Search
Close this search box.

Karimunjawa, Karimun….watte? Dat is wat ik vaak hoor als men aan mij vraagt, waar ik dan precies woon, in Indonesië. Ik ben hier, bijna letterlijk, verzeild geraakt toen ik vier jaar geleden met m’n rugzak alleen op reis ging. Grote kans, co-wereldvrouwen dat jullie ook nog nooit van Karimunjawa gehoord hebben!

Hart verloren

Ik verloor onmiddellijk mijn hart hier. Dit charmante, authentieke Indonesische eiland (ter grootte van half Terschelling) ging in mijn systeem zitten en is er niet meer uitgegaan. De volgende stap werd het manifesteren van een resort voor yoga en meditatie, spirituele activiteiten en gewoon lekker chillen op de magische plek die Alam Kita (=Onze Natuur) is.

Wat kan je eigenlijk doen in Karimunjawa?

Eerder, kwamen gasten voor een weekendje, tegenwoordig is minimaal 4 dagen het ‘nieuwe normaal’. Je dagen zijn namelijk al snel gevuld met:

- dagje scooteren om het eiland te verkennen,
- snorkeltour in een prachtige onderwater wereld en eiland hoppen,
- sportieve hike in de jungle en s’-avonds verse vis eten in het dorp,
- lekker luieren op de witte stranden van Sunset Beach
- onderdompelen in de waterval en sterren kijken in het observatorium,
- een wandeling door het Mangrovepark maken en mooie foto’s schieten op Bukit Love,
- lekker eten in leuke, traditionele en nu ook zelfs een hip eettentje,
- praatjes maken met de super vriendelijke en behulpzame lokale bevolking, 
- Genieten van prachtig uitzicht bij vriendinnetje Joyce van Happinezz Hills,

Last but not least de dagelijkse yogalessen bij Alam Kita, op pad met de hele familie op een SUP board, een heerlijke Indonesische massage of gewoon met de huisgeit knuffelen.

Global Dutchies goat blog Margo

Ga anders vast maar even voor genieten op www.alam-kita.com!

Margo Niestad
Accommodatie Alam Kita op Global Dutchies

Lees meer gastblogs van andere Global Dutchies wereldwijd

Social Media

2 reacties

  • Lieve Buuf Ruby! Wat leuk dat je jouw verhaal deelt hier! Ja wat een kleine wereld he? En zo leuk dat jullie vooral in de begintijd hier waren. Er is inmiddels al weer veel veranderd. Ik hoop dan ook zeker dat jullie weer een keertje terugkomen! Lieve groet Margo

    Antwoord
  • In 2018 gingen we weer naar Indonesië. Onze reis begint altijd in Jakarta omdat mijn dochter en kleinzoon er wonen en eindigd altijd in Bali omdat we het daar heerlijk vinden. Tussendoor willen we altijd naar een andere leuke plek. Met een vriend van ons Dennis die in Jakarta woont hadden we het plan gemaakt om naar midden en oost Java te gaan. Een paar dagen voor ons vertrek zat ik te googelen en zag foto’s van het mooie eiland Karimunjawa. Nog nooit van gehoord en zei tegen mijn man laten we hier volgend jaar heen gaan. Eenmaal in Jakarta vertelde ik aan Dennis dat ik zo’n mooi eiland had ontdekt waarop hij zei oh daar heb ik een vriendin wonen , Margo. De plannen werden meteen omgegooid in plaats van oost Java werd het Karimunjawa. We werden zo gastvrij ontvangen door Margo. En inderdaad wat een prachtig eiland gewoon geweldig!!! Margo was in die tijd nog druk bezig met haar resort en ik de locatie is geweldig. Ik zei meteen aan Margo ik word je buurvrouw ik wil hier ook wonen! We zijn met een brommertje het hele eiland afgereden, prachtige stranden en prachtige natuur gezien. Een heerlijke tijd daar gehad en we hopen er ooit weer heen te gaan. Chapeau Margo hoe jij dit voor elkaar hebt gekregen! Veel succes en liefs van je “buurvrouw” , Ruby!

    Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat