fbpx

Vakantieherinneringen blijven, hoe moeilijk ook

De dag begint goed, maar ook verwarrend: ‘We hopen dat je het leuk vindt om terug te kijken op je herinneringen', vraagt Facebook. Zeker vind ik het leuk om terug te kijken op een blije vakantieherinnering. Dank je Facebook. Maar het doet ook pijn.

Vakantie is herinneringen maken

Het doet pijn, omdat de gedeelde foto een moment bevat dat we nu niet kunnen herleven of maken. Met de foto's zelf is niets mis. Twee vrolijke kinderen die volop genieten in Afrika, in de bush, met twee van onze liefste paarden, Galaxy en Raphael. Die op hun beurt weer helemaal gek zijn van kinderen. Een van onze honden en medewerkers erbij. Een prachtige dag en lieve gasten in de lodge. Die mooie herinneringen tijdens hun rondreis maken. Van alles ontdekken, leren, ervaren, genieten, meemaken. ’s Avonds rond een mooi houtvuur in de openlucht de dag nog eens doornemen. Warm en gezellig, met z’n allen, lachen en de dag nog eens goed evalueren. Reistijd, familietijd en samenzijn!

blog Global Dutchies heinneringen

2020 is anders

Corona zorgt ervoor dat we nu niet in Afrika kunnen zij. We hebben geen gasten die hun eigen herinneringen kunnen maken. Geen lodge vol lieve mensen. Geen houtvuur elke avond. Nog wel altijd een natuur vol prachtige en imposante dieren, vogels, landschappen en mensen. We kunnen het alleen niet delen. Gelukkig blijven die mooie dingen van zuidelijk Afrika wel bestaan. Maar mens en dier hebben het daar nu erg zwaar, door de wereldwijde coronapandemie.

In verhouding overlijden er nog niet eens zo heel veel mensen aan Corona in zuidelijk Afrika. Een veel groter probleem is de armoede die in rap tempo toeneemt. Steeds meer mensen verliezen hun baan, steeds meer gezinnen die niet weten hoe ze moeten overleven. Het zijn superzware tijden.

Moeilijke tijd

Ook onze bedrijven hebben het moeilijk. We kunnen niet alle personeelsleden aanhouden, we blijven we ook degene ondersteunen die bij hun familie verblijven om daar de lange en strenge lockdown uit te zitten. We helpen iedereen zoveel mogelijk met eten, goed vlees, medicijnen en warme kleding.
De gasten die dit jaar zouden komen, zijn net als iedereen teleurgesteld maar ook nog steeds enthousiast. Allemaal hebben ze hun geplande reis verzet naar volgend jaar. Zij houden hun ervaringen tegoed. Door tijdelijk naar Nederland te gaan, zorgen wij voor wat inkomsten. Zo houden we op verschillende plekken de ‘pot aan de kook’. Letterlijk en figuurlijk.

Vooruitzicht met positieve herinneringen

Laten we hopen dat we met z’n allen deze pandemie te boven komen. Dat we weer kunnen gaan leven en reizen. Dat we prachtig Afrika met anderen kunnen delen. Misschien dat het reizen wel op een iets andere, bewustere manier gaat gebeuren. En dat is prima. Het stimuleert alleen maar om nóg mooiere ervaringen en geestelijke souvenirs te ontdekken. Een goed vooruitzicht! Galaxy en Raphael zijn er al helemaal klaar voor!

Wil je nu al even genieten van mooie beelden, kijk dan eens op onze Facebook pagina of het YouTube kanaal. Geniet van heerlijk Afrika. Je herinneringen vooruit!

Natascha Snelder
ZaZoe Xperience

Social Media

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

s2Member®
WhatsApp chat