Eindelijk kan ik het ook zeggen: ik leef met de dag. Het is natuurlijk nogal een verschil met de Nederlandse mentaliteit. Ik ben terecht gekomen op het platteland van Costa Rica.

Hoe moet je nou weer in de jungle wonen?

Het was niet een hele bewuste keuze om te emigreren. Tijdens mijn vakantie in Costa Rica kreeg ik het aanbod om een half jaar op een huis en een lodge te passen. Omdat ik op dat moment al drie jaar afgestudeerd was en nog steeds geen werk passend bij mijn diploma had gevonden dacht ik al snel: waarom niet?! Echter was ik alleen, sprak ik alleen voldoende Spaans om een maaltijd te bestellen en hoe moet je nou weer in de jungle wonen?

Global Dutchies blogger Anouk Veltmaat
In de jungle: Toekan

Hartstikke verliefd en het half jaar vloog om

De eigenaar van de lodge was bevriend met mijn schoonouders en zo kwam hij bij Eliseo uit. We ontmoette elkaar pas toen ik weer terug in Costa Rica was om aan het avontuur van een half jaar te beginnen. Maar na twee weken waren we al hartstikke verliefd en het half jaar vloog om. Het beviel mij wel in Costa Rica en Eliseo wilde weer graag terug naar het dorp waar hij is opgegroeid. We hadden de mogelijkheid om ons huis te bouwen op de grond van mijn schoonouders en we konden er onze lodge Tipi Calathea Ecolodge starten. Mijn schoonouders hadden al enkele jaren de thermale baden; Eco Termales Quepos, dus daar konden we mooi bij aanhaken.

 

Global Dutchies blogger Anouk Veltmaat
Omgeving-Dos-Bocas

We wonen best afgelegen en dat heeft natuurlijk invloed op het dagelijkse leven

Zo verliep dus eigenlijk alles heel soepel en als vanzelf. Ik vind het heerlijk om altijd buiten te zijn, zo midden in de natuur. Maar dat betekent niet dat het niet een hele omschakeling was, nog steeds is het wel eens wennen. We wonen best afgelegen en dat heeft natuurlijk invloed op het dagelijkse leven. Met twee bedrijven aan huis zijn we eigenlijk altijd hier. Daarnaast ligt de dichtstbijzijnde bushalte op acht kilometer afstand, er even tussenuit gaan gaat niet zo makkelijk. Als er iets kapot was dacht ik al snel: ‘dan moeten we een nieuwe kopen’. Maar hier wordt er volop gerepareerd en geïmproviseerd. Ik ben niet zo gehecht aan spullen, maar ik merkte nu dus dat het er toch zo ingesleten is. Even snel naar de Hema, Praxis of Albert Heijn, je hebt eigenlijk alles zo voorhanden in Nederland.

Global Dutchies blogger Anouk Veltmaat
Ons huis

Genieten van elk moment

Maar hier is het wel elke dag genieten. Dat is Pura Vida. Genieten van elk moment, van elke dag en van elkaar. Eerst even een praatje maken over van alles en nog wat voor je ter zake komt. Hard werken maar niet haasten. Het nemen zoals het komt. Ik geniet van het wandelen met onze hond, van het werken in de tuin, van de omgeving, van het zien van de wilde dieren, van het ontvangen van gasten en van het delen van mijn ervaringen. Het duurde even maar ik kan nu ook zeggen dat ik met de dag leef. Het leven is minder gecompliceerd. Ik hoop dat we dit samen nog lang vol kunnen houden.

Global Dutchies blogger Anouk Veltmaat
Uitzicht-over-Dos-Bocas

 

Anouk Veltmaat

Mijn persoonlijke blogsite www.bestemmingpuravida.nl

 

Social Media

één reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat