We zien onze gasten al van verre aankomen en het geluid draagt hier in de heuvels ver over de vlakte…

Laat de gasten maar komen, ik ben er klaar voor...

Het pruttelt en geurt heerlijk in de keuken, ik twijfel of de wortelsoep te dik gaat zijn. Maar goed ik kan hem later altijd nog verdunnen. De paprika mousse staat op te stijven in de koelkast en de struisvogel filet ligt te zwemmen in de marinade. Ik klop alvast de slagroom zodat ik op tijd de citroen-kwarktaart kan opmaken. Nu de gasten nog!

Klap de tent maar uit’!

Vanochtend vroeg hebben onze gasten in Johannesburg de 4x4 met twee rooftoptenten opgehaald, onderweg zullen ze boodschappen doen en aan het einde van de dag hier, bij Zeelandhuys @ die Huys Opikopi arriveren. Onze gastenkamer heb ik voor de zekerheid toch maar in orde gemaakt, want van last minute werk houd ik niet.

Global Dutchies Zuid Afrika

Op doorreis naar Botswana

Dit is de tweede keer dat we gasten mogen ontvangen die op doorreis zijn naar Botswana. Beide keren zijn het bekenden van ons en dan is het reuze spannend wat ze van onze nieuwe plek vinden.
In de ochtend geef ik de code van het toegangshek door…en vraag de giraffen, zebra’s, waterbokken en impala’s zich op te stellen voor een bijzonder welkomst ontvangst.

Valt iedere keer toch weer tegen als achter het hek onze 2 golden retrievers en een cape starling op je wachten…en wij natuurlijk.

We zien onze gasten al van verre aankomen en het geluid draagt hier in de heuvels ver over de vlakte…dus we horen roepen: “Zitten we op de goede weg?”…we lachen…alsof er een andere zandpad is naar ons Huys. Deze keer hebben ze onderweg al aardig wat wild kunnen spotten.

Ik voel me een bevoorrecht mens!

Ik kijk mijn man Jan aan en zeg: 'Die zullen wel denken, waar zijn ze nu dan toch terecht gekomen?' Dat wordt later ook beaamt. Totdat mensen OpiKopi met eigen ogen zien, vinden ze het vreemd dat we de mooie wijnlanden van de West-Kaap van Zuid-Afrika verruild hebben voor de Bushveld van Limpopo.
Misschien helpt het dat het uitzicht adembenemend is en dat het welkomstdrankje daar zo heerlijk bij wegdrinkt.

Als de gasten de rooftoptenten uitklappen en twee dames toch kiezen voor het slapen in de gastenkamer zorg ik dat de tafel gedekt wordt en het eten klaar is om geserveerd te worden.
De wijn vloeit rijkelijk en er komen heerlijke, eerlijke gesprekken op gang.

Global Dutchies Zuid Afrika

Hierdoor weet ik waarom ik dit zo graag doe…connecties maken, mensen verwennen, ideeën en informatie uitwisselen en reisverhalen delen die inspireren tot het verder ontdekken van onze leef-omgeving.

Ik kijk de tafel rond en bedenk; ‘wat ben ik een bevoorrecht mens’.
Neem een slokje van mijn wijn en weet dat het de rest van de week weer rustig aan doen wordt.

Wie is Astrid?

Global Dutchies Astrid Blogger

Hoi ik ben Astrid en besloot mijn droom en gevoel te volgen en samen met onze zoon (inmiddels studerend in Nederland), man en golden retriever te emigreren naar Zuid Afrika. De wijnlanden van de West-Kaap waar we 13 jaar woonden hebben we onlangs verruild voor de bushveld van Limpopo. Zeelandhuys @ die Huys OpiKopi zal de plek zijn waar ik al mijn passies bij elkaar kan brengen en vanwaar ik mijn leven en emoties met anderen hoop te delen. Vind je het leuk om meer te weten neem dan een kijkje op mijn blog

Astrid

Social Media

3 reacties

 • Weer duidelijk verwoord, Astrid!
  Jouw liefde voor waar je voor staat is weer helemaaal zichtbaar!
  Zou toch graag ook eens komen kijken…..wie weet……!!

  Antwoord
  • Je weet het Moni, ik zie er naar uit…sta al zwaaiend je op te wachten glaasje in de hand en iets lekkers pruttelend in de kombuis…
   Deze reactie gaat via Global Dutchies dus kijk ook hier eens voor mooie accomodatie’s!

   Antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

s2Member®
WhatsApp chat