaast is het ook een land met een ontzettend grote trots, een bijzondere voorgeschiedenis en loopt het vooruit wat betreft mensenrechten en gelijkheid in de wereld. Het is een stabiel, bijzonder en eigenzinnig land waar nog veel van geleerd kan worden.

 

Langs de kust omhoog gegaan naar de Braziliaanse grens

Ik kwam vier jaar geleden binnen via Colonia del Sacramento. Een kustplaatsje, aan de rivier, tegenover Buenos Aires. Deze stad is de oudste van Uruguay en dat is goed te zien. Het gehele oude centrum is authentiek gebleven waardoor het voelt alsof je terug in de tijd gaat. Vanaf Colonia del Sacramento kun je verschillende kanten op om het land te ontdekken maar ik ben destijds helemaal langs de kust omhoog gegaan naar de Braziliaanse grens. De grote steden zoals Montevideo en Punta del Este zijn natuurlijk erg internationaal maar de dorpjes daar tussen in hebben allemaal hun eigen charme.

Met de bus door het binnenland

Zodra je de bus neemt naar het binnenland kom je soms uren niemand tegen. Uitgerekte, groene weilanden met kuddes koeien, soms een struisvogel en grote roofvogels zweven boven je rond. Dit was waar ik uren kon rondrijden. Heuvels leken te verschuiven en iedere keer leek het weer een andere kleur groen te worden. Alleen voor je was iets te zien want achter liet je een grote stofwolk achter van de onverharde wegen.Global Dutchies wereldvrouw op vakantie

 

De kust bestaat uit lang gerechte witte stranden waar afwisselend nationaal parken of dorpjes zijn te vinden. In de zomer zijn hier veel surfers en strijken de ‘ hippies’  uit de hele wereld hier neer. Waar anders kun je zo vrij leven als in Uruguay? Het is veilig, schoon en vriendelijk.

 

Misschien toch nog even geheim houden

Zo ben ik ook destijds in een dorpje neergestreken en heb er met heel veel liefde gewoond.  Soms, als ik weer even mijn ogen sluit. Als ik terugdenk aan het land wat mijn hart gestolen heeft, dan voelt het alsof ik weer even terug ben. Dan ruik ik  de oceaan, ik proef de puurheid en ik voel de vriendelijkheid van dit bijzondere land.

Uruguay, misschien moeten we het toch nog even geheim houden.

Global Dutchies wereldvrouw op vakantie

Jasmijn is blogger, fotograaf. Zij woont op dit moment in Nederland en werkt als reqruiter bij een bedrijf in Noord-Holland.

Photo credit: Mijn Jas, Jasmijn Dennink.

Social Media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jasmijn Dennink

Ik ben Jasmijn, ik heb een aantal jaren in Uruguay gewoont, hier verschillende bedrijven opgezet en ingezet voor natuurbehoud en werkgelegenheid te creëren voor de lokale bevolking. Ik zoek de unieke plekjes en ga uitdagingen aan. Betrouwbaar en eerlijk, dan is mijn uitgangspunt. Duurzaam investeren in de breedste zin van het woord. Op dit moment woon ik weer even in Nederland en werkt ik als recruiter bij een moois bedrijf in Noord Holland. Ik blog over over mijn belevenissen. We hebben allemaal een verhaal en verhalen maken ons wijzer.

Profile

Posted in
GLOBAL DUTCHIES Zuid Afika interview

[interview] In gesprek met Natascha, eigenaresse ZaZoe Xperience in Zuid-Afrika

Global Dutchies interview Carolien Mexico

[interview] In gesprek met Carolien van Santvoord, eigenaresse Maya Luna hotel/restaurant in Mexico

Global Dutchies Blog Moniwu Tapipei Taiwan

In 2000 uitgezonden naar Taiwan, in 2003 ‘gevlucht’ naar Nederland voor SARS

Global Dutchies Vanessa Bussola Villa Bussola

[Interview] in gesprek met Vanessa Bussola, eigenaresse van Agriturismo Villa Bussola

bheerderskoppel gevraagd

Adembenemend gerenoveerd Agriturismo in Toscane zoekt beheerderskoppel voor seizoen 2020

Out Of Africa wedding safari blog astrid

‘Out of Africa’… blijft altijd een rode draad in mijn leven

Laatst toegevoegde accommodaties

passiflora

Trullo Yuna

Appartement Curaçao Damasco

Laatste toegevoegde tours of events

Dushi Walks Curaçao

Out of Bounds Golfvakanties

Zeilen naar je ziel met thérapeute Ienke in Zuid-Frankrijk

Steun een goed doel!

Global Dutchies donaties december Dany-english-learning-edumais

Global Dutchies zamelt in 2019 € 612,00 aan donaties in voor projecten van wereldvrouwen

Global Dutchies donaties uitbetaald 2019

Global Dutchies donaties voor empowerment van meisjes en vrouwen wereldwijd

Global Dutchies - wereldvrouw op vakantie

Goed doel: ‘Stichting Vrienden van Lotus’ in Zambia

Blogs van Wereldvrouwen

GLOBAL DUTCHIES Zuid Afika interview

[interview] In gesprek met Natascha, eigenaresse ZaZoe Xperience in Zuid-Afrika

Global Dutchies interview Carolien Mexico

[interview] In gesprek met Carolien van Santvoord, eigenaresse Maya Luna hotel/restaurant in Mexico

Global Dutchies Blog Moniwu Tapipei Taiwan

In 2000 uitgezonden naar Taiwan, in 2003 ‘gevlucht’ naar Nederland voor SARS